ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В СЛИВЕН: ЛИПСАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕБАТ Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ТАЗИ КАМПАНИЯ
март 31, 2021 921 Прегледи

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В СЛИВЕН: ЛИПСАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕБАТ Е ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ТАЗИ КАМПАНИЯ

Големият проблем на тази кампания е, че нямаше политически дебат за хоризонта, който трябва да се очертае пред страната. Защото в момента имаме едно междуличностно противопоставяне, едно междуинституционално противопоставяне и липсата на възможност институциите в условия на пандемия да работят заедно и да бъде проведен КСНС. Това е консултативният орган, който може да обедини всички институции. Притеснението на Републиканци за България в момента е, че в предстоящите избори никой не се интересува от хоризонта, който трябва да очертаваме, а всеки гледа някакви конюнктурни цели. Това заяви в Сливен Цветан Цветанов, председател на ПП „Републиканци за България”. Той застана пред журналисти заедно с водача на листата Пенчо Иванов и Недко Недев, координатор на партията за областта.

Цветан Цветанов се обяви за намаляване на политическата квота във ВСС, закриване на специализираните съдилища, които според него са преподчинени на управлението заедно с Народното събрание. „По този начин те са преподчинени на един човек – това е Бойко Борисов и това е проблем, който имаме в управлението. Всички казват, че институциите не работят, защото всичко се взима като решение от един човек. Това на може да продължава. Аз съм бил част от този проект и знам какво ми е коствало да трупам незаслужено негативи и същевременно да се противопоставям на безобразия, които видях, че се случиха през последните две години. Нормално ли е според вас харченето на парите на българския данъкоплатец да минава през държавни дружества, като се заобикаля Законът за обществените поръчки? Казвам „не”, заяви Цветан Цветанов.

В Сливен той се обяви срещу проект „Балкански поток”. „Над 3 млрд. лв. бяха платени от българското държавно дружество „Булгартрансгаз”, което тегли кредит за целта. Оказа се обаче, че тръбата само минава през нашата страна, без по никакъв начин да помага за диверсификацията”, счита Цветанов. Той изтъкна, че в РБ няма „парашутисти” в листите. „Всички наши кандидати в сливенската листа са от Сливен и останалите три общини. Ние разчитаме на местните хора, защото те най-добре познават проблемите”, заяви Цветан Цветанов.

Водачът на листата на ПП „Републиканци за България” Пенчо Иванов каза, че иска да види един по – развит икономически Сливен. „Това на практика касае всички области на обществено-икономическия ни живот”, каза Пенчо Иванов, който е най – големият частен дарител на Областната болница в Сливен. „Аз се учудих, когато разбрах това, защото знам, че в града ни живеят доста по – сериозни бизнесмени. За мен беше важно да направя дарението точно на Отделението по неонатология, което имаше нужда от апарати”, каза Пенчо Иванов, който повече от 20 години има бизнес с хладилни камиони в САЩ.

Недко Недев акцентира върху идеята на РБ за въвеждане на електронно управление. „В момента в страната ни има 35 хиляди административни препятствия, които трябва да се преодоляват ежедневно от работещите хора и всички граждани. „Аз менажирам фирмата, която е втора по разход на ток в областта, но се налага да се редим на опашки. При въвеждане на едно електронно управление това ще бъде преодоляно. Бизнесът очаква именно такъв подход”, смята Недко Недев.

Цветан Цветанов призова за активно участие на изборите на 4 април и препоръча бюлетината на Републиканци за България, която е под номер 21.

Предишна ХУБАВА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ДАЛА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЮЛЧЕТАТА ЗЛАТО, ЗАДИГНАТИ ОТ ПЕТИМАТА НАШЕНЦИ
Следваща ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАСЕГА ОСТАВА ПОД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ЯНКО ЯНКОВ ЗА ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

Уважаеми служители на полицията, С огромно уважение и почит Ви поздравявам с предстоящия професионален празник 8 ноември – Ден на българската полиция! В деня на св. Архангел Михаил празнуват тези

Новини Сливен

ОТМЕНЯТ ПОСРЕЩАНЕТО НА ДЖУЛАЯ НА ЗНАКОВО МЯСТО КРАЙ ТВЪРДИЦА

Общински кризисен щаб – Твърдица взе решение да отмени провеждането на предвидената проява за 30 юни срещу 1 юли – Джулай морнинг. Причина е усложнената епидемологична обстановка в общината, установените

Новини Сливен

„ТВОРЧЕСКО ЛЯТО 2020” ПРОДЪЛЖАВА С ИЗЛОЖБА – ЖИВОПИС НА ПЕТЪР КАЙРАКОВ

Инициативата „Творческо лято 2020“, организирана от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“, продължава. През цялото лято в галерия „Седем“ със свои изложби ще гостуват сливенските художници, които участват в различни благотворителни инициативи