ЧИТАЛИЩЕТО В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ” Е С НАПЪЛНО ОБНОВЕНА ЗАЛА СЛЕД РЕМОНТ ОТ ОБЩИНАТА

ЧИТАЛИЩЕТО В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ” Е С НАПЪЛНО ОБНОВЕНА ЗАЛА СЛЕД РЕМОНТ ОТ ОБЩИНАТА

Изцяло е обновена залата за прояви на самодейците в читалище „Ангел Димитров 1937“ в кв. „Даме Груев“ след ремонт, направен от Община Сливен. Днес кметът Стефан Радев инспектира извършените ремонтни дейности и се срещна с работещите в читалището. Те заявиха, че е осъществена една отдавнашна тяхна мечта и залата изглежда прекрасно.

„Залата се нуждаеше от ремонт, покривът течеше. Благодаря на Общината за екстремното съдействие. Залата ни стана превъзходна и очакваме след пандемията да започваме да работим. Благодарение на ремонта се осъществи мечтата ни за зала“, каза секретарят на читалището Богдана Зарзалиева. На свой ред председателят Таня Жирайрова, която работи в читалището от 1984 година, заяви, че ремонт не е правен от 80-те години на миналия век. „Откакто дойдох тук, ремонт до ден днешен не е правен – някъде от 80-те години, когато дадоха сградата на читалището за ползване, до сега“, каза тя.

„Доволен съм от свършената работа, но най-важно е да бъдат доволни хората, които работят тук и посетителите на читалището. Важно е да създаваме условия, за да могат да осъществяват своята дейност, да провеждат различни инициативи, и за малки, и за по-големи. Радвам се, че след ремонта ще се сбъдне мечтата на екипа и на жителите от квартала за собствена хоротека и вече има условия с тази прекрасна зала“, заяви кметът по време на срещата.

Читалищните работници споделиха още, че са спечелили със свой проект общинска субсидия за закупуване на компютърна техника за нуждите на персонала. През 2019 г., по инициатива на кмета Стефан Радев, за първи път беше отпусната общинска субсидия за читалищата. Със средствата от нея се финансират проекти в помощ на читалищната дейност.

,,Освен субсидията от държавния бюджет, ние въведохме фонд за субсидиране на проекти на читалища – една идея, която те отдавна искаха да се реализира. Тази инициатива се радва на голям интерес. Изготвят си проекти, кандидатстват с тях, респективно получават средства. Надявам се да стават повече проектите, да са  все по-креативни, така че да стигаме до все повече хора с добрите инициативи на читалищата в общината. Подкрепата ни към тях е много важна, за да могат успешно да развиват
и поддържат културния дух в своята дейност, съхранявайки традициите на нашата култура“,  заяви в заключение кметът Стефан Радев.

Общината ремонтира покрива и помещенията в читалището в квартал „Даме Груев“, извърши подмяна на улуците,
ламаринени обшивки на цялата сграда и водосточните тръби, хидроизолация  по стрехи, подмяна на външната и вътрешна дограма, монтаж на нови  метални решетки, нови ЛЕД осветителни тела, ремонт на ел. инсталацията инова подова настилка от ламинирани плоскости.

 

 

 

Предишна ЗАБРАНЕНО Е ВЛИЗАНЕТО В СТРАНАТА НА ЛИЦА, ПРИСТИГАЩИ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ
Следваща ФИРМА „ТУИДА ГРУП“ ООД ПОЗДРАВЯВА СВОИТЕ КЛИЕНТИ И СЛУЖИТЕЛИ С НАСТЪПВАЩИТЕ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН НЕ ТЕЧЕ, НО КАПЕ- ОЩЕ ЕДИН ЗАРАЗЕН ОТ COVID -19

37 са новите положителни случаи на 15 май, починали са трима пациенти със средна възраст 68 години. Жена на 76 г. с ХОББ е починала във ВМА в София, двама мъже

Новини Сливен

СТАРТИРА ОТНОВО ПРОГРАМАТА ЗА ТОПЪЛ ОБЯД В ОБЩИНА СЛИВЕН

От началото на февруари 2018 г. стартира раздаването на топъл обяд всеки работен ден по проект BG05FMOP001-3.002-0148-C06 „Осигуряване на топъл обяд в Община Сливен“ по Оперативна програма за храни и/или

Новини Сливен

ПРОКУРАТУРАТА Е УВЕДОМЕНА ЗА УЧЕНИЦИТЕ – БИЯЧИ

Криминалисти и инспектори от „Детска педагогическа стая” към РУ-Сливен работят по случай на нанесен побой на 64-годишен мъж. Пострадалият е подал заявление на  17 януари, около 11,00 часа . Като