ХУДОЖНИКЪТ ВАЛЕНТИН ДАНЧЕВ С ПЪРВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В ГАЛЕРИЯ „ХРИСТО ТОДОРОВ“- ЖЕРАВНА
15.03.2023 620 Прегледи

ХУДОЖНИКЪТ ВАЛЕНТИН ДАНЧЕВ С ПЪРВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В ГАЛЕРИЯ „ХРИСТО ТОДОРОВ“- ЖЕРАВНА

На 18 март /събота/ Художествена галерия „Христо Тодоров“- Жеравна представя първата самостоятелна изложба на художника Валентин Данчев. Изложбата ще бъде открита от 15.00 часа в голямата зала на галерията. Там ще бъдат разположени 62 картини изобразяващи изгледи не само от Жеравна, но и от други населени места в България, както и природни пейзажи, изобразяващи красотата на Родината ни във всеки сезон и при всяко време.

Различното в пастелната живопис, която предлага Валентин Данчев е примеса на сух пастел с цветен туш. Тази т. нар. техника „тушпастел“, отличава творбите на Данчев от другите автори и се е превърнала в негова запазена марка.

Валентин Данчев е роден през 1969 г. в гр. София. Завършва Художествена гимназия в столицата през 1988 г. През 1998 година завършва Академия за приложни изкуства във Виена, Австрия със специалност Живопис и графика. От 1992 до 2014 г. Данчев живее и работи в Австрия, Италия, Чехия, Германия, Испания, Канада и Турция. Авторът има множество индивидуални участия в колективни изложби, изяви на открито, фестивали за изкуство и пленери в Европа и Северна Америка. От 2014 г. той отново живее и работи в България. Изложбата „Тушпастел“ ще остане в Художествена галерия „Христо Тодоров“ до 23 април 2023 г.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КОИ ИЗСЛЕДВАНИЯ СА НАЙ-ВАЖНИ ЗА ВАС? ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В АНКЕТАТА НА ЛАБОРАТОРИЯ "ЛИНА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕК АВТОМОБИЛ ИЗГОРЯ КРАЙ СЕЛО ЗЛАТИ ВОЙВОДА

На 27.07.2023 г. в 12,44 часа е получено съобщено за горящ лек автомобил  „Фолксваген Голф 3“. Произшествието е станало по време на движение на път в землището на с. Злати

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА С КОРОНАВИРУС Е НА 51 ГОДИНИ

Първият сливналия, който се разболя от коронавирус, е на 51 години. В края на миналата седмица той се е завърнал от Англия. В момента състоянието му е стабилно.

Новини Сливен

АГРОБИЗНЕСМЕН ЗАГИНА В КАТАСТРОФА

Агробизнесмен загина в катастрофа край село Николаево. Инцидентът е станал през втората половина на миналата седмица. 63-годишният Велико К. е шофирал лек автомобил „Фолксваген“. По неясни причини колата е излетяла