ХЮСЕИН ХАФЪЗОВ: ГЛАСУВАЙТЕ С № 28 ЗА СТАБИЛНОСТ, ДОХОДИ И СПОКОЙСТВИЕ
07.06.2024 159 Прегледи

ХЮСЕИН ХАФЪЗОВ: ГЛАСУВАЙТЕ С № 28 ЗА СТАБИЛНОСТ, ДОХОДИ И СПОКОЙСТВИЕ

Уважаеми жители на област Сливен, Скъпи приятели! Позволете да се обърна така към всички вас, с които се запознах в последния месец. Да, поводът беше предстоящият вот за Народно събрание и Европейски парламент. Имаше политически, нека ги наречем, дискусии. Но прерастваха в разговори чисто човешки, открити, очи в очи споделяхте с цялото си сърце и болките, и радостите си. За това доверие ви благодаря! Това доверие ме задължава! Предизборният месец отминава, но впечатленията от разговорите ми с вас, хората от цялата Сливенска област, остават – вие сте гостоприемни, сърдечни, работливи, искрени, мислещи, критикуващи с право. На повечето места, уверих се, различните културни общности живеят в разбирателство и взаимопомощ. Това е пример, който, уверен съм, ще послужи за добруването на цялото ни общество, традиционно толерантно към различния. Това е доброто, което видях. Но нима не е за критика ненаправеното в региона, за да има достъп всеки жител до здравна помощ и лечение. Този проблем е сред първите споделени от вас, хора от сливенския край, като причини за обезлюдяването на редица селища и промяната на демографската карта на региона. Има места с няколко възрастни жители, двата по-големи града също намаляват. Причините всички ги знаем, вие, приятели, ги усещате на гърба си – безработица, ниски доходи, лоша инфраструктура, последици от здравната криза са на върха на оправданото недоволство.

Затова мнозина стягат куфарите и през Терминал 2 стигат далеч от роден дом, от възрастни родители, близки и приятели в търсене на по-добър живот. Този стремеж е естествен за всеки човек, пътищата са различни. Нашата цел като политици е да работим така, че повече български граждани да се връщат по родните си места. Нека запазят, ако желаят, и второто си гражданство – светът е глобален. При всички случаи, обаче, всички ще се чувстват тук по различен начин – у дома е тук и само тук, в България. Добре, ама пътищата до родното място…или са разбити, или ги няма след поредното природно бедствие, което пак не сме предвидили, а като стигнем там нямаме чиста питейна вода или нямаме никаква вода. Ето и третият сериозен проблем за решаване. Инфраструктурата – ако е добре развита, то вече сме с крачка по-близо до мечтаната Европа.

Само няколко думи тук няма да са достатъчни да отбележа колко е важно да има добре устроени пътища и друга инфраструктура до важни исторически и културни забележителности, с които Сливенски регион с право може да се гордее. Да станат рекламното лице на този край, да създават работни места, да носят доходи в местния бюджет, самочувствие на местните – всички на теория знаем структурата. Местните хора обичат своя край – опознах ги и смея да го твърдя. Живеят с очакване за по-добри дни за децата и внуците си. Заради тази надежда си струва да се работи, да оправдаем доверието на хората, колеги кандидат- народни представители! Затова, ако бъда избран с гласа на гражданското общество да представлявам Сливен и региона в следващото Народно събрание, аз ще инициирам дебат с всички народни представители оттук. Целта ще бъде ЗАЕДНО да обсъдим местните приоритети и да започнем решаването на най-наболелите проблеми в здравеопазването, демографията и инфраструктурата. Особено в малките населени места от областта. Бих Ви предложил, уважаеми колеги политици, независимо от резултата на 9-ти юни да проведем този смислен разговор за бъдещето на Сливенския край – място със славно минало и потенциал за по-добро бъдеще.

А вие, уважаеми жители на Сливен и областта, включете се в този дебат. Ако прецените че аз, който вече се чувствам част от вас, можем ЗАЕДНО да разработваме идеи, да правим планове и да ги реализираме за добруването на всички хора в региона, гласувайте. За инвестиции в наука, образование, обучения, умения. За нови измерения на бизнес средата. За ясна, прозрачна и ефективна национална политика. Като кандидат на ДПС призовавам и ще работя в региона за: – Ускорен, иновативен икономически растеж; – Устойчиво развитие на ключови сектори с потенциал в регион Сливен – енергетика, селско стопанство, културна и образователна инфраструктура – Развитие на традиционни тук спортове, адекватни младежки политики. Признавам, че желанието ми е да бъда сред хората и да им бъда полезен и извън кампанията. Защото, както вече съм казвал, за мен политиката е дейност с основна цел грижа за хората. Стил на ДПС е да се грижи за гражданите, както персонално, така и колективно чрез своите партийни и властови позиции.

И тъй като всяка проведена среща с избиратели обогати моите познания и продължавам да се срещам със стотици хора в четирите общини, мога да обобщя, че в малките населени места хората се чувстват изоставени и пренебрегнати в доста сфери на социално-икономическия и обществено-политическия живот. Тоест, ние, политиците, имаме много работа, в дълг сме на тези хора. Стабилност, доходи, спокойствие – за това ще работим заедно с кандидатите на ДПС за Европейски парламент. Както вече съм подчертавал, координацията с местната власт и целенасочените инвестиции са от решаващо значение за развитието на региона.

Само ЗАЕДНО можем. Затова гласувайте. А с разум и сърце гласувайте с номер 28.

Хюсеин Хафъзов, водач на листата на ДПС в Област Сливен

Предишна СИМПАТИЗАНТИ ПОСРЕЩНАХА БСП В КВАРТАЛ „КЛУЦОХОР“
Следваща СТЕФАН ЯНЕВ: ДОКОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ЗАЛОЖНИК НА МАНИАКАЛНИ ЛИЧНИ АМБИЦИИ И ИНТЕРЕСИ?

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪДЪТ ОБЯВИ РОМСКИТЕ СТИПЕНДИИ ЗА УСПЕХ НАД 3,50 ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ

С решение от 13 януари Върховният административен съд постанови, че стипендиите, които бяха изплащани на ромски ученици в периода 2016-2018 г., са дискриминация спрямо останалите деца. Постановлението потвърждава решение на

Новини Сливен

ЗАЩОТО Е ВРЕМЕ ДА СМЕ СОЛИДАРНИ С ХОРАТА

Защото е време да сме СОЛИДАРНИ с хората! Развитието на вътршно-политическите процеси през последните три десетилетия, доведе до тотално отделяне на политическата класа от хората, които на практика, обуславят нейното

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ В С. СЪДИЕВО ПО ПОВОД 24 МАЙ

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип гостуваха в село Съдиево на 22 май 2023 г.  по покана на кмета на селото Ленко Влаев. Те посетиха НЧ