ХОРАТА ОТ СЕЛАТА КЪМ КАНДИДАТИТЕ НА „ИМА ТАКЪВ НАРОД“: НИЕ ТУК СМЕ ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА, НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НИ!
юни 27, 2021 1383 Прегледи

ХОРАТА ОТ СЕЛАТА КЪМ КАНДИДАТИТЕ НА „ИМА ТАКЪВ НАРОД“: НИЕ ТУК СМЕ ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА, НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НИ!

Ние тук сме забравени от Бога, никой не се интересува от проблемите ни! Това е от най-често използваните изречения, които кандидатите за народни представители на ПП „Има такъв народ“ от сливенската листа чуваха при посещенията си в селата на община Твърдица.

„В синхрон с поетата от нас линия на поведение, а именно да чуем проблемите на хората по места,се срещнахме с жителите на Оризари, Сборище, Шивачево и Твърдица. Несгодите и болките на хората са аналогични – липса на лекар, фелдшер или медицинска сестра , липса на аптека. Само в спомените им е някогашната здравна служба, която сега гние в мухъл и мръсотия“ коментира д-р Мариела Красимирова.

Културата, изпаднала в забвение бе водеща тема при посещението в Шивачево. Домакинът на срещата – сценарист, работещ в читалището, отправи провокация към кандидатите от „Има такъв народ“ да създадат списък с опорни точки в направление „Култура“. „Обнадеждаващо беше, че дори в читалището без ток, със скърцащи врати и изпочупени седалки искрицата, жаждата за култура в тези хора не е „угаснала“, посочи още сливенската лекарка и поясни, че именно затова слоган на кампанията е „Време е за друго!‘ , за да се променят нещата и искрата да се превърне в огън, а не да бъде загасена с безхаберие.

В село Оризари бяха коментирани електронното гласуване, нуждата от промяна в здравеопазването и състоянието на малките населени места. „След като разговаряхме с местните хора за предстоящите избори и електронното гласуване, те се убедиха, че това нито е толкова сложно, нито е страшно“, разказа Диньо Добрев, седми в сливенската листа на партията.

В Сборище, хората изразиха недоволство от протеклите през последните 32 години промени и начини за възстановяване на малките населени места.

Как ще се осигури честността на вота? Този беше сред основните въпроси, чийто отговор искаха да знаят жителите на Твърдица. Множеството възможности за развитие на туризъм в региона, липсата на алтернативи за работа, освен към Общината и малкото частни бизнеси, отново обвързани с Общината, също бяха теми на разговор между представителите на „Има такъв народ“ и гражданите.

„При срещите с жителите на населите места ни посрещнаха обикновени хора, без висше образование, без опит, но за да си честен, справедлив, истински и да разграничаваш правилното от грешното, не се изискват големи умения или диплома от университет“, коментира Минчо Егов – общински координатор на партията в Твърдица.

По думите му, досега страната ни управляваха хората с политически опит, с красиво дар слово и всички са свидетели на резултата от това. „Нашите кандидати показаха, че липсата на политически опит не те прави негоден или нечестен, не е повод и за упрек, а напротив – това е в тяхна полза“, подчерта той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

Предишна ДИМИТЪР КИРОВ ОТ “ИМА ТАКЪВ НАРОД” ПОСЕТИ КОТЕЛ И ПОИСКА РАДИКАЛНО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ С НОВИ ТРИ ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 НА ОБЩА СТОЙНОСТ 2,9 МИЛИОНА ЛЕВА С ДДС

  Община Котел кандидатства за безвъзмездно финансиране с три проектни предложения по Мярка 7 – „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването

Новини Сливен

В НЕДЕЛЯ НА КУКЛЕН ТЕАТЪР

Тази неделя, 3 декември, ДКТ-Сливен ще представи на своите почитатели един от най-награждаваните си спектакли – „Любовта към трите портокала“ Светът, в който живеем е мрачен, изпълнен с омраза и

Новини Сливен

ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СЛИВЕН СТАНАХА ЛЕСОВЪДИ ЗА ЕДИН ДЕН

Инициативата „Лесовъд за един ден”, която се осъществява успешно няколко поредни години се проведе днес в местност „Моллова кория” край Сливен. Горски служители от Регионална дирекция по горите Сливен, заедно