ЧИТАЛИЩЕ „ТРУД 1905“ СЕЛО СТАРА РЕКА С БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО ГЕРБ – СЛИВЕН ЗА ОКАЗАНАТА ПОДКРЕПА
29.05.2023 921 Прегледи

ЧИТАЛИЩЕ „ТРУД 1905“ СЕЛО СТАРА РЕКА С БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО ГЕРБ – СЛИВЕН ЗА ОКАЗАНАТА ПОДКРЕПА

Народно читалище „Труд 1905“ в с. Стара река изпрати благодарствен адрес до ГЕРБ – Сливен за дарението, с което е закупена техника за дейността на културната институция.

„Изказваме най – искрени благодарности на ГЕРБ, в лицето на г-жа Десислава Танева, за направеното парично дарение към НЧ „Труд 1905“, пише в писмото. „Накарахте ме да повярвам в доброто! Благодаря! Нека благородните Ви дела да бъдат възнаградени“, каза секретарят на Читалището Хатче Алиева.

От началото на годината НЧ „Труд 1905“ издава вестник, който се разпространява в региона. На страниците му всеки месец се представят интересни истории от историята, бита и културата на с. Стара река. В интервютата кметът Николай Стефанов и местните хора дават актуална информация за случващото се в населеното място. Автори на печатното издание са служителите в читалището, а събраните средства ще се използват за обновяване на сградата на културното средище.

С дарените от ГЕРБ – Сливен средства е закупена техника, с която се разпечатва местният вестник.

Това не е първото дарение от ГЕРБ за читалището в с. Стара река. Общински съветници от ГЕРБ-Сливен дариха книги на НЧ „Труд – 1905″. Дарението бе в рамките на кампанията „Подари книга-предай знание“ и включваше детски и юношески книжки, енциклопедии, художествена литература.

Предишна ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА БЪЛГАРСКА СЦЕНА
Следваща СРЕЩА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ТЪРСИ РЕШЕНИЕ ЗА НЕЗАКОННИТЕ АВТОМОРГИ В СЕЛО ЧИНТУЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗПИСАХА ТРЕТИ ПАЦИЕНТ, ИЗЛЕКУВАН ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

44-годишен пациент, който беше приет с диагноза Ковид-19 в края на март, е изписан от Отделението по инфекциозни болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той е дал отрицателна проба с PCR-тест

Новини Сливен

ЧЕСТИТ 1-ВИ ЮНИ!

Мили сливенски деца, честит празник 1-ви юни! Пожелавам ви много приказни преживявания, весели изненади и най-желаните подаръци днес! Растете здрави и щастливи, обградени с обич, разбиране и много добри приятели!

Новини Сливен

ПОЯВИ СЕ ПЪРВИЯТ ЩЪРКЕЛ В САМУИЛОВО

Жители на сливенското село Самуилово са забелязали първия щъркел, съобщи кметът Красимир Кръстев. На 7 март птицата „проучила“ част от землището. След това се разходила из двора на частен имот