ЦИК ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ РЪКОВОДСТВОТО НА РИК – СЛИВЕН
14.05.2021 1789 Прегледи

ЦИК ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ РЪКОВОДСТВОТО НА РИК – СЛИВЕН

За първи път Централната избирателна комисия ще определи състава на Районната избирателна комисия в Сливен за парламентарните избори на 11 юли. Досега винаги партиите са постигали съгласие. Не и днес по време на консултациите при областния управител Чавдар Божурски.

За председател имаше две предложения – ГЕРБ заложи на досегашната председателка Росица Тодорова, а „Изправи се! Мутри вън!” на бившия общински съветник Минко Стефанов. Тодорова и Стефанов са адвокати по професия. Росица Тодорова бе подкрепена от представителите на ГЕРБ, ИТН, ДБ и ДПС. Зад Минко Стефанов застанаха „Изправи се! Мутри вън!” и БСП. За изглаждане на противоречията не помогнаха и консултациите на открито пред сградата на областна администрация – Сливен, където партийците преговаряха, пушейки цигари.

В крайна сметка консенсус не бе постигнат и ръководството на РИК – Сливен ще бъде назначено от ЦИК.

 

Снимки: Георги Мангинов

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ПРИЕМЕН ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР

Неправоспособен водач с алкохол 1,76 промила е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 8 август, около 03,20 часа, на ул.“Цар Освободител“, е извършена проверка на 24-годишния Г.Д.

Новини Сливен

ТАКСИМЕТРОВИ ШОФЬОРИ ОТ СЛИВЕН: КРЪГОВОТО ДВИЖЕНИЕ Е НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ ЗА ТРАФИКА

Изграждане на кръгово движение е най-доброто решение за регулиране на трафика, заявиха таксиметрови шофьори от Сливен по време на среща с кмета Стефан Радев. Той информира, че приключва изграждането на

Новини Сливен

ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ: ВЕЧЕ ПОЛУЧАВАМ СМЪРТНИ ЗАПЛАХИ

„В епидемията от коронавирус в момента сме в стръмната част на изкачването“, казва ген. Мутафчийски. Заради наложените мерки експертът вече получава смъртни заплахи. Ето какво каза той в обширно интервю