ФУРОР ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
17.05.2021 2372 Прегледи

ФУРОР ЗА УЧЕНИЧКИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ХОТЕЛИЕРСТВО И ТУРИЗЪМ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Всяка година, след поведени регионални състезания в различни професии, се  излъчват най-добрите шест в категория, които придобиват право за участие в националното състезание. В него  сили мерят 18 отбора. Състезанията протичат вълнуващо и много оспорвано.

Тази година, на 14.05.21 г., в  Интер Експо Център в София  се проведе Националното състезание по професии.

Първото място, в категорията „Най-добър млад хлебар – сладкар“,  спечели състезателката на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм – Сливен –  Станимира Митева с ръководител ст. учител Донка Петрова.

Успехите и радостите не спират до тук. Среброто в категория „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“, отново е за ПГХТ – Сливен благодарение на Румяна Василева с ръководител Радка Дошева.

Класирането на двете ученичките гарантира прием в Университета по хранителни технологии – Пловдив, в желаната от тях специалност.

Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм доказа, за поредна година, че обучава професионалисти на високо ниво, конкурентни на пазара на труда, желани и търсени специалисти и от българските висши учебни заведения.

Предишна МАСОВО СЕ КРАДАТ НОВОЗАСАДЕНИ ЦВЕТЯ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща МАГИЯ В СРЕДНОВЕКОВНАТА КРЕПОСТ ТУИДА ТОЗИ ПЕТЪК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАНДАЛИ ПОТРОШИХА ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА В ПАРК „АСЕНОВЕЦ“

Осветителни тела в парк „Асеновец“ са изпочупени след две прояви на вандализъм, информира управителят на общинската фирма „Общинска охрана и СОТ“ – Сливен Петко Чолаков. Набезите са станали на 8

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ФИРМА ‘КЕЙ ЕНД ВИ”

Уважаеми съграждани, Приемете най-сърдечните ни поздравления по случай настъпващите Великденски празници! Нека добротата, любовта и смирението, с които се изпълват душите и сърцата в тези най-светли християнски дни, да ни

Новини Сливен

ПОРЕДНИЯТ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР В СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 18 НОЕМВРИ

В Сливен предстои поредно издание на фермерския пазар за местни производители. То се планира за 18 ноември, събота и ще посреща посетители през целия ден. И този път пазарът ще