ЧЕСТВАНЕ НА ТРЕТИ МАРТ – НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЛИВЕН
март 3, 2022 827 Прегледи

ЧЕСТВАНЕ НА ТРЕТИ МАРТ – НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В СЛИВЕН

С церемония по издигане на националния флаг на пл. „Хаджи Димитър“, днес в Сливен бяха отбелязани 144 години от Освобождението на България от турско иго.

Честването на националния празник събра множество граждани и гости на Сливен на централния градски площад, които дойдоха да изразят почит към загиналите за свободата на България.

Благодарствена молитва за здраве на българския народ отслужиотец Евгений от Катедрален храм „Свети Димитър“.

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци положиха – от името на кмета Стефан Радев – зам.-кметът Румен Иванов, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Вълчев, народният представител Татяна Султанова-Сивева, от името на командира на Центъра за подготовка на специалист полк. Любомир Вачев, от името на народни представители от сливенски избирателен район, директори и представители на институциите в града. Цветя в памет на героите, отдали живота си за Освобождението на България поднесоха още училища, военно-патриотични съюзи, граждански сдружения, политически партии, организации, граждани.

„Нека днес си спомним и с дълбок поклон и признателност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е струвала. Вярвам, че заедно можем да работим в името на националната кауза, общото благо и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни. Да живее България!“, написа на официалната си страница по повод Трети март кметът Стефан Радев.

Празничният ден ще завърши с фойерверки от Хамам баир.

Предишна МЛАДЕЖИТЕ ОТ ГЕРБ - СЛИВЕН С ТРАДИЦИОННАТА СИ ИНИЦИАТИВА ЗА 3 МАРТ
Следваща БОРИСОВ В КОТЕЛ: РАДЕВ РАЗДЕЛИ НАЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 3 АПРИЛ В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“ СЕ ОТКРИВА ИЗЛОЖБАТА „ВЕЛИКДЕН 2018“

Уважаеми съграждани и гости на Сливен, На 3 април в галерия „МАЙ” от 17:30 ч. ще бъде открита традиционната  празнична Великденска изложба на сливенските художници. И тази година местните автори, обединени

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН“ ЕАД

Уважаеми клиенти, Във връзка с наближаване началото на отоплителен сезон 2020/2021г. и все по-малко оставащото време до тогава, напомняме на всички, които са получили пакет  документи и желаят Топлофикация-Сливен ЕАД

Новини Сливен

КРАСИВА ДЪГА ВПЕЧАТЛИ СЛИВНАЛИИ ТАЗИ СУТРИН

Красива двойна дъга зарадва жителите на Сливен в четвъртък сутринта. Читатели на Sliveninfo ни изпратиха снимката, с която пожелаваме на всички добро настроение и успешен ден.