ФУРОР ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
май 17, 2021 1439 Прегледи

ФУРОР ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Всяка година, след поведени регионални състезания в различни професии, се  излъчват най-добрите шест в категория, които придобиват право за участие в националното състезание. В него  сили мерят 18 отбора. Състезанията протичат вълнуващо и много оспорвано.

Тази година, на 14.05.21 г., в  Интер Експо Център в София  се проведе Националното състезание по професии.

Първото място, в категорията „Най-добър млад хлебар – сладкар“,  спечели състезателката на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм – Сливен –  Станимира Митева с ръководител ст. учител Донка Петрова.

Успехите и радостите не спират до тук. Среброто в категория „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“, отново е за ПГХТ – Сливен благодарение на Румяна Василева с ръководител Радка Дошева.

Класирането на двете ученичките гарантира прием в Университета по хранителни технологии – Пловдив, в желаната от тях специалност.

Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм доказа, за поредна година, че обучава професионалисти на високо ниво, конкурентни на пазара на труда, желани и търсени специалисти и от българските висши учебни заведения.

Предишна МАСОВО СЕ КРАДАТ НОВОЗАСАДЕНИ ЦВЕТЯ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща МАГИЯ В СРЕДНОВЕКОВНАТА КРЕПОСТ ТУИДА ТОЗИ ПЕТЪК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЕЗ МЪЖКО ХОРО НА ЙОРДАНОВДЕН В СЛИВЕН

Традиционното вече мъжко хоро на Йордановден в Сливен няма да се състои. Това обяви пред  Sliveninfo Стефан Стефанов от сдружението „Свети Георги Победоносец“, което бе организатор на хорото през последните

Новини Сливен

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

Относно: Провокативните действия на протестиращите върху сградата на централата на ПП „Движение за права и свободи” на 24 септември, по време на ден 78-и от политическите протести в България. Областният

Новини Сливен

674 ДУШИ ЗАБОЛЯХА ЗА СЕДМИЦА, 536 СА ИЗЛЕКУВАНИ

674 жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19 през  миналата седмица при 598  души в предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Над 78 процента от тях са жители на община Сливен, близо 14