ФЕСТИВАЛЪТ „ЕТНОСИ, БАГРИ И КОТЛЕНСКИ КИЛИМ“ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕН НА ОНЛАЙН СРЕЩА СВЪРЗАНА СЪС ЗАНАЯТЧИЙСТВОТО В БЪЛГАРИЯ
26.01.2022 725 Прегледи

ФЕСТИВАЛЪТ „ЕТНОСИ, БАГРИ И КОТЛЕНСКИ КИЛИМ“ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕН НА ОНЛАЙН СРЕЩА СВЪРЗАНА СЪС ЗАНАЯТЧИЙСТВОТО В БЪЛГАРИЯ

Фестивалът на етносите, багрите и котленския килим беше представен от гл. експерт „Връзки с обществеността“ към Община Котел – Божана Попова по време на дигитална среща, организирана от ОЕКОН ГРУП България, финансирана от програмата „Erasmus +“ във връзка със състоянието на занаятчийството в България. В нея участие взеха представители на Търговско-промишлената палат от градовете Стара Загора и Враца, на Асоциацията на жените-предприемачки в България “Вселена” и други.

По време на презентациите, в които всички участници в дискусията представяха най-значимите си проекти през годините, експертът по „Връзки с обществеността“ към Общината запозна подробно присъстващите с уникалния котленски фестивал, който тази година ще се проведе от 29 до 31 юли в Котел. Основната идея на презентацията беше, че фестивалът може да си го представим  като дете, което е на гости при своите баба и дядо през лятото. При тях то се среща с българските традиции, обичаи и ритуали. Живее техния живот – без телевизия, без интернет и телефони. Всичко, с което се занимава, минава през ръцете и ума му. Всеки аромат, който усеща – е истински. Всеки залък, който слага в устата си е вкусен! „Това „дете“ е нашият млад фестивал – расте с всяка изминала година, надгражда се и показва много нови познания, придобити чрез приемственост от по-възрастните към по-младите. Фестивалът ни е „детето“, което иска да запознае всички хора в България и по света със занаятите и традициите ни и всяка следваща година очаква с трепет съмишлениците му да се увеличават. Надявам се, че във ваше лице той ги е намерил и заедно ще работим за развитието на занаятчийството и туризма в региона!“, каза в заключение експертът.

На срещата бяха разгледани и обсъдени различни въпроси и предложения свързани с развитието на занаятчийското предприемачество, ресурсите и инструментите, с които това предприемачество би се развило най-оптимално, както и темата „- „Oт идея до практика“, свързана с управлението на проекти, управлението на риска и междуличностните отношения.

 

Предишна ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖА, УБИЛ СВОЯ РОДНИНА В СЪБОТА
Следваща АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 11 ПРОМЕНЯ МАРШРУТА СИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА ТЕЛЕФОНЕН ИЗМАМНИК В НОВА ЗАГОРА

Криминалистите започват работа по случая около 18,00 часа на 11 октомври, след като 57-годишен мъж от град Нова Загора е съобщил, че майка му е станала жертва на телефонна измама.

Новини Сливен

ЯСНИ СА ИМЕНАТА НА ЛАУРЕАТИТЕ НА ДЕСЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

Подадени за участие бяха 62 книги на автори от цялата страна – Харманли, Перник, Бургас, Пазарджик, Мездра, Нова Загора, Пловдив, Мадан, София, Сливен, Ямбол и др. В конкурса участват и

Новини Сливен

ГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ТШ „ALL STEPS – ВСИЧКИ СТЪПКИ“ В ГРАД НОВА ЗАГОРА

В пролетния месец май едно от очакваните събития в празничната програма на града е годишният концерт на Танцова школа „All steps – Всички стъпки“. Поради големия интерес обичайно той се