ЦИК ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ РЪКОВОДСТВОТО НА РИК – СЛИВЕН
май 14, 2021 1286 Прегледи

ЦИК ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ РЪКОВОДСТВОТО НА РИК – СЛИВЕН

За първи път Централната избирателна комисия ще определи състава на Районната избирателна комисия в Сливен за парламентарните избори на 11 юли. Досега винаги партиите са постигали съгласие. Не и днес по време на консултациите при областния управител Чавдар Божурски.

За председател имаше две предложения – ГЕРБ заложи на досегашната председателка Росица Тодорова, а „Изправи се! Мутри вън!” на бившия общински съветник Минко Стефанов. Тодорова и Стефанов са адвокати по професия. Росица Тодорова бе подкрепена от представителите на ГЕРБ, ИТН, ДБ и ДПС. Зад Минко Стефанов застанаха „Изправи се! Мутри вън!” и БСП. За изглаждане на противоречията не помогнаха и консултациите на открито пред сградата на областна администрация – Сливен, където партийците преговаряха, пушейки цигари.

В крайна сметка консенсус не бе постигнат и ръководството на РИК – Сливен ще бъде назначено от ЦИК.

 

Снимки: Георги Мангинов

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕСЕЛИН К. И АНТОН Х. ОТ СЛИВЕН СА АРЕСТУВАНИ И ОБВИНЕНИ ЗА НАРКОЛАБОРАТОРИЯТА, НА МЕТРИ ОТ СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

На 12.02.2019г. в ОД МВР Сливен е започнало разследване по досъдебно производство в  хода на което прокурор при ОП-Сливен е повдигнал обвинение срещу Веселин К. и Антон Х. и двамата

Новини Сливен

ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР: ЩЕ ЗАЛОВИМ ИЗДИРВАНИЯ ЗА УБИЙСТВОТО ДО КРАЯ НА ДЕНЯ

Колегите от района са вдиганите още снощи. Цяла нощ е издирван с хеликоптер. Мобилизирани са достатъчно полицайски ресурси – гранична полиция, жандармерията, служители на Държавното горско стопанство и колегите от

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Синът на мутра се обръща тъжно към баща си: – Тате, свършило ми е уискито, дай пари да си купя! Бащата го изгледал строго и отвръща: – Не давам!