ХРИСТО КОВАЧКИ СЕ СРЕЩНА ОТНОВО С НИЙЛ БУШ
29.04.2024 540 Прегледи

ХРИСТО КОВАЧКИ СЕ СРЕЩНА ОТНОВО С НИЙЛ БУШ

Христо Ковачки отново се срещна с Нийл Буш и неговият екип по повод въвеждането на иновации в българската енергетика.

Поредна среща се проведе между енергийния консултант и бизнесмен Христо Ковачки и Нийл Буш и неговия екип от технологични лидери с експерти от цял свят.

Срещата бе продължение от зараждащото се партньорство, което беше обявено публично в средата на миналата година.

„Горд съм, че имам невероятната възможност да работя лично с г-н Нийл Буш и неговите глобални съветници, които ръководят глобалните усилия за намаляване на въглеродните емисии. Ако нашите генерални планове се осъществят, ние ще въведем невероятни и изключително иновативни технологии в енергетиката на нашата малка балканска страна.“ каза Христо Ковачки.

Двете страни обсъдиха партньорството си при реализирането на инвестиционни проекти за внедряване на иновативни методи за извличане на стойност от въглищата в българските енергийни предприятия. Коментирани са и вариантите за доставка на американско оборудване.

Нийл Буш в партньорство с няколко технологични компании, сред които американските PANGEA и JET-EU, заедно с енергийния консултант Христо Ковачки обсъждат стартиране на пилотен проект за декарбонизация чрез улавяне на въглеродни емисии с помощта на амоняк в български електроцентрали.

Българският енергиен консултант обясни, че при използване на технологията се генерира продукт с добавена стойност под формата на тор, който е подходящ за използване в селското стопанство и съответно, може да формира нов продукт за доставки за друга индустрия.

Синът на 41-вия американски президент Джордж Хърбърт Уокър Буш – Нийл Буш си партнира с американските PANGEA и INTERLINKDC, които имат опит в значителен брой проекти, които, ако бъдат реализирани в България, със сигурност ще гарантират безпроблемното изпълнение на целия процес на декарбонизация на енергетиката.

Нийл Буш е основател и председател на Фондация Джордж Х. У. Буш и е известен със своята обширна филантропска и благотворителна дейност по целия свят. От години основната му дейност е в ролята на консултант и инвеститор именно в иновативни технологии в областта на енергетиката.

 

Предишна МИНЧО АФУЗОВ ПОВЕЖДА ЛИСТАТА НА „СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ“ В СЛИВЕН
Следваща ЦЕНТЪРЪТ ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПА В СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р АНТОНИНА НИНОВА- ДИШЛИЕВА – УТВЪРДЕНИЯТ СПЕЦИАЛИСТ

През 1979 г. Антонина Цекова Нинова-Дишлиева завършва Медицинската академия – София, със специалност Медицина. От пролетта на същата година започва работа в Окръжния диспансер по кожни и венерични заболявания в

Новини Сливен

18 НАРУШИТЕЛИ ОТ 163 ШОФЬОРИ

46 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани за два часа от полицейски служители при широкообхватен контрол. За времето от 10,00 до 12,00 часа вчера в района на

Новини Сливен

ОБЩЕСТВЕНИ ВЪПРОСИ И ИМУЩЕСТВЕНИ КАЗУСИ ПОСТАВИХА ГРАЖДАНИ В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Обществени въпроси и имуществени казуси поставиха граждани по време на срещите си в днешния приемен ден на кмета Стефан Радев. От сливенския градоначалник бе потърсено още разяснение и конкретика по