ЦЕНТЪРЪТ В КОТЕЛ ВЕЧЕ Е УЕДНАКВЕН И СЕ ВОДИ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАТИВНО – АРХИТЕКТУРЕН КОМПЛЕКС

ЦЕНТЪРЪТ В КОТЕЛ ВЕЧЕ Е УЕДНАКВЕН И СЕ ВОДИ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАТИВНО – АРХИТЕКТУРЕН КОМПЛЕКС

По идея на кмета на община Котел – Коста Каранашев, за улеснение не само на гражданите, но и на гостите на Котел, местната администрация уеднакви стилово и цветово общинските сгради, разположени на центъра в Котел. Така  той се обособи и се превърна в административно-архитектурен комплекс.

Тази идея на кмета стана възможна благодарение на реализиран проект между Община Котел и Държавен фонд „Земеделие”. Той е с наименование: „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради с цел повишаване на тяхната енергийна ефективност” и е по Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”. Общият бюджет на проекта е на стойност малко над  1 млн. лв.

На основните две сгради, в които се помещава Община Котел се повиши енергийната ефективност, извърши се ремонт на покривите и подмяна на отоплителната инсталация и инсталиране на високоефективна термопомпена система. По този начин помещенията в сградите през лятото са прохладни, а през зимата – отоплени.

С реализирането на проекта, местната администрация продължава да изпълнява програмата си за обновяване и съживяване на важни сгради, които са част от историята на града, но по една или друга причина са стояли затворени или дълго неизползвани.

Кметът и екипа му, успяха да привлекат партньори, чрез които да съживят за нов живот сгради като тези на бившето УТР, на родилното отделение, на БНБ, а съвсем скоро и на Младежкия дом.

 

Предишна В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА КМЕТА БЯХА ВНЕСЕНИ СИГНАЛИ ЗА ПОДЗЕМНИ ГАРАЖИ, НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ И ЛИЧНИ ПРОБЛЕМИ
Следваща ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В СЛИВЕН ЗАПОЧНА РАБОТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В КЪЩА

На 24 април, в 08,31 часа, е получен сигнал за пожар в къща, в сливенското село Крушаре. Пожарът е ликвидиран от собственика до пристигане на дежурния екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ЗА ТРЕТИТЕ ИЗБОРИ И ЧЕТВЪРТАТА ВЪЛНА

С разрастването на пандемията разделението помежду ни какво да правим очевидно се задълбочава. В това число и с частично въведения зелен сертификат като още една възможност за избор на поведение.

Новини Сливен

ЗА ОСМИ ПЪТ В СЛИВЕН ЩЕ ИМА БЕЗПЛАТНА КАСТРАЦИЯ НА КОТКИ И КУЧЕТА

Екип от висококвалифицирани ветеринарни лекари и техници от RAR, Inc Dba Animal Spay and Neuter International пристига отново в Сливен. Те ще осъществят 8-ма поредна безплатна кампания за кастрация на