ЧАСТ ОТ ПЕРСОНАЛА НА ДМСГД ЩЕ БЪДЕ НАЗНАЧЕН В НОВО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ
януари 26, 2021 1662 Прегледи

ЧАСТ ОТ ПЕРСОНАЛА НА ДМСГД ЩЕ БЪДЕ НАЗНАЧЕН В НОВО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ

Част от персонала на закрития Дом за медико-социални грижи за деца в Сливен ще бъде назначен в ново лечебно заведение, съобщава министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в писмо до областния управител Чавдар Божурски.

Писмото бе изпратено в отговор на запитване от областния управител дали работещите в ДМСГД ще бъдат назначени в новия Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания, който МЗ предвижда да разкрие в Сливен. Министърът информира, че намеренията на МЗ са в новото лечебно заведение да бъдат назначени работили в закрития дом лица, които притежават необходимия опит и квалификация. Структурата на центъра, броят на леглата и щатното разписание по длъжности ще бъдат утвърдени от министъра след предложение от директора, информира още проф. д-р Ангелов.

През последните години в страната ни се води активна политика за деинституционализация и за гарантиране на правото на децата да бъдат отглеждани в семейна или близка до семейната среда. През 2020 г. децата са изведени от ДМСГД – Сливен, като им е осигурена алтернативна грижа – 4 деца са реинтегрирани в биологичното семейство, 17 са осиновени, 11 са изведени в приемни семейства, 13 са насочени в Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Само 2 деца, които са с тежки множествени увреждания и имат нужда от постоянни медицински грижи, са преместени в ДМСГД – Варна. В сливенския дом работиха 51 души – квалифициран медицински и друг персонал, като 11 от тях бяха на пенсионна възраст.

Предишна ОГНЕБОРЦИ ПОМОГНАХА НА МЪЖ И ЖЕНА, ПРЕТЪРПЕЛИ КАТАСТРОФА
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УПРАЖНИ КОНТРОЛ ВЪРХУ НАД 1800 ПРЕДЛОЖЕНИЕ И РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ ВРЪЧИ НАГРАДАТА „НЕОФИТ РИЛСКИ“ НА ПЕТИМА УЧИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

Петима учители от Сливенска област станаха носители на наградата „Неофит Рилски“, която се присъжда ежегодно от Министерството на образованието и науката за висок професионализъм и и принос в развитието на

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН: ОТ 18 НОЕМВРИ ПУШАЧИТЕ ДА ОПИТАТ СПИРАНЕ НА ЦИГАРИТЕ

За поредна година в третия четвъртък на месец ноември се отбелязва Международния ден без тютюнопушене. Тази година Националната кампанията ще премине под мотото: „Да спечелим заедно: един месец без никотин!”.

Новини Сливен

ШОФЬОР НА БМВ Е ЗАЛОВЕН ДА КАРА ПИЙНАЛ В СЛИВЕН

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 25 април, около 20,30 часа, на булевард „Цар Симеон“ е спрян за проверка лек автомобил