ЧЕСТВАНЕ НА ТРЕТИ МАРТ – НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЛИВЕН
03.03.2022 1040 Прегледи

ЧЕСТВАНЕ НА ТРЕТИ МАРТ – НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЛИВЕН

С церемония по издигане на националния флаг на пл. „Хаджи Димитър“, днес в Сливен бяха отбелязани 144 години от Освобождението на България от турско иго.

Честването на националния празник събра множество граждани и гости на Сливен на централния градски площад, които дойдоха да изразят почит към загиналите за свободата на България.

Благодарствена молитва за здраве на българския народ отслужиотец Евгений от Катедрален храм „Свети Димитър“.

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци положиха – от името на кмета Стефан Радев – зам.-кметът Румен Иванов, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Вълчев, народният представител Татяна Султанова-Сивева, от името на командира на Центъра за подготовка на специалист полк. Любомир Вачев, от името на народни представители от сливенски избирателен район, директори и представители на институциите в града. Цветя в памет на героите, отдали живота си за Освобождението на България поднесоха още училища, военно-патриотични съюзи, граждански сдружения, политически партии, организации, граждани.

„Нека днес си спомним и с дълбок поклон и признателност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е струвала. Вярвам, че заедно можем да работим в името на националната кауза, общото благо и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни. Да живее България!“, написа на официалната си страница по повод Трети март кметът Стефан Радев.

Празничният ден ще завърши с фойерверки от Хамам баир.

Предишна МЛАДЕЖИТЕ ОТ ГЕРБ - СЛИВЕН С ТРАДИЦИОННАТА СИ ИНИЦИАТИВА ЗА 3 МАРТ
Следваща БОРИСОВ В КОТЕЛ: РАДЕВ РАЗДЕЛИ НАЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 512 проверки за спазване

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Върви си вълкът из гората и изведнъж паднал в един трап. По едно време се появил Зайо Байо и като го видял му казал: – Видя ли бе, тъпак, loser,

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СТАРТИРА БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО НА МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА В КВАРТАЛ „БЪЛГАРКА“

Започнаха дейностите по благоустрояване на междублокови пространства в кв. „Българка“ около блокове № 37, 33, 32, 31 и 20 по проекта за трите квартала – „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“.