ЧЕТИРИМА УЧЕНИЦИ И ТРИМА УЧИТЕЛИ  СА СРЕД НОВИТЕ БОЛНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

ЧЕТИРИМА УЧЕНИЦИ И ТРИМА УЧИТЕЛИ СА СРЕД НОВИТЕ БОЛНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Новодиагностицираните болни с COVID-19 в област Сливен са 83 души. Сред тях са четирима ученици от Сливен, от различни училища, и трима учители – двама от различни детски градини в Нова Загора и един от училище в община Твърдица.  Карантинирани са класове и контактни лица, епидемиологичните проучвания на РЗИ продължават, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Заболели са лекар и медицинска сестра от различни болнични заведения в Сливен.

Преобладаваща част от останалите болни са от семейни огнища, където е установен болен в предходни дни. Има положителни за COVID-19 деца, които в предходни дни са били поставени под карантина като контактни на болни съученици или учители.

За съжаление, починаха седем пациенти на възраст от 50 до 85 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

В момента болните с COVID-19 в област Сливен са 1029 души. Повечето от тях са в община Сливен – 732 души, като само в областния център са 581 души. В община Нова Загора са 204, като 120 от тях са в града. В община Котел са 57, в община Твърдица – 36.

Вирусът засяга всички възрасти, силно заразен е, предава се по въздушно-капков път. Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, избягването на струпвания от хора и редовната дезинфекция ограничава разпространението му.  В Сливен и Нова Загора са разкрити имунизационни пунктове по график, публикуван в сайта на областната администрация и на РЗИ.  Всеки желаещ може да се ваксинира с ваксина по избор. Поставят се и бустерни дози от иРНК ваксини. На 4 октомври са приложени 103 дози, бустерните са 7.

В момента болните с COVID-19 в област Сливен са 1029 души.

 

Предишна ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ В ТВЪРДИЦА ВЪЗОБНОВЯВА АРХЕОЛОГИЧЕСКИТЕ ДЕЙНОСТИ НА ВЕРДИЦА
Следваща РАЙОН ТАРАКЛИЯ ПРЕДЛАГА СЪТРУДНИЧЕСТВО СЪС СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСРЕЩНА ТИНА-МАРИЯ БУРОВА – НОСИТЕЛ НА ПОЧЕТНОТО ОТЛИЧИЕ „НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА“

Кметът Стефан Радев се срещна с носителя на почетното отличие „Национална диплома“ – Тина-Мария Бурова. Тя бе официален гост на днешния брифинг на общинското ръководство по покана на кмета. Преди

Новини Сливен

МИНИСТЪР КОСТАДИН АНГЕЛОВ: ПОЗДРАВЯВАМ КМЕТА НА СЛИВЕН ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН

Ситуацията в Сливен е под контрол и поздравявам кмета Стефан Радев за допълнителните противоепидемични мерки, предприети от Общината за безопасното протичане на изборния ден, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ОБЯВЯВА ПРИЕМ НА НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДА „МИЛОСЪРДИЕ“

Процедура за номинации за носител на наградата за 2020 година разкрива Обществената комисия за избор на носители на награда „Милосърдие” на община Сливен за мандат 2019- 2023 г. Наградата се