ЧЕТИРИ НОВОЗАРАЗЕНИ В СЛИВЕН, ЕДИН ОТ ТЯХ Е МЕДИК
май 13, 2020 4923 Прегледи

ЧЕТИРИ НОВОЗАРАЗЕНИ В СЛИВЕН, ЕДИН ОТ ТЯХ Е МЕДИК

4 нови случая на заразени с COVID -19 има в Сливен, а един от тях е медик, съобщиха от НОЩ. От щаба не уточняват дали иде реч за лекар, медицинска сестра или санитар. Всички новозаразени се лекуват във Военна болница – Сливен. От щаба съобщиха и за нови двама оздравели в Сливен.

2069 станаха случаите на заразени с коронавирус у нас, като новозаразените за последното денонощие са 65 души.

Това обяви на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб секретарят доц. Димо Димов.

От новите случаи 25 са за лечение в болница, а активните области са 12.

София отново води по статистика – с 24 случая, като има двама нови в Пета градска болница, Пирогов – 1, Инфекциозна болница – 1 и 20 амбулаторни.

Следват Благоевград с 8 случая, Видин – 6, Ямбол – 6, Плевен и Сливен – по 4-ма, Разград – 3 случая и Пловдив – 2-ма. В Кюстендил и Русе има по един новозаразен.

Има нови 9 заразени деца – в София – 6, във Видин – 1, в Разград – 2 деца.

Констатирани са 7 нови случая сред медицинския персонал – трима лекари, три медицински сестри, 1 санитар – в Пазарджик – трима, Плевен – 2, Пловдив и Сливен – по един медик.

Общо тествани досега са 60 100 души. Излекувани са нови 23-ма души. 365 лица са приети за болнично лечение, 51 са в Интензивни отделения.

Има още един случай на починал, с което общият им брой става 96. Починал е мъж на 80 г. в Пирогов, който е имал артериална хипертония и предхождаща операция на тумор на пикочния мехур. Средната възраст на жертвите от коронавирус у нас е 66.8 г.

В заключение доц. Димов обясни, че отмяната на извънредното положение от днес, не означава, че трябва да се неглижира заразата, особено в лечебните заведения, „тъй като това би имало негативно отражение в здравната система, особено в интензивните й структури“.

По думите му се очертават ясно епидемиологични връзки в разпространението на заразата, която се овладява чрез издирване на контактните лица.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОЩЕ 2 НАРУШЕНИЯ НА КАРАНТИНАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ДРОГА

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Златин В, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че на 04.07.2018 г. в с. Камен, общ. Сливен,

Новини Сливен

ЗАМЕСТНИК – КМЕТЪТ ПЕПА ЧИЛИКОВА ПРИСЪСТВА НА ПРАЗНИКА НА ХРАМ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“ В СЕЛО МЛАДОВО

Заместник – кметът Пепа Чиликова присъства на празника на църквата „Успение Богородично“ в село Младово. В деня на Голяма Богородица беше отслужена тържествена света литургия, която събра жители и гости

Новини Сливен

КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗА 24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА, КУЛТУРА И СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ

Празничният 24 май в Котел започна с тържествено шествие по главната улица, водено от възпитаници на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” и СУ „Георги Ст. Раковски“. С цветя