ФУРОР ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
май 17, 2021 1999 Прегледи

ФУРОР ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Всяка година, след поведени регионални състезания в различни професии, се  излъчват най-добрите шест в категория, които придобиват право за участие в националното състезание. В него  сили мерят 18 отбора. Състезанията протичат вълнуващо и много оспорвано.

Тази година, на 14.05.21 г., в  Интер Експо Център в София  се проведе Националното състезание по професии.

Първото място, в категорията „Най-добър млад хлебар – сладкар“,  спечели състезателката на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм – Сливен –  Станимира Митева с ръководител ст. учител Донка Петрова.

Успехите и радостите не спират до тук. Среброто в категория „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“, отново е за ПГХТ – Сливен благодарение на Румяна Василева с ръководител Радка Дошева.

Класирането на двете ученичките гарантира прием в Университета по хранителни технологии – Пловдив, в желаната от тях специалност.

Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм доказа, за поредна година, че обучава професионалисти на високо ниво, конкурентни на пазара на труда, желани и търсени специалисти и от българските висши учебни заведения.

Предишна МАСОВО СЕ КРАДАТ НОВОЗАСАДЕНИ ЦВЕТЯ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща МАГИЯ В СРЕДНОВЕКОВНАТА КРЕПОСТ ТУИДА ТОЗИ ПЕТЪК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 02.09.2019 г. (понеделник) до 14.00 ч. е прекъснато водоподаването на кв. „Речица“. При възможност водоподаването ще

Новини Сливен

110 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ЗА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Повече излекувани и по-малко заболели от коронавирус са регистрирани през последната седмица на територията на община Сливен. Според данните от изминалата седмица – от 3 до 9 май, новозаболелите са

Новини Сливен

2 АВГУСТ Е МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА РОМСКИЯ ГЕНОЦИД

Скъпи приятели,   2 август е Международен ден на ромския геноцид! Ден за почит към всички жертви – стотици хилядите роми, избити в концентрационните лагери по време на Втората световна