ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ СА УНИЩОЖЕНИ ОТ ГРАДУШКАТА В СЛИВЕНСКО
26.04.2024 1137 Прегледи

ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ СА УНИЩОЖЕНИ ОТ ГРАДУШКАТА В СЛИВЕНСКО

В Сливенско са унищожени хиляди декари земеделска продукция по време на градушката паднала в четвъртък.  В новозагорското село Караново над 140 дка лозя са пострадали и хората казват, че не знаят ще има ли реколта. Житните култури ечемик и пшеница в района също са унищожени, казват производители. 20-30 минути беше сух град, после започна дъжд, такова нещо не сме виждали, казват местните.

Жътвата където я има, ще е много трудна, на места няма и да влязат комбайни. Доста земеделци разчитат на своята реколта. Сега хората могат да разчитат на държавата и Министерството на земеделието и дано се вземат мерки, защото положението е страшно“, каза кметът на селото Николина Стефанова.

В района на град Шивачево са унищожени над  800 декара овощни насаждения на възраст между 5 и 15 г. Гледката е страшна. Това заяви пред Sliveninfo Наташа Коева, земеделски производител. Около 30 % от лозята в Шивачево също са ударени. На 100% е унищожена реколтата в землищата на новозагорските села Баня, Крива круша и Асеновец. Ударени са градините в селата Червенаково и Близнец в община Твърдица.

„По 4 удара на една слива виждам с очите си“, каза Венцеслав Темелков, който има градини в село Струпец. Големи са щетите и в селата Селиминово, Бяла и Малко Чочовени.

Предишна ЕВРОДЕПУТАТЪТ РАДАН КЪНЕВ ИДВА В СЛИВЕН НА 30 АПРИЛ
Следваща ЛЕК АВТОМОБИЛ СЕ ЗАПАЛИ В СЕЛО СБОРИЩЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

3337 МАРИИ ПРАЗНУВАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Един от най-важните и значими празници отбелязваме днес – Успение Богородично. В община Сливен дамите, носещи името Мария са 3337. От тях 2467 са с постоянен адрес в град Сливен.

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН: НЯМА ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ С ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ТВЪРДИЦА

„Няма здравословен проблем с децата от училище „Неофит Рилски“ в град Твърдица. 12-те ученика са получили стомашно неразположение преди повече от 2 седмици, но не се е наложило хоспитализирането им.

Новини Сливен

СЛИВЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ ЗАПОЧНА ДА ПРОФИЛАКТИРА КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ В ЦЯЛАТА ОБЛАСТ

От 1 юли ОДМВР-Сливен провежда специализирана операция, част от полицейските действия на  територията на цялата страна. Основната задача е противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и нарушения на