ЧЕРВЕНИЯТ ПИРАТ ЗАПЛАШВАЛ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ДИМИТЪР МИТЕВ И СИНА МУ
29.02.2024 1251 Прегледи

ЧЕРВЕНИЯТ ПИРАТ ЗАПЛАШВАЛ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ДИМИТЪР МИТЕВ И СИНА МУ

Психично болен, високообразован и около 35-годишен, това е профила на вероятния Червен пират, след събраните доказателства по делото образувано от Районна прокуратура Сливен.

Не се изключва възможността да е от Сливен, защото показва информираност към местните събития и новини. Първите отправени мейли със заплахи към живота на магистрати и кметовете на Сливен и Котел, общински съветници и други обществени личности и бизнесмени са отправени през месеците август и септември, най-новите са от януари.

Районният съд вече образува дело срещу 35-годишния мъж.

„В Районна прокуратура Сливен е образувано досъдебно производство за отправени заплахи с убийство към представители на обществеността. Тече разследване и има заподозрян. Първите заплахи са от август 2023 г. и периодично получаваме сигнали за нови закани“, каза говорителят на Районна прокуратура Сливен Венета Добрева.

По думите й мейлите се получават на институционални и официални мейли на дружества, а самите мотиви на извършителя все още не са установени.

„Нямаме представа защо са тези заплахи. От медиите разбираме, че става въпрос за човек с психични отклонения. Те заплашиха и моя син, като назоваха името му. Това значи, че този човек познава до голяма степен хората, на които изпраща мейли“, заяви председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев.

 

bntnews.bg

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща 20-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Коментари и интервюта

СПОМЕН ЗА ЕДИН 9-ти СЕПТЕМВРИ С ПАСТИТЕ НА ПОРТОКАЛ

Няма да забравя този 9-ти септември. Беше почти като днешния, с много слънце и летни температури. Ден по-рано бях направил „удар“, публикувайки „чело“ във вестник „Монитор“. Статията беше за Портокал

Новини Сливен

БЛИЗО 60 ТЪРГОВЦИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ТРАДИЦИОННИЯ БАЗАР ЗА МАРТЕНИЦИ В СЛИВЕН

Първите търговски маси за мартеници вече заеха места по пешеходната зона в Сливен и напомнят, че пролетта наближава. Търговците предлагат разнообразие в изработката и украсата. Освен традиционните, могат да се

Новини Сливен

СОЦИАЛИСТ ОТ СЛИВЕН НА СНИМКА С КОРНЕЛИЯ НИНОВА

„Тези дни в Брюксел се решава изключително важен въпрос за бъдещето на ЕС и на България. Там се обсъжда бюджетът за следващия програмен период и средствата за възстановяване на икономиките