ЦЕНТЪРЪТ ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПА В СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР
29.04.2024 855 Прегледи

ЦЕНТЪРЪТ ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПА В СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР

Пъстри творения на великденска тематика, дело на децата от Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“ в Сливен, днес радват минувачите пред сградата на Общината. Ученици, заедно с преподаватели, социални експерти от Центъра и родители, подготвиха тематичните изделия за предстоящите празници.

Атрактивни магнити, домашни сувенири, разноцветни яйца и ароматни свещи, представляват само част от богатия асортимент.

По време на срещата си с кмета Стефан Радев директорът на Центъра Янка Гунчева сподели, че изделията са изработени с много желание, мисъл, труд и старание. Със събраните средства от базара, екипът на Центъра планира да закупи помощни материали за работа с учениците и за образователни инициативи на открито. От името на колегите си Гунчева подари на кмета великденски сувенир, също дело на ученици от държавното социално заведение.

Сливенският градоначалник благодари сърдечно за вниманието и пожела на всички светли Великденски празници.

Помощното училище е основано през 1964 година. По препоръка на Министерство на образованието и науката, през учебната 1969/1970 г., на педагогически съвет се приема предложението за утвърждаване на патрон на училището – д-р Власаки Шуманов – човекът с изключителни заслуги за създаването на помощните училища у нас. През 1984 г. училището е определено за първенец сред сродните училища в страната и е наградено с орден.

През 2017 г., със заповед на Министъра на образованието, се преобразува в Център за специална образователна подкрепа „Д-р Власаки Шуманов“.

Днес Центърът обединява в дейността си ученици, родители, учители, терапевти и служители, посветени на пълноценното сътрудничество. Дейността на екипа от педагози, психолози, логопеди, арт-терапевти и други експерти от социалната сфера, поставят детето в центъра на всяка мисъл, дело и слово.

Предишна ХРИСТО КОВАЧКИ СЕ СРЕЩНА ОТНОВО С НИЙЛ БУШ
Следваща 40-ГОДИШЕН МЪЖ Е В РЕАНИМАЦИЯ СЛЕД ЖЕСТОК ПОБОЙ ПРЕД СЛИВЕНСКА ДИСКОТЕКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 08. 01. 2019г. (вторник) от 08.30ч. до 11.00ч. ще бъде прекъснато водоподаването в района на ул.

Новини Сливен

ОПЕЛ УДАРИ 70-ГОДИШНА ЖЕНА В СЛИВЕН

70-годишна жена е ударена от лек автомобил „Опел“ на бул. „Янко Сакъзов“ в Сливен, научи Sliveninfo. Инцидентът е станал малко преди 8 часа на 12 април на кръстовището към магазин

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА РЕМОНТ НА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“

Община Сливен спечели проект за ремонт на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Той ще включва подмяна на фасади, покрив и подмяна на фасадна дограма. Общата стойност на проектното предложение е 177 409