ЧЕТИРИМА УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛ ЗАБОЛЯХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
януари 26, 2021 1451 Прегледи

ЧЕТИРИМА УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛ ЗАБОЛЯХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

 

Четирима педагози и един служител, от различни учебни заведения в Сливен, са сред новозаболелите  през последното денонощие 31 жители на Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Двама от учителите и служителят от непедагогическия персонал са били диагностицирани при започналите вчера изследвания с бързи антигенни тестове на работещите в училищата в областния град.

Другите двама педагози са от детска градина и училище. Те са установени като болни с COVID-19 извън масовото изследване.  В училището, където работи заболелият учител, са поставени под карантина като контактни близо 70 деца от три класа, уточниха от РЗИ.

През последното денонощие са излекувани 33 души.

За съжаление, починаха четирима пациенти на 67, 65 /двама/ и 58 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките им.

Спазването на противоепидемичните мерки доказано ограничава риска от разпространение на коронавируса. Здравните власти отправят апел към гражданите при наличие на симптоми незабавно да потърсят личния си лекар.

Предишна СЛИВНАЛИЯТА ПЕТЪР МАСЛИНКОВ ПОЧИНА В БРЮКСЕЛ
Следваща ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ: ЦИК БЪРЗО ДА ПУБЛИКУВА ЕЛЕКТРОННОТО ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧУЖБИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЪДОВИТЕ ХИРУРЗИ ОТ МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР” – СЛИВЕН СПАСЯВАТ КРАКА НА ПАЦИЕНТ ОТ АМПУТАЦИЯ

Кракът на пациент беше спасен от ампутация чрез рядък вид байпас – феморо-феморален кросоувър. Операцията беше извършена за пръв път в гр. Сливен от д-р Еркан Реджепоглу, д-р Денислав Башев,

Новини Сливен

МЛАДИ СОЦИАЛИСТИ ДАРИХА КНИГИ ЗА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ГЛУФИШЕВО

В месеца на народните будители младежите от БСП Сливен дариха над 200 книги на читалището в с. Глуфишево.  Това успя да се осъществи благодарение на кмета на селото – Георги

Новини Сливен

ПРОТЕСТНАТА ВЪЛНА СТИГНА И СЛИВЕН

Десетки протестираха снощи в Сливен с искане за оставка на правителството и съдебна реформа за по-добър живот. Проявата бе организирана в социалните мрежи и официално нямаше разрешение от Община Сливен.