ХАЙДУШКИ ПРАЗНИК СЪС СЛИВЕНСКО УЧАСТИЕ В ПЛОВДИВ

ХАЙДУШКИ ПРАЗНИК СЪС СЛИВЕНСКО УЧАСТИЕ В ПЛОВДИВ

Уникален хайдушки празник проведе  администрацията на район „Северен” в парк „Моливчета”, намиращ се западно от пешеходен мост, до ул.”Неофит Рилски”.

Празникът се осъществи съвместно с фондация „Стария бряст” – Сливен и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност – Сливен.

Кметът на района инж.Ралев откри официално празника, като благодари на Магдалена Данчева – ръководител на бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност и на г-н Стефан Стефанов – изпълнителен директор на фондация „Стария бряст” – гр.Сливен за дарението, което направиха и за успешната екипна работа в полза на жителите на „Северен” и гостите на града.

Поздравителни адреси кметът на „Северен” получи от кмета на Община Сливен – г-н Стефан Радев и от г-н Димо Димов – директор на териториално поделение „Държавно горско стопанство”- гр.Сливен, прочетени от г-жа Магдалена Данчева.

Подарък – лична картичка с автограф от легендата Йордан Лечков получиха кметът на района инж. Ральо Ралев и заместник-кметът г-жа Лариса Кътова.

Дарители на мероприятието също са сем.Славей и Венера Асенови, г-н Николай Станчев, г-жа Олга Червенкова-Рибарова, ядки „Елит” от фирма „Елит-П” ЕООД – Пловдив, г-жа Гергана Мутафова, адв. Младен Донев – Сливен, г-н Христо Карагьозов, подправки „Тони 93” ООД – Сливен и г-н Венцислав Бояджиев, отгледал младия бряст.

На празника официално бяха открити новите съоръжения за отдих на облагородения кът „Моливчета”, а именно маса за игра „Не се сърди човече” с 4 броя кръгли столчета и „Маса с две пейки за шах и табла” за възрастните хора, които ще прекарват свободното си време тук.

Администрацията на район „Северен” изгради настилката от плочки, на които са поставени съоръженията и монтира осветителен стълб с лампа за повече светлина и сигурност вечер. Предвижда се поставяне на интернет точка за свободен достъп до интернет и онлайн камера за денонощно наблюдение. След прерязването на лентата последва засаждане на дръвчето наследник на Стария бряст в Сливен – вековното дърво, станало Европейско дърво на годината за 2014 г.

Парковото пространство бе залесено и с двуметрова елха от Сливенския Балкан, която ще бъде украсена за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, сребрист смърч – 1 брой, хималайски кедър – 3 броя и Черен бор – 1 брой.

Последва представяне на мях с вино от г-н Стефан Стефанов – 43-литров мях, какъвто е качвал Хаджи Димитър по хайдушките пътеки на гр.Сливен, описван в записките на Панайот Хитов. След това с трима смелчаци се проведе състезание по клекове с мяха. Победител стана Момчил с 50 на брой клека. И тримата участници получиха награди. Празничното хоро поведе Константин Амбарев от сдружение „Хайдути” – Пловдив, възпитаник на ЕГ „Иван Вазов” в район „Северен” , облечен като истински хайдутин. Гостите на празничното мероприятие се забавляваха с хубава народна музика, почерпка и кръшни хора.

 

plovdiv-online.com

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща НАД 100 АВТОМОБИЛА СА СЪБРАНИ НА ДАМАРСКИЯ МОСТ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЯНКО ЯНКОВ „ВЗРИВИ“ ПРЕПЪЛНЕНАТА ЗАЛА „ЗОРА“

Гледам някои се радват, че в Чикаго, Берлин и на други места по света се откриват български училища. А на мен ми се плаче. Там ли трябва да учат българските

Новини Сливен

21-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОТНЕСЕ 1000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА ДРИФТ НА КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ В СЛИВЕН

Патрулен екип на група „Охрана на обществения ред“ са хванали 21-годишен водач да прави дрифт в кръговото кръстовище на булевард „Георги Данчев“ в град Сливен. Вчера, около 13,10 часа, полицейските

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖ, КОЙТО ПОДПАЛИЛ СТОПАНСКИЯ ДВОР НА БИВШИЯ СИ РАБОТОДАТЕЛ

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Янко В. Той е обвинен за това, че на 30.09.2019 г. в с. Червенаково, общ. Твърдица, в бившия стопански

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × 3 =