ХУДОЖНИКЪТ АТАНАС ПАРУШЕВ ОТ СЛИВЕН Е УДОСТОЕН С НАГРАДАТА НА ИМЕТО НА МАЙСТОРА

ХУДОЖНИКЪТ АТАНАС ПАРУШЕВ ОТ СЛИВЕН Е УДОСТОЕН С НАГРАДАТА НА ИМЕТО НА МАЙСТОРА

Атанас Парушев е новият носител на Националната награда за живопис на името на  Владимир Димитров – Майстора за 2021 година.

Призът му беше връчен във Фоайето на Кюстендилската галерия, където беше отбелязана 140-годишнината от рождението на Майстора.

Парушев, живописец от Сливен, бе номиниран за наградата за изложбата му, абстрактна живопис, състояла се от 18 февруари до 9 май 2021 г. в Националната галерия – „Квадрат 500“.

Спечели в конкуренцията на неколцина изявени български живописци от различна възраст. Парушев получи парична награда от осем хиляди лева – от Общината в Кюстендил, от Министерството на културата и Съюза на българските художници (СБХ), като през тази година размерът на паричната награда е с 1000 лв. повече в сравнение с предходните години, обяви председателят на СБХ Любен Генов.

Лауреатът получи и статуетка, изработена от скулптура Кирил Матеев, и каза:

„Никога не съм очаквал! Много се радвам, че наградата до голяма степен се дължи на мнението на колегите ми, които са ми братя по оръжие и са със същите проблеми“.

 

БНР

Предишна АРТИЛЕРИЙСКИ ОФИЦЕР ОТ РЕЗЕРВА СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН
Следваща ПЪТИЩАТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ПРОХОДИМИ, ЗАСЕГА НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕВН ИСКА 7% РЪСТ НА ЦЕНАТА НА ТОКА

Електроразпределителното дружество ЕВН внесе предложението си за цената на тока, доставян от него в Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщиха от дружеството. То се отнася за ценовия период от

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ СЪТВОРИХА ИСТИНСКИ ПРАЗНИК В СТАРА РЕКА

Горски служители сътвориха истински празник в балканското село Стара река. По случай Седмицата на гората служители от ДГС – Стара река, под ръководството на директора инж. Халил Шакиров, извършиха залесяване

Новини Сливен

БАЛАНСЬОРЪТ С БРАДИЧКА И ОЧИЛА ОТ СЛИВЕН

Вече не е тайна, че елитът на БСП е във война. Нинова не си говори със Станишев, Първанов и Гергов. Станишев не си говори с Нинова и Първанов. Първанов не