ЧАВДАР БОЖУРСКИ: ЗА МЕН ХОРАТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СМЕ ЕДИН ОТБОР
05.07.2021 773 Прегледи

ЧАВДАР БОЖУРСКИ: ЗА МЕН ХОРАТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СМЕ ЕДИН ОТБОР

За мен хората в област Сливен сме един отбор. Не деля никого на наши и ваши, на сини и червени, на силни и слаби. Това доказах и по времето, когато бях областен управител на Сливен, защото заставах зад всяка кауза, в полза на хората и зад всяка идея, която ще направи животът им по-добър. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС и бивш област управител на Сливен Чавдар Божурски.

„При встъпването ми в длъжност през 2017 година си поставих за цел да ръководя една прозрачна администрация. Вложих усилия и амбиция в служба на обществения интерес. Всичките ми решения бяха публични и съм удовлетворен, че област Сливен вече е разпознаваема на картата на страната“, каза Божурски.

Той открои най-важните постижения в работата си като областен управител и които са в полза на местната ни общност. Това са справянето с пандемията от COVID-19 и два обекта предизвикали голям обществен интерес – Сливенски минерални бани и бившата държавна белодробна болница.

„В най-безпрецедентната здравна криза Областният кризисен щаб в Сливен, чийто ръководител бях, бе първият в страната, който въведе коридори за посещения на възрастни в търговските обекти. Създадохме и съвместни екипи с всички институции за контрол и съдействие на работодателите при създаването на безопасни условия на труд и въвеждане на противоепидемичните мерки. Такива мерки бяха разпоредени по-късно от здравното министерство и влязоха в сила за цялата страна. Осигурихме триажни фургони на болниците, предпазни облекла за медиците на първа линия, медикаменти и консумативи за лечението на болните. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев даде висока оценка за създадената организация в Сливен. Благодарение на добрата ни екипна работа, област Сливен остана извън списъка на областите с най-висока заболеваемост и смъртност“, каза още Чавдар Божурски.

Като успех в работата си той открои два района с обществено предназначение. Първият е Сливенски минерални бани, район който вече е нанесен в кадастралната карта. В момента има инвеститорски интерес и текат реални преговори. Вторият имот е бившата държавна белодробна болница, чиято сграда е паметник на културата и е собственост на Министерство на здравеопазването. Направих конкретни стъпки съвместно с общината за реално разрешаване на многогодишния проблем.

„В тежки моменти, когато се изискваше бърза реакция в името на здравето и живота на хората, бях воден от дългогодишен професионален опит и успях да създам синхрон в работата на държавните институции и на местната власт. Винаги съм вярвал, че за ефективност в обществената работа, трябва да има експертност и вяра в екипа“, заяви Божурски.

Той е категоричен, че за ГЕРБ най-важен е човекът –неговото здраве и благосъстояние,

сигурност и високо качество на живот.

„За мен и за ГЕРБ сектор „Сигурност“ е неизменен приоритет. Той засяга осигуряване на сигурност на гражданите ни, на чужденците, посещаващи нашата страна като туристи и не на последно място на българските и чужди инвеститори като гарант за по-добро бъдеще. Ангажиментите на страната ни към сигурността на ЕС и опазване на

границите, борбата с тероризма и неговото финансиране, препятстването на

незаконната миграция, трафикът на хора, наркотични вещества, оръжие и незаконни

стоки и товари – това е само една малка част от предизвикателствата в този сегмент на

държавното управление. Ние познаваме тези предизвикателства и имаме визия за техните решения“, допълни Чавдар Божурски.

Негова основна цел е по-добри условия за работа на служителите в сферата на сигурността, което означава по-добро ресурсно обезпечаване и по-добро заплащане на труда.

Може да подкрепите Чавдар Божурски като гласувате с № 5 в бюлетината, с преференция 112.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПАТРИОТИТЕ СЕ СРЕЩНАХА С ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО БЯЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УСПЯВАЩИ МЛАДИ БЪЛГАРИ ИДВАТ С „ПОХОД НА ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ“ НА СРЕЩА В СЛИВЕН

Инициативата „Поход на вдъхновителите“ стигна и до Сливен. Седем ежедневно успяващи млади българи ще бъдат гости на града за среща с гимназисти от 8 до 10 клас и учители от

Новини Сливен

НАГРАДИХА С МЕДАЛИ И КУПИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2022-2023“ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев и директорът на Центъра за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс-Сливен Христо Котов наградиха победителите в „Ученически игри 2022-2023“. Бяха връчени 600 медала и 90 купи.

Новини Сливен

АМЕРИКАНСКИ ХЕЛИКОПТЕР БЛЕК ХОУК ЩЕ КАЦНЕ ДНЕС В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА В СЛИВЕН

Медицински хеликоптер на американската армия тип „Блек Хоук“ ще кацне в 13.00 часа днес в двора на Военна болница в Сливен. Това съобщиха за Sliveninfo от ръководството на лечебното заведение.