ЦИКЪЛ „МЛАДА ЕВРОПА“
11.03.2024 168 Прегледи

ЦИКЪЛ „МЛАДА ЕВРОПА“

На 14 март 2024, от 18:30 в зала „Сливен“, музикалните ентусиасти и ценителите на изкуството ще се насладят на една незабравима вечер, когато Симфоничен Оркестър Сливен представи още едно събитие от своя цикъл „Млада Европа“. Този концерт обещава омагьосващо пътешествие в царството на класическата музика, с участието на трима изключително талантливи млади артисти: Виктор Теодосиев /валдхорна/, Сион Найман /виолончело/, и Симон Павлов /диригент/.

Богатият репертоар на вечерта обхваща различни епохи и стилове. Първият концерт за валдхорна и оркестър на Рихард Щраус, е шедьовър, известен със своите лирични мелодии и техническа виртуозност. Младият Виктор Теодосиев, несъмнено ще вдъхне живот на това омагьосващо произведение, завладявайки слушателите със своята експресивна интерпретация и безупречно майсторство.

Оригиналната версия на Вариациите на тема рококо от Пьотр Илич Чайковски, са скъпоценен камък от репертоара за виолончело, а Сион Найман, един от най-обещаващите български артисти, отново ще демонстрира пред сливенската публика удивителния си талант, с нюансирани фрази, дълбока емоционалност и впечатляваща техника.

Кулминацията на вечерта ще бъде  Седмата симфония на Лудвиг ван Бетовен, паметник на симфоничния  блясък и артистичната иновация. Под диригентската палка на Симон Павлов, оркестърът ще вдъхне живот на монументалното произведение на Бетовен, предавайки на зрителите динамичната му енергия и емоционален заряд.

Концертът ЩРАУС, ЧАЙКОВСКИ, БЕТОВЕН от цикъл „Млада Европа”, не е само празник на класическата музика; това е свидетелство за трайното наследство на българското артистично майсторство и безграничния талант на следващото поколение музиканти.

Симфоничен Оркестър Сливен, Виктор Теодосиев, Сион Найман и Симон Павлов канят публиката да се впусне в трансцендентна одисея през вечната красота на симфоничните шедьоври, напомняйки ни отново за универсалния език – музиката, която извисява, просветлява и обединява.

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН“ ЕАД
Следваща ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАНЕТО НА НОВАТА УЛИЦА МЕЖДУ БУЛЕВАРДИТЕ „БУРГАСКО ШОСЕ“ И „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИЕМЕН ДЕН НА ДЕПУТАТА ДЕЯН ДЕЧЕВ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПОНЕДЕЛНИК 31.10

Деян Дечев, депутата от листата на коалиция „БСП за България“ ще проведе първия си приемен ден за граждани на 31.10.2022 /понеделник/ в офиса на Общински съвет на БСП – Сливен

Новини Сливен

ДЕЦА ОПОЗНАВАТ ХАЙДУШКОТО МИНАЛО

  В Сливен започва кампания за опознаване на хайдушкото минало. Тя  е сред децата от детските градини и учениците от началния курс , които ще оцветяват  книжката „Хайдушки времена“. Организатор

Новини Сливен

139 НА 100 000 ДУШИ НАСЕЛЕНИЕ Е ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Област Сливен следва общата тенденция за намаляване на новозаболелите лица от началото на годината. Към момента заболяемостта е 139 на 100 хил. души население при показател от 127 за страната,