ЧАВДАР БОЖУРСКИ: ЗА МЕН ХОРАТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СМЕ ЕДИН ОТБОР
юли 5, 2021 444 Прегледи

ЧАВДАР БОЖУРСКИ: ЗА МЕН ХОРАТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СМЕ ЕДИН ОТБОР

За мен хората в област Сливен сме един отбор. Не деля никого на наши и ваши, на сини и червени, на силни и слаби. Това доказах и по времето, когато бях областен управител на Сливен, защото заставах зад всяка кауза, в полза на хората и зад всяка идея, която ще направи животът им по-добър. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС и бивш област управител на Сливен Чавдар Божурски.

„При встъпването ми в длъжност през 2017 година си поставих за цел да ръководя една прозрачна администрация. Вложих усилия и амбиция в служба на обществения интерес. Всичките ми решения бяха публични и съм удовлетворен, че област Сливен вече е разпознаваема на картата на страната“, каза Божурски.

Той открои най-важните постижения в работата си като областен управител и които са в полза на местната ни общност. Това са справянето с пандемията от COVID-19 и два обекта предизвикали голям обществен интерес – Сливенски минерални бани и бившата държавна белодробна болница.

„В най-безпрецедентната здравна криза Областният кризисен щаб в Сливен, чийто ръководител бях, бе първият в страната, който въведе коридори за посещения на възрастни в търговските обекти. Създадохме и съвместни екипи с всички институции за контрол и съдействие на работодателите при създаването на безопасни условия на труд и въвеждане на противоепидемичните мерки. Такива мерки бяха разпоредени по-късно от здравното министерство и влязоха в сила за цялата страна. Осигурихме триажни фургони на болниците, предпазни облекла за медиците на първа линия, медикаменти и консумативи за лечението на болните. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев даде висока оценка за създадената организация в Сливен. Благодарение на добрата ни екипна работа, област Сливен остана извън списъка на областите с най-висока заболеваемост и смъртност“, каза още Чавдар Божурски.

Като успех в работата си той открои два района с обществено предназначение. Първият е Сливенски минерални бани, район който вече е нанесен в кадастралната карта. В момента има инвеститорски интерес и текат реални преговори. Вторият имот е бившата държавна белодробна болница, чиято сграда е паметник на културата и е собственост на Министерство на здравеопазването. Направих конкретни стъпки съвместно с общината за реално разрешаване на многогодишния проблем.

„В тежки моменти, когато се изискваше бърза реакция в името на здравето и живота на хората, бях воден от дългогодишен професионален опит и успях да създам синхрон в работата на държавните институции и на местната власт. Винаги съм вярвал, че за ефективност в обществената работа, трябва да има експертност и вяра в екипа“, заяви Божурски.

Той е категоричен, че за ГЕРБ най-важен е човекът –неговото здраве и благосъстояние,

сигурност и високо качество на живот.

„За мен и за ГЕРБ сектор „Сигурност“ е неизменен приоритет. Той засяга осигуряване на сигурност на гражданите ни, на чужденците, посещаващи нашата страна като туристи и не на последно място на българските и чужди инвеститори като гарант за по-добро бъдеще. Ангажиментите на страната ни към сигурността на ЕС и опазване на

границите, борбата с тероризма и неговото финансиране, препятстването на

незаконната миграция, трафикът на хора, наркотични вещества, оръжие и незаконни

стоки и товари – това е само една малка част от предизвикателствата в този сегмент на

държавното управление. Ние познаваме тези предизвикателства и имаме визия за техните решения“, допълни Чавдар Божурски.

Негова основна цел е по-добри условия за работа на служителите в сферата на сигурността, което означава по-добро ресурсно обезпечаване и по-добро заплащане на труда.

Може да подкрепите Чавдар Божурски като гласувате с № 5 в бюлетината, с преференция 112.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПАТРИОТИТЕ СЕ СРЕЩНАХА С ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО БЯЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ Е ЗАДЪРЖАН В НОВА ЗАГОРА

За по-малко от 24 часа новозагорски криминалисти задържаха извършител на грабеж. Полицейските служители започват работа по случая на 9 октомври след подаден сигнал от 75-годишен мъж. Пред органите на реда

Новини Сливен

БОРИС ШЕЙТАНОВ: МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ СА БОГАТСТВОТО НА СТРАНАТА НИ

България трябва да продължи своя европейски път, за да бъде гарантирано успешното развитие на страната ни. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ и СДС Борис Шейтанов, който представи

Новини Сливен

ПОТРОШИХА КОЛАТА НА МЛАДА ЖЕНА В СЛИВЕН

Лек автомобил „Фолксваген Пасат“, който е собственост на 22-годишна жена от Сливен, е бил потрошен. Станало е в нощта срещу втори януари на обособен паркинг в кв. „Дружба“, съобщиха от