ХЮСЕИН ХАФЪЗОВ, ДПС: ПРОГНОЗИРАМ ВТОРА ПОЗИЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ. ЩЕ ИМАМЕ ПРЕДИМСТВО В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО
31.05.2024 204 Прегледи

ХЮСЕИН ХАФЪЗОВ, ДПС: ПРОГНОЗИРАМ ВТОРА ПОЗИЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ. ЩЕ ИМАМЕ ПРЕДИМСТВО В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО

 

Кандидатът за народен представител от ДПС и водач на листата в 21 МИР Сливен Хюсеин Хафъзов бе в с. Чинтулово на среща с избиратели и симпатизанти на Движението. Там говори за целите на ДПС за следващия парламент, както за основата на кампанията. Хафъзов изтъкна: „ДПС е винаги заедно с хората”. Той призна, че желанието му е да бъде сред хората и да им бъде полезен и извън кампанията. „Възприемам политиката като дейност с основна цел грижа за хората. Стил на ДПС е да се грижи за гражданите, както персонално, така и колективно чрез своите партийни и властови позиции. Не мога да претендирам, че съм успял да обхвана всички регионални специфики и проблеми на Сливенски район, но всяка проведена среща с избиратели обогатява моите познания. Многократно посетих четирите общини, изминах хиляди километри, продължавам да се срещам със стотици хора. Голяма част от поставените ми на срещите въпроси са свързани с това, че в малките населени места хората се чувстват изоставени и пренебрегнати в доста сфери на социално-икономическия и обществено-политическия живот.

В последваща среща кандидатите за народни представители Хюсеин Хафъзов – водач на листата, и Мустафа Мустафов – областен председател на ДПС, бяха в кв. „Речица“.

„Проблемите, които поставиха хората тук, са свързани с инфраструктурата, достъпа до здравеопазване, безработицата, събирането на алтернативния данък за бране на гъби, билки, горски плодове и трюфели, обезлюдяването на селата и др.

Ако трябва да изведа основен общ проблем за много села и някои градски квартали, това е потресаващата нужда от водопреносна система, която да осигурява чиста и качествена питейна вода за битовите нужди на населението, както и липсата на канализация. Установявам недопустимо пренебрегване на този проблем, касаещ десетки хиляди наши съграждани в областта. Те не се чувстват разбрани, обгрижени и равноправни.

Като човек и политик се срамувам от липсата на разбиране и емпатия към толкова наболял жизненоважен проблем. Клишето, че живеем в 21 век в най-големия и развит съюз в света, наречен Европейски, ме навява на мисълта, че в някои населени места европейското е гротеска и пародия. Гражданите, живеещи в кв. „6-ти“, село Баня, Новозагорско, кв. „Надежда“ в Сливен и други подобни места със същите проблеми, са толкова добронамерени, почтени и политически образовани, че с тях водя равностоен дебат по регионални, национални, европейски и международни теми с голямо удовлетворение и надежда. Гостува ни като кандидат от евролистата на ДПС Танер Кабил, изключително ерудиран и подготвен наш кадър, и бях свидетел на истински просветен дебат по европейски теми между него и избирателите ни. Именно затова смятам, че тези хора не са неориентирани, не заслужават пренебрежително отношение и никой не бива да ги подценява. Как да ги убеждавам за нуждата от европейска интеграция, когато Европа не стига до тях в толкова важни области на живота, освен че ги приема на работа и им дава нови възможности далеч от родината?!”, коментира Хафъзов. „Тяхното послание към нас, политиците, е: Направете така, че да се чувстваме равностойни български и европейски граждани, да се гордеем, че сме част от голямото европейско семейство, да усетим, че сме обгрижени и с равни права. Като изконното човешко право да пием чиста вода, да имаме канализация, да се разхождаме по добре уредени квартали, без да газим кал”, продължи той.

Той коментира още, че на общините трябва да се помогне, особено на малките и някои от средните общини, в много от които не достигат средства. Това трябва да се направи като от една страна се увеличи делът на техните бюджети в общодържавния бюджет и от друга – като към тях се насочат средства от европейските фондове.

”Необходимо условие за благоустройството на населените места е да са налице актуални общи и подробни устройствения планове и ако такива няма, ще настоявам за тяхното изработване или актуализиране”, заяви водачът на листата на ДПС.

Относно целите на ДПС в национален план, Хюсеин Хафъзов заяви: „Амбицирани сме да получим добър резултат за предсрочните парламентарни и редовните европейски избори. Прогнозирам вероятна втора позиция, която ще ни даде предимство, самочувствие и претенции за преговорите при съставянето на бъдещето правителство. Страната ни има нужда от качествено управление за по-дълъг период от време. Няма да използвам клишетата – стабилно, компетентно и силно, защото такива оценки се дават след края на съществуването на едно правителство. Смятам, че България се нуждае от правителство, в което да участва и ДПС и вярвам, че след известен период от време съгражданите ни ще останат доволни от нашето управление. Особено c управленска програма.”

„Ние сме български граждани, ние сме европейски граждани. Интересът на България е Европа да бъде силна и успешна във всяко отношение – и в икономическо, и в културно, и във военно. Трябва да се преодолее диспропорцията между мощната европейска икономика (Европейският съюз е втори по брутен вътрешен продукт в света) и изоставането на европейските държави във военната област. Затова България трябва активно да допринася за укрепване на силата и единството на Европейския съюз и НАТО. Това означава по-специално нашата държава политика на Балканите да бъде насочена към по-нататъшна консолидация на натовските държави, както и подпомагане на процеса на присъединяване на Западните Балкани в Европейски съюз, включително и на Северна Македония. В тези рамки наша основна грижа в тези трудни военни времена трябва да бъде постигането на траен и справедлив мир в Украйна и Газа. Това може да стане само въз основа на международното право, включително на принципа за нерушимост на международно признатите граници, що се отнася до Украйна. Що се отнася до Газа, израелскопалестинския конфликт може да бъде трайно разрешен само като се спрат незабавно причиняващите огромни страдания на населението военни действия, предприемат се необходимите мерки за преодоляване на острата хуманитарна криза и в същото време се пристъпи на основата на международно признатото право на самоопределение на народите към създаването на независима държава Палестина, която да бъде взаимно призната и в сътрудничество с държавата Израел” – това коментира Хюсеин Хафъзов в международен план. „Казвам всичко това с ясната уговорка, че с моите възгледи на либерал, демократ и пацифист съм крайно против всяка форма на агресия и насилие, политиците основно трябва да работим за установяването на световен мир, който няма алтернатива. Всички конфликти трябва да се решават със средствата на дипломацията и международния правов ред. Децата и внуците ни трябва да живеят в един мирен, спокоен и проспериращ свят, в който всички трябва да полагаме усилия да градим, а не да рушим. Политиците трябва да бъдем водещи в изграждането на устоите на мира и в никакъв случай не трябва да използваме политиката за разделение и всяване на омраза”, допълни водачът на листата на ДПС в 21 МИР Сливен Хюсеин Хафъзов.

Кандидатите на ДПС са с номер 28 в бюлетината.

#ДПС #ЕвроИзбори #ПарламентарниИзбори2024 #ПИ2024 #ЗаедноСХората #28 #MRF

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предишна В НАВЕЧЕРИЕТО НА 1 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО, РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН КАНИ СВОИТЕ МАЛКИ ЧИТАТЕЛИ НА ВЕСЕЛ ПРАЗНИК
Следваща КАМПАНИЯ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО КРЪВОДАРЯВАНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ ЮНИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПАСОВДЕН Е

На днешния ден Българската православна църква почита Възнесение Господне – един от 12-те велики църковни празници на годината. В народния календар празникът е известен още като Спасовден. Отбелязва се 40

Новини Сливен

ПРЕДПРИЕМАЧИ ГЕРБ-СЛИВЕН ЗАЛЕСИХА ЧЕТИРИ МЛАДИ ЕЛХИ НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА В ГРАДА

Предприемачи ГЕРБ – Сливен залесиха четири млади елхи на различни места в града. Според председателя на ПГЕРБ-Сливен Николай Колев идеята е младите дръвчета да останат за постоянно на избраните места

Новини Сливен

4 АВТОМОБИЛА И ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ИЗГОРЯХА ПРИ ГОЛЯМ ПОЖАР НА БУЛ. „БУРГАСКО ШОСЕ“

На  7 август, в 15:25 часа, е получен сигнал за пожар на тир паркинг и дърводелски цех на бул.“Бургаско шосе“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от 4 екипа на