ФОРУМ ЗА КЛЮЧОВАТА РОЛЯ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН
10.06.2024 152 Прегледи

ФОРУМ ЗА КЛЮЧОВАТА РОЛЯ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН

В Сливен се проведе Разширена сесия на тема „Ключова роля на специалистите по здравни грижи в болничната медицинска помощ от минало към настояще, с мисъл за бъдещето“. Събитието беше под патронажа на д-р Васислав Петров – изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен и Управителния съвет на Дружеството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи към болницата. Сесията беше посветена на 145-та годишнина от създаването на лечебното заведение и 19 години от учредяването на местната структура на асоциацията на професионалистите по здравни грижи, които се отбелязват тази година.

Официалното откриване се състоя в зала „Графити“ на хотел „Национал палас“. Д-р Васислав Петров представи презентация за историята на лечебното заведение, развитието през годините и настоящото състояние.

„Почти век и половина МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен се е утвърдило като водещо лечебно заведение в областта. Тук лекари, специалисти по здравни грижи и немедицинския персонал денонощно полагат грижи за пациентите и всеки, който има нужда от медицинска помощ. Без професионалистите по здравни грижи в една болница не може нищо да се случи. Аз като председател на сдружението на областните болници мога да кажа, че много пъти сме обсъждали техните проблеми, имаме много идеи, за да станат тези професии по-привлекателни за младите хора. Трябва да се реши по какъв начин да бъдат стимулирани, за да останат да работят при нас“, каза д-р Петров.

По темата за ключовата роля на специалистите по здравни грижи говори Валентина Русева – председател на Управителния съвет на дружеството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в болницата.

Гости на форума бяха Милка Василева – председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, главният секретар Дафинка Коцева, зам.-председателят на асоциацията и председател на Националния съвет по качество, професор Макрета Драганова – зам.-декан на факултета по обществено здраве към Медицинския университет в Пловдив, бивши главни медицински сестри, участвали в сдружението на асоциацията, регионални председатели от Шумен, Търговище, Плевен, Разград, Хасково, Ямбол и София.

Участниците бяха приветствани от официалните гости.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПРИ ПОЛОВИНАТА ОБРАБОТЕНИ ПРОТОКОЛИ В РИК - СЛИВЕН ВОДИ ГЕРБ, А ВЕЛИЧИЕ И ИТН ПОЛУЧАВАТ НАД 6 %

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

66-ГОДИШЕН МЪЖ Е ПОСТРАДАЛ ОТ ПОБОЙ ПРЕД ИГРАЛНА ЗАЛА В КВ. „БЪЛГАРКА“

Криминалисти  на РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 22 март, в 21,07 часа, от тел. 112, е получен сигнал за сбиване пред игрална зала в град Сливен.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ВЕЧЕ ВСИЧКО Е В НАШИ РЪЦЕ И САМИ МОЖЕМ ДА СИ ПРАВИМ ПЛАНОВЕ

Община Сливен отпада от списъка на  общини във финансово затруднение, които подлежат на финансово оздравяване“, съобщи кметът Стефан Радев и припомни, че механизмът е бил въведен през 2015 г. Следят

Новини Сливен

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Под председателството на областния управител инж. Маринчо Христов вчера бе проведено последното за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. В срещата участваха представители на: Държавна