ЦЯЛ ОТБОР МЛАДИ ФУТБОЛИСТИ СА ЗАРАЗЕНИ С  COVID 19  В ЯМБОЛ
юли 24, 2020 1682 Прегледи

ЦЯЛ ОТБОР МЛАДИ ФУТБОЛИСТИ СА ЗАРАЗЕНИ С COVID 19 В ЯМБОЛ

Лицата с настоящ адрес в област Ямбол с потвърдена положителна проба за COVID 19 през последното денонощие са 12. Единадесет от пробите са взети в лаборатория „Лина“ и една е изследвана в референтната лаборатория в Стара Загора.

След установените първи два случая на положителни проби на треньор и футболист от младежки футболен отбор в Ямбол, вчера бяха взети и изследвани 16 проби за коронавирус на футболисти. От тях 8 са положителни за инфекцията. Момчетата са карантинирани и са в добро състояние, на домашно лечение. Днес ще бъдат взети проби и на останалите от отбора и изследвани за наличие на инфекцията на COVID 19.

Останалите случай на лица с положителни проби за ковид са: мъж на 45 г. от град Стралджа, контактен на заболяла и установена с положителна проба жена. Той е в добро състояние на домашно лечение. Другата проба е на 16 годишно момче също от Стралджа. Положителната му проба за вируса е установена след изследване направено преди предстоящо пътуване. Два случая има и в Ямбол – на 58 г. мъж, който се е изследвал сам и към момента няма сериозни симптоми и е на домашно лечение. Другият случай е на жена на 57 г., контактна на установения си с ковид съпруг. И тя е на домашно лечение към момента.

Общо към днешния ден установените с положителна проба за COVID 19 от областта са 233 лица.

Предишна ПОЛИЦИЯТА ОТКРИ НАРКОТИЦИ ПРИ АКЦИЯ В НОВА ЗАГОРА
Следваща ОДМВР - СЛИВЕН: УРОЦИ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЯМБОЛ ПРИЕ БЮДЖЕТ 2018 НА ОБЩИНАТА

Общински съвет – Ямбол прие без промени предложения от кмета Георги Славов бюджет на общината за 2018 г. Финансова стабилност, развитие на инфраструктурата и ефективно усвояване на европейски средства –

Новини Ямбол

ЯСНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИ В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО В ЯМБОЛ ЗА 2019 Г.

Носителите на тазгодишните награди в областта на здравеопазването бяха определени от специализираната комисия към община Ямбол. Със свое решение комисията определи двама носители на най-високо лекарско отличие – награда „Хипократ”

Новини Ямбол

ПРЕДСТОИ ЦЯЛОСТНА ПОДМЯНА НА АВТОБУСНИЯ ПАРК В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ НА ЯМБОЛ

На пресконференция днес, 7 август, ще бъде бъдат дадени подробности по предстоящата цялостна подмяна на автобусния парк на градския транспорт в Ямбол. Техническите характеристики на новите коли и ангажиментите по