ХРИСТО БОРИСОВ: ИСКАМЕ МЛАДИТЕ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАБОТА С ВИСОКИ ДОХОДИ ПО РОДНИТЕ МЕСТА

ХРИСТО БОРИСОВ: ИСКАМЕ МЛАДИТЕ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАБОТА С ВИСОКИ ДОХОДИ ПО РОДНИТЕ МЕСТА

Работим активно Сливен да е предпочитано място за живот и кариера. Място, където младите хора да създават семейство, да отглеждат спокойно децата си и да реализират успешно професионалните си планове. Така кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Христо Борисов описва каузите, с които се ангажира.

Според него мисленето за младите хора има отношение към всяка секторна политика – образование, заетост, култура, спорт, здравеопазване, социалните услуги и т.н. Основната цел в новия управленски мандат на ГЕРБ е осигуряване на среда за социална, професионална и личностна реализация на младежите. „Работим за повече самостоятелни млади българи, подсилени със знания, умения и ценности, които живеят в среда с повече възможности за развитие. Такава среда ще ни приближи още по-близо до
целта България да е мястото, където да създават семейство и дом. Ще създадем възможности за развитие, за гражданска активност и социално включване“, заяви Борисов. В програмата на партията като приоритет е изведена подкрепа за първа работа на младите.

„В стратегията ни за тези избори е заложено изработването на програма 60/40 за 60 000 младежи, които след завършване на училище или университет да останат да работят в България за период от 12 месеца. Като държавата да поеме 60% от осигурителния им доход, а след изтичане на този период, работодателят да ги запази още 12 месеца. Програмата ще бъде в подкрепа на работодатели, осигурили трудова заетост на хора без трудов стаж. За нас е важно насърчаването на младежкото предприемачество, защото липсата на умения и опит са сред най-често срещаните бариери пред младежите, наред с по ограничения достъп до финансиране“, каза Христо Борисов.

Една от първите задачи на правителство с мандат на ГЕРБ ще бъде разработването на комплексна държавна програма от мерки за развитие на кариера в страната, за устойчиво връщане на българите от чужбина и привличане на висококвалифицирани хора за кариерно развитие в страната.

„Ние заставаме заедно с младите българи, с българите в чужбина и с българския бизнес като гарантираме цялостна икономическа трансформация и редици мерки за подкрепа. Процесът обхваща два етапа – първият е свързан с подготовка за връщането в страната, а вторият е насочен към осъществяване на самия процес на реинтеграция. Програмата ще бъде насочена към всички български граждани в чужбина и ще включва широк спектър от мерки, свързани с работа, предприемачество и бизнес, образование, социална защита, здравна осигуреност“, каза още кандидатът за народен представител.

Продължава работата и за създаване на жизнени и икономически силни региони. „Това е и начинът да помогнем на младите хора. Искаме да имат възможност за работа по родните си места, а не да са принудени да се концентрират в големите градове в търсене на заетост“, коментира Борисов.

На парламентарните избори на 2 октомври ГЕРБ-СДС е с номер 24 в  бюлетината.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗЛАТОМИРА МОСТРОВА: СЛИВЕН И ЯМБОЛ ЗАСЛУЖАВАТ ОБЩА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИХА СУРОВИНА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДРОГА В ДОМА НА 41-ГОДИШЕН МЪЖ

41-годишен мъж е задържан в хода на специализирана операция на полицията в Сливен по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. На 18 септември служители на сектор „Противодействие на

Новини Сливен

КАКЪВ Е НАПРЕДЪКЪТ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРОЕКТ НА „ВИК-СЛИВЕН“?

„ВиК-Сливен“ работи успоредно по четирите основни дяла на изпълнявания европейски проект за „Доизграждане и рехабилитация на ВиК-инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 жители“. Управителят на водното дружество

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО

Извънредно заседание проведе днес Общински съвет-Сливен. С 29 гласа ,,за”, 1 ,,против” 9 ,,въздържал се”, общинските съветници гласуваха единствената точка в дневния ред, свързана с упълномощаване на представителя на Община