Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ – ХИРУРГЪТ С ГОЛЯМОТО СЪРЦЕ
10.10.2022 14233 Прегледи

Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ – ХИРУРГЪТ С ГОЛЯМОТО СЪРЦЕ

Хирург №1 в Сливен ще извършва безплатни прегледи на пациенти през ноември. Д-р Станимир Коларов, който е началник на Отделението по хирургия в областната болница „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, ще преглежда безплатно пациенти с оплаквания за херния, жлъчка и онкозаболявания. Това ще се случи в два поредни дни – на 5 и 6 ноември. Благородната инициатива е по идея на самия лекар, чието име в последните години се свързва с най-висок професионализъм в областта на хирургията.

„Тази моя инициатива цели хората от нашата област, а и не само от нея, да разберат, че в областната болница се правят качествени операции в тези сфери при най-съвременна техника и най-висок професионализъм. Целта е пациентите, които сега предпочитат да отидат в други градове, да останат при нас, където за тяхното здраве ще се грижим по максимално добрия начин“, споделя д-р Станимир Коларов пред Sliveninfo.

Той вярва, че идеята му ще бъде подкрепена и от неговите колеги в отделението по хирургия. „Всички те са изключителни специалисти и всеки от тях може да направи безупречно подобна операция не по-зле от където и да е другаде в страната. Надявам се да бъда разбран правилно, защото подемам тази инициатива в интерес на болницата на Сливен и областта“, казва хирургът.

46-годишният началник на Отделението по хирургия в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ има зад гърба си близо 6000 операции през последните 20 години. Преди две години той печели конкурса за началник на отделението, което е едно от най-тежките във всяка болница. Работи заедно с 8 лекари, а общият персонал на отделението е 52-ма души. „За мен е важно да сме отбор и да спазваме правилата. Чувството на съпричастност към отбора е на първо място в професионалната ми кариера. Доволен съм, когато видя гърба на пациента, изписан и удовлетворен“, разказва лекарят. Който не крие, че е имал и тежки моменти на операционната маса. „Дете е умирало след катастрофа. Всъщност всяка смърт на пациент се преживява от нас хирурзите. Всеки го прави по своя си начин, но е ужасно неприятно“, твърди д-р Коларов.

Хората около хирурга знаят, че той е нетърпим към лъжата и немарата. В такива случаи не избухва, както правят мнозина, а просто млъква. В свободното си време известният хирург посвещава на любимото си хоби – риболова и двата спорта, които парктикува – тенис и футбол.

Днес д-р Станимир Коларов мечтае отборът му в отделението да става все по-силен и всеки от колегите му да надгражда. В името на живота и здравето на пациентите.

Георги Мангинов

Предишна В СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ОСМИ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР ЗА МЕСТНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Следваща Д-Р НАТАША ПЕТКОВА ЗАМЕНЯ ДЕЯН ДЕЧЕВ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„СЛИВЕН БАСКЕТ“ ПОБЕДИ И „ДЕЛФИН“ – БУРГАС

Младите баскетболисти от Сливен продължават победната си серия. В събота момчетата от „Сливен баскет“ победиха отбора на „Делфин“ – Бургас с 86:54 точки. Това се случи в сливенската зала „Васил

Новини Сливен

МНОГО КРАСОТА В ЕДНА ДЪГА НАД СЛИВЕН

Уважаеми читатели, Sliveninfo ви подарява една уникална снимка на дъга над града ни. Случи се във вторник вечерта. Мигът бе уловен от фотографа Георги Ангелов, който направи снимката специално за

Новини Сливен

ОТ 12 АПРИЛ СА В СИЛА ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ, СВЪРЗАНИ С ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

Министърът на здравеопазването разпореди допълнителни мерки, свързани с удължения срок на обявеното извънредно положение, съобщиха от областната администрация. От днес, 12 април, носенето на предпазни маски за лицето, за еднократна