ЧЕТИРИЛЕНТОВИЯТ ПЪТ МЕЖДУ СЛИВЕН И ЯМБОЛ ОСТАВА В БЪДЕЩЕТО
07.07.2024 975 Прегледи

ЧЕТИРИЛЕНТОВИЯТ ПЪТ МЕЖДУ СЛИВЕН И ЯМБОЛ ОСТАВА В БЪДЕЩЕТО

В близко бъдеще няма да има четирилентов път между Сливен и Ямбол. Това стана ясно от парламентарно  питане на сливенския депутат Деян Дечев.

От отговора ви разбирам, че поне има яснота, че в близко бъдеще четирилентовият път между Сливен и Ямбол няма да се случи. Това коментира депутатът от “БСП за България” Деян Дечев, след като изслуша отговора на министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова в рамкия на редовния петъчен парламентарен контрол. Питането му бе в какъв срок ще бъде завършен проектът по изграждането на четирилентовия път между Сливен и Ямбол.

Министър Коритарова обясни, че става въпрос за 21-километров участък от второкласен път, за който още през 2020 г. е направено прединвестиционно проучване, констатирало необходимостта от модернизация.

Предвижда се новият път да има две платна, с две ленти за движение, както и водещи ивици, плюс средна разделителна ивица и два банкета. Ще бъдат обособени и локални платна за обслужване на прилежащи територии.

Към момента обаче все още не е изработен идеен и технически проект, няма подробен устройствен план, няма парцеларен план. Те са необходими, за да се извърши екологичната процедура (ОВОС) и чак тогава ще се изработи окончателният вариант на трасето и ще се изпълнят всички необходими действия за теренното обезпечаване на участъка.

Предстои и да се определи и прогнозна стойност на обекта, както и срок за изпълнение на строително-монтажните работи.

Коритарова подчерта, че обектът не е включен в инвестиционната програма на АПИ за 2024 г., както и в нея не е предвидено и проектното му обезпечаване. Все пак изрази надежда, че при разписването на новата програма на Агенция “Пътна инфраструктура” за 2025 – 2027 има възможност проектът бъде включен в нейната инвестиционна програма.

 

 

 

 

 

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЦЪРКВАТА В РАКОВО ИМА НОВА, УНИКАЛНА ИКОНА ЗА ХРАМОВИЯ ПРАЗНИК НА СЕЛОТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ

Скъпи съграждани, Поздравявам Ви по случай 3 март – Националния празник на Република България! На този ден през 1878 г. с подписването на Санстефанския мирен договор се слага край на

Новини Сливен

ЖЕНА Е СЪС СЧУПЕНА РЪКА СЛЕД КАТАСТРОФА В СЛИВЕН

На 7 ноември,  около 11:00 часа, е получен сигнал от ЕЕН 112, за настъпило  пътно произшествие в град Сливен. Инцидентът е станал на кръстовище с улици „П. Яворов“ и „Сергей

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО Е НА ИНВЕСТИЦИОННАТА КАРТА НА ИНДУСТРИАЛНИТЕ ПАРКОВЕ В БЪЛГАРИЯ

„Индустриален парк Сливен“ вече е на картата на индустриалните паркове в България. Със заповед на министъра на икономиката и индустрията той бе вписан под №30 в регистъра на Индустриалните паркове.