ЧЕСТИТ ДЕН НА ХРАБРОСТТА!
май 6, 2023 181 Прегледи

ЧЕСТИТ ДЕН НА ХРАБРОСТТА!

Уважаеми военнослужещи от област Сливен,

Скъпи именици,

Дами и господа,

Честит празник на Българската армия, на всички носещи името и закрилата на свети Георги Победоносец, на хората, чийто труд е свързан със земята и стадата!

Възникнал още в дълбока древност като празник на героя-покровител, втъкан в православната ни традиция като ден за честване на мъченика за вярата Свети Георги Победоносец, от самото създаване на новата Българска държава 6-ти май е отреден за Ден на храбростта и Българската армия. През всички епохи обаче, в българското ни самосъзнание Гергьовден си остава символ на почитта към земята, възраждащата се природа, мъжкото начало и земеделския труд, като празник, обединяващ чрез красивите си обреди и ритуали семействата, селищата, нацията.

Уважаеми военнослужещи от област Сливен,

Носете с отговорност, мъдрост, доблест и чест службата си, бъдете предани синове на държавата и обществото! Не забравяйте, че в цялата ни военна история няма нито едно пленено българско знаме. Помнете примера на многобройните генерали, офицери и войници, загинали, бранейки всяка педя българска земя!

От сърце пожелавам на всички вас здраве, сили, високи професионални резултати, храброст, подобаващо признание и лично щастие!

Скъпи именици,

Нека вашият патрон – Победоносецът Свети Георги, ви закриля и вдъхновява по житейския ви път! Бъдете здрави и успешни, удовлетворени от постиженията и труда си, бъдете щастливи!

Честит празник на всички!

 

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен

Предишна ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО ПОВОД ГЕРГЬОВДЕН
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ДАДЕ СТАРТ НА ИГРИТЕ В "ХАЙДУШКА СРЕЩА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАЗНИКЪТ ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ТВЪРДИЦА

Празникът Трифон Зарезан започна на лозето на миналогодишния „Цар на виното” Стоян Василев Стоянов. Тържествен водосвет и ритуално порязване за берекет и хубава реколта през 2019 г. извърши архиерейски наместник

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН ДАВА СЪВЕТИ ЗА ХРАНЕНЕТО ПРЕЗ ЛЯТОТО

Лято е, започваме да се готвим за море. А сме натрупали доста килограми през зимата и пролетта. Искаме да отслабнем и търсим подходящата диета. Но диетите за отслабване не трябва

Новини Сливен

МАЙКИ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА ВЪРЗАНИ БЕБЕТА В СЛИВЕНСКАТА ПЕДИАТРИЯ

Сигнал за бебета, вързани за леглата си в сливенската педиатрия. Възмутени майки изпратиха на bTV любителски клипове с обяснението, че това е масова практика в болничното отделение, като малките деца са оставени