ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В НОВА ЗАГОРА: ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ЗАПОЧВА ДА ПРИДОБИВА ЕВРОПЕЙСКИ ОБЛИК

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В НОВА ЗАГОРА: ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ЗАПОЧВА ДА ПРИДОБИВА ЕВРОПЕЙСКИ ОБЛИК

Когато има стабилност в държавата и взаимодействие между институциите, и когато се намали политическото противопоставяне, страната ни може да бъде по – ефективна и да се възползва от европейската подкрепа. Това заяви при посещението си днес в Нова Загора председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. В рамките на своята визита в Нова Загора Цветанов участва в откриването на обновената сграда на РУ „Полиция“ в града. На събитието присъстваха още зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова, зам. – министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, депутатът от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева, директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков, началникът на РУ „Полиция“ в Нова Загора Стефан Борисов.

„С общите усилия, които полагат местната и изпълнителната власт, и с подкрепата на европейската солидарност, в Нова Загора бе открит поредният ремонтиран обект. С откриването на обновената сграда на полицейското управление в Нова Загора общината се преобразява и придобива европейски облик. Убеден съм, че с подобен подход и добър екип, какъвто е изграден в Нова Загора, общината действително има възможност да се възползва от Оперативната програма и нещата да се случват“, коментира Цветан пред събралите се хора. Председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи още, че предстои основен ремонт и на сградата на пожарната в Нова Загора. „Той ще бъде финансиран по същия европейски проект на общината, като средствата ще възлизат на около 200 хил. лв. Сградата на пожарната, подобно на тази на полицията, също не е виждала ремонти от повече от 30 години насам“, уточни Цветанов. Той каза още, че в Нова Загора до момента са санирани 11 многофамилни жилищни сгради по Програма за енергийна ефективност. „Поздравявам кмета Николай Грозев, екипа му и депутатите от региона за добрата работа и ежедневния контакт, за да не се прекъсва връзката между изпълнителната, законодателната и местната власт“, заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

Сградата на Районното управление на МВР в Нова Загора бе изцяло обновена по проект на община Нова Загора по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Строителните дейности са в размер на 336 076,08 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 325 748,29 лева. Община Нова Загора участва със собствени средства в размер на 10 327,79 лева. Направена е хидро- и топлоизолация на обекта, подменена е дограмата, извършени са и други подобрения. На свой ред кметът на Нова Загора Николай Грозев честити на служителите на реда новата придобивка.

 

Предишна КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СЕ ПРОВЕДЕ В ЗАЛА "СЛИВЕН"
Следваща КВАРТЕТ "ДЕСТИНИ" С КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ЗАЛА "СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР В НОВА ЗАГОРА

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 21 януари, около 03,30 часа, автопатрулен екип спира за проверка лек автомобил „Хонда“, управляван

Новини Сливен 0 коментара

КАДЪР НА ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СМЕНИ Д-Р БОРОВА НАЧЕЛО НА ДБГ – СЛИВЕН

Инж. Бойка Карачивиева единодушно бе избрана за областен координатор на ПП „Движение България на гражданите“ в Сливен. Изборът направиха делегатите, избрани на общинските събрания на партията. Досегашният координатор д-р Нина

Новини Сливен 0 коментара

ГЕРБ-СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева и представители от областната организация на партията се включиха в церемонията по повод 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 + 8 =