ФУРОР ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
май 17, 2021 1636 Прегледи

ФУРОР ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Всяка година, след поведени регионални състезания в различни професии, се  излъчват най-добрите шест в категория, които придобиват право за участие в националното състезание. В него  сили мерят 18 отбора. Състезанията протичат вълнуващо и много оспорвано.

Тази година, на 14.05.21 г., в  Интер Експо Център в София  се проведе Националното състезание по професии.

Първото място, в категорията „Най-добър млад хлебар – сладкар“,  спечели състезателката на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм – Сливен –  Станимира Митева с ръководител ст. учител Донка Петрова.

Успехите и радостите не спират до тук. Среброто в категория „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“, отново е за ПГХТ – Сливен благодарение на Румяна Василева с ръководител Радка Дошева.

Класирането на двете ученичките гарантира прием в Университета по хранителни технологии – Пловдив, в желаната от тях специалност.

Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм доказа, за поредна година, че обучава професионалисти на високо ниво, конкурентни на пазара на труда, желани и търсени специалисти и от българските висши учебни заведения.

Предишна МАСОВО СЕ КРАДАТ НОВОЗАСАДЕНИ ЦВЕТЯ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща МАГИЯ В СРЕДНОВЕКОВНАТА КРЕПОСТ ТУИДА ТОЗИ ПЕТЪК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„CHINA MALL“ ОТВОРИ ВРАТИ В СЛИВЕН

„China Mall“ отвори врати в Сливен. Големият магазин се намира в кв. „Сини камъни“, на спирката до супермаркет „Мерканто“. Клиентите не спират да пазаруват. Постоянно е пълно с хора, казаха

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В НОВА ЗАГОРА ТЪРСИ НАРКОТИЦИ, ОТКРИ НАРУШИТЕЛИ

Полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества е осъществена на територията на град Нова Загора. За времето от 08,30 до 17,30 часа на

Новини Сливен

РЕГИОНАЛНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА – ДЕБАТ „АЗ ИЗБИРАМ „ЗА“ ЕВРОПА“ ОТКРИХА ЕВРОДЕПУТАТЪТ ВЛАДИМИР УРУЧЕВ И КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ

В зала „Май“ се състоя регионална младежка среща – дебат „Аз избирам „За“ Европа“, която беше открита от евродепутата Владимир Уручев и кмета Стефан Радев. Форумът беше посветен на предстоящите