ЧЕТИРИМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН ПОЕЛИ МОКРА ПОРЪЧКА В ПЛОВДИВ
август 28, 2019 2434 Прегледи

ЧЕТИРИМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН ПОЕЛИ МОКРА ПОРЪЧКА В ПЛОВДИВ

Мъж от Пловдив получи неприятна изненада преди 10 дни – оказа се поръчан от своя съседка. Мократа поръчка за убийство е била направена още преди 2 години, но за случая Йовко Михайлов разбира едва на 16 август.

34-годишният мъж разказа за цялата случка пред репортер на TrafficNews, като предостави и всички преписи, с които се е сдобил от прокуратурата.

Йовко е учуден, че съседката му Снежана с турско име Севджан, го е поръчала, предлагайки 5 хиляди евро на наемници от Сливен. Това е станало през 2017 година, след скандал между двамата на границата с Турция – КПП Капитан Андреево.

„Всички познават Севджан. С нея се видяхме преди 2-3 години на границата, и двамата се прибирахме в България. Аз носех два стека цигари – за мен и жена ми. Севджан ме видя и ме изпя на граничарите. Те съответно ми ги взеха, макар да им казах, че са за лична употреба. След това вдигнах скандал на Севджан, тя не ми остана длъжна и аз си изпуснах нервите – забих й два шамара. Това ми е конфликтът с нея. От тогава не се поздравяваме дори”, разказва Йовко.

Мъжът има бизнес в Пловдив. Той търгува с безалкохолни напитки, като има два склада в града под тепетата, които зареждат малки магазини. Често пътува до Истанбул, от където внася стоката си. Семеен с три деца. Цялата фамилия е заета в семейния бизнес.

„Не вършим нищо незаконно. Не внасяме дрога или цигари. Плащам си данъците и гледаме да живеем като нормалните хора. Не знам с какво съм я провокирал тази жена – не й се меся в схемите, нито в бизнеса”, разказва още Йовко.

През септември миналата година получил призовка от отдел Криминална полиция в Пловдив. Той бил викан на разпит, на който са му задавали въпроси за Севджан. Без да му обяснят защо, униформените са задавали въпроси относно техните взаимоотношения и дали има конфликт с нея.

„Тогава мислих, че тя е завела жалба срещу мен заради шамарите. Разказах на полицията за случката на границата. След това ме питаха дали сега съм имал конфликт с нея, дали имам вземане – даване с нейни близки, дали съм й конкурент в бизнес отношение? Аз им казах, че нищо няма между нас. Тогава полицаите ми показаха снимки на четирима мъже и ме попитаха дали ги познавам. Погледнах ги, но нищо не ми говореха лицата. Разпитът продължи с въпроси дали съм ходил в Сливен и познавам ли някого от този град. Отговорите бяха „НЕ”. Свършихме и аз се прибрах без дори да разбера за какво става дума”, продължава разказа си 34-годишният мъж.

Няколко дни след срещата в Криминална полиция, Михайлов и баща му са пътували към Асеновград. Автомобилът им е бил настигнат от сливенско БМВ, което се е опитало на два пъти да ги изблъска от пътя. Йовко спрял, а немската кола отпрашила.

„Тогава не подадох сигнал в полицията за инцидента. Мислих, че е пиян или нещо е неизправна колата. Сега обаче навързвам нещата, че инцидентът не е бил случаен”, допълва Михайлов.

Преди 10 дни, на 16 август, Йовко получил писмо от Районна прокуратура. От написаното вътре той разбрал, че е станал обект на поръчка за убийство от неговата съседка Снежана Арслан. Вниквайки по- внимателно в текста от постановлението на прокуратурата, Йовко разбира, че мократа поръчка е била дадена на четирима мъже от Сливен, като сумата за убийството била 5 хиляди евро.

„Спрямо тази жена е имало разследване по друг сигнал за престъпна дейност. Криминална полиция са я подслушвали. От СРС-тата обаче се е установило, че тя поддържа контакти с Хюсеин Хюсеинов, синът му Ибрям Ибрямов, Христо Борисов и Асан Асан. На тях е посочила моето име, за да ме убият, като за това им е предложила 5 хиляди евро. Полицията веднага се е задействала, уведомена била и прокуратурата и е започнало разследване за престъпление по член 117 или „подбудителство за убийство””, разказва Йовко Михайлов.

Цялото семейство на 34-годишния мъж било в шок. Настанала паника, а новината се разпространила в ромския квартал. Цяла вечер хора, близки до фамилия Михайлови са пристигали в дома на Йовко, за да се уверят в думите на хората.

Още на следващия ден Йовко се обърнал към адвокат, тъй като се оказало, че досъдебното производство срещу Снежана е прекратено, поради липса на достатъчно доказателства. По време на срещата ни с Михайлов той предостави копие от постановлението, в което е описано детайлно мотивите за стопирането на разследването.

От преписа на прокуратурата става ясно, че четиримата мъже от Сливен са били разпитвани във връзка със случая, както и самата Севджан. Всички свидетели са отрекли за подготвяното покушение, както и за комуникирането им. Направен е бил и обиск в жилището на Снежана, от което са били иззети близо 5 мобилни телефона, лаптоп и таблет.

Въпреки анализите, доказателства не са били открити и досъдебното производство е било прекратено.

„Толкова ли струва един човешки живот. Страх ме е за семейството ми, за децата ми. Наех адвокат и сме депозирали жалба срещу постановлението на прокуратурата. Искаме да се възобнови разследването, тъй като тази жена е опасна. Всички от квартала я познават и ги е страх от нея. Жена ми не излиза от вкъщи, не ходи на работа. Един от складовете ми е затворен, защото няма кой да работи – хората ги е страх. Сега започнах да навързвам нещата – от инцидента на Асеновградско шосе до разпита в Криминална полиция”, заяви Йовко.

Ден след като получили писмото от прокуратурата, близките на Михайлов отишли при Севджан, за да й потърсят сметка за мократа поръчка. Разразил се скандал между Снежана, жената на Йовко, майка му и сестра му.

„Севджан изпадна в истерия. Започна да крещи и да ни обижда. Накрая сама си раздра лицето, повика полиция и ни обвини нас в хулиганство. Прибраха ни в ареста и ни съставиха акт за дребно хулиганство”, разказа сестрата на Йовко – Тони.

За скандала TrafficNews ви разказа още преди седмица. Припомняме, че четири жени вдигнали скандал на тяхна съседка в заведение до сградата на Шесто районно. Словесната свада прерастнала във физическа разправа.

Ромките се нахвърлили на комшийката си и започнал бой. Очевидци разтървали обезумелите жени, а потърпевшата подала сигнал за случката в районното. Четирите побойнички били издирени и прибрани в районното.

„В районното Севджан продължи да ни обижда, дори ме заплаши. Пред всички заяви, че ще ме убие, ще ме наръга с отвертка на улицата, докато се прибирам. Заради тези й думи съм подала жалба в прокуратурата. Разказала съм всичко на разследващите, показахме им преписа на постановлението”, допълни Тони Михайлова.

Наш репортер опита да разговаря със Снежана Арслан – Севджан. На посочения адрес обаче не открихме никого, а съседите споделиха, че жената може да бъде намерена в луксозна къща на улица „Искра”. Там живеела една от дъщерите й.

Пред масивната сграда открихме само автомобила на Севджан, но не и нея. От хората наблизо научихме, че същата е на пореден тур в Турция, а дъщеря й е в Германия.

„Севджан често ходи в Турция. Там има мъж, но той не е баща на дъщерите й. Чували сме, че тя е от контингента на полицията – често са я привиквали заради нерегламентирана търговия с безакцизни стоки. С нея се навъртат и млади момичета и бременни жени”, разказват съседи.

Те споделиха още, че жената е една от най-заможните в квратала. Често може да бъде видяна с пищни украшения и скъпи дрехи. Доброто материално състояние личи и от вида на триетажната й къща в квартал Столипиново, близо до Шесто районно.

„Всички знаят с какво се занимава тя и от къде са парите й. Има магазини в търговския център, но това е само параван. Търгува с цигари, с проститутки и дори дрога. Има висящи дела срещу нея, била е съдена”, категорични са близките на Михайлов.

Йовко се надява случаят да се разплете и да се стигне до съд. Сведжан да бъде обвинена и да получи справедливо наказание. В момента той очаква решението на прокуратурата дали ще се възобнови разследването.

 

Текст и снимка: trafficnews.bg

Предишна 69-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е С ОБГАЗЯВАНЕ СЛЕД ПОЖАР В КЪЩАТА МУ
Следваща АРЕСТУВАХА ДВАМА, ПРЕХВЪРЛЯЛИ ПРОПАН-БУТАН ОТ КАМИОН В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ИЗПРАЩА НИКОЛА ДИНЕВ ПО ПОСЛЕДНИЯ МУ ПЪТ

Поклонение пред урната на големия български състезател по борба Никола Динев се организира от неговите близки и приятели в Сливен. То ще се състои на 8 септември – неделя, от

Новини Сливен

ОТКРИХА НОВ СЛУЧАЙ НА АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ

Случай на африканска чума по свинете е регистриран в района на Котел, съобщиха от ОДБХ на заседание на Областната епизоотична комисия. Заседанието се проведе на 19 декември под председателството на

Новини Сливен

ГЕН. КОЛЬО МИЛЕВ СТАВА ДЕПУТАТ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Бившият кмет на Сливен ген. Кольо Милев става депутат от Търговище, научи Sliveninfo. Той бе водач на червената листа в областния център. В Търговище БСП получава 1 мандат, ГЕРБ –