Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ – ХИРУРГЪТ С ГОЛЯМОТО СЪРЦЕ

Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ – ХИРУРГЪТ С ГОЛЯМОТО СЪРЦЕ

Хирург №1 в Сливен ще извършва безплатни прегледи на пациенти през ноември. Д-р Станимир Коларов, който е началник на Отделението по хирургия в областната болница „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, ще преглежда безплатно пациенти с оплаквания за херния, жлъчка и онкозаболявания. Това ще се случи в два поредни дни – на 5 и 6 ноември. Благородната инициатива е по идея на самия лекар, чието име в последните години се свързва с най-висок професионализъм в областта на хирургията.

„Тази моя инициатива цели хората от нашата област, а и не само от нея, да разберат, че в областната болница се правят качествени операции в тези сфери при най-съвременна техника и най-висок професионализъм. Целта е пациентите, които сега предпочитат да отидат в други градове, да останат при нас, където за тяхното здраве ще се грижим по максимално добрия начин“, споделя д-р Станимир Коларов пред Sliveninfo.

Той вярва, че идеята му ще бъде подкрепена и от неговите колеги в отделението по хирургия. „Всички те са изключителни специалисти и всеки от тях може да направи безупречно подобна операция не по-зле от където и да е другаде в страната. Надявам се да бъда разбран правилно, защото подемам тази инициатива в интерес на болницата на Сливен и областта“, казва хирургът.

46-годишният началник на Отделението по хирургия в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ има зад гърба си близо 6000 операции през последните 20 години. Преди две години той печели конкурса за началник на отделението, което е едно от най-тежките във всяка болница. Работи заедно с 8 лекари, а общият персонал на отделението е 52-ма души. „За мен е важно да сме отбор и да спазваме правилата. Чувството на съпричастност към отбора е на първо място в професионалната ми кариера. Доволен съм, когато видя гърба на пациента, изписан и удовлетворен“, разказва лекарят. Който не крие, че е имал и тежки моменти на операционната маса. „Дете е умирало след катастрофа. Всъщност всяка смърт на пациент се преживява от нас хирурзите. Всеки го прави по своя си начин, но е ужасно неприятно“, твърди д-р Коларов.

Хората около хирурга знаят, че той е нетърпим към лъжата и немарата. В такива случаи не избухва, както правят мнозина, а просто млъква. В свободното си време известният хирург посвещава на любимото си хоби – риболова и двата спорта, които парктикува – тенис и футбол.

Днес д-р Станимир Коларов мечтае отборът му в отделението да става все по-силен и всеки от колегите му да надгражда. В името на живота и здравето на пациентите.

Георги Мангинов

Предишна В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ОСМИ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР ЗА МЕСТНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Следваща Д-Р НАТАША ПЕТКОВА ЗАМЕНЯ ДЕЯН ДЕЧЕВ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ УЧАСТВА ВЪВ „ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ – 3“

Димитър Сяров от Сливен бе сред участниците в националния протест на 22 септември, наречен от организаторите „Велико народно въстание – 3“. Юристът е зам.-председател на ДСБ, а партията му е

Новини Сливен

28-ГОДИШНА ЖЕНА Е В РЕАНИМАЦИЯ СЛЕД КАТАСТРОФА

28-годишна жена, пострадала при пътен инцидент на 30 септември, е настанена в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Пациентката е със съчетана травма, кръвозагуба и травма на гръбнака.

Новини Сливен

ЕДИН УБИТ И ТРИМА РАНЕНИ ПРИ УДАР МЕЖДУ ДВЕ КОЛИ

На 24 декември, 02,30 часа,  е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на път ІІІ-662. От извършеният оглед на местопроизшествие е установено, че при суха настилка на прав пътен участък