ФАТАЛНА ЛЮБОВ ПРАТИЛА ДЕЧКО В БАНКАТА
24.12.2022 784 Прегледи

ФАТАЛНА ЛЮБОВ ПРАТИЛА ДЕЧКО В БАНКАТА

Точно преди седмица 42-годишен мъж се опита да обере банка в Сливен. Неуспешно поради задействана аларма. При нападението обаче има ранен охранител. Вчера мъжът излезе под домашен арест с електронна гривна. В криминалното му досие има кражби, грабежи и бягство от затвора.

„Не съм банков обирджия в никакъв случай. Определям го като една моя лична трагедия, не знам как да го нарека”, казва Дечко Деков.

17 декември 2022 г., 19 часа. 41-годишният Дечко Деков хвърля камък, чупи стъкло и влиза да обира банка. Заловен е на място, без маска и ръкавици, в очакване на полицията да бъде арестуван.

„Седнах и чаках и никой не дойде. Станах разходих се вътре, видях, че една жена ме снима навън, излязох, дойдоха от СОТ-а, казах им какво съм направил, те не повярваха. 2-3 минути след това дойде и патрулка с полицай, влязоха вътре. Аз отидох до вратата и казах: „Господа полицаи, елате насам, аз съм извършителят”, разказва Деков.

Екип на NOVA го намери в село Сотиря. В деня, в който е пуснат под домашен арест с електронна гривна. Мъжът ни посреща на кроасани и кафе в скромна стая и ни разказва какви са причините, за да опита да обере банка. А причината е една – любов.

„Имах разговор с приятелката ми, с която имаме връзка почти две години. Тя е в Англия. Съобщи ми, че има намерение да се прибере при съпруга си. Провокира ме с това, че иска да ми изпрати снимки как е с него. Аз казах, че няма да допусна да ги видя. Извиках си едно такси и тръгнах към Сливен. С намерението да извърша нещо, което да ме доведе до място, където няма да имам достъп до социални мрежи – затвора”, разказва Деков.

„Може би 200 метра преди да достигна до самата банка го реших. Таксито спря там, където му казах, тоест на около 10 метра от банката. Слязох, бях силно напрегнат, много ядосан бях. Бях пил и антидепресанти. Взех един бетонен блок, хвърлих го по страничното стъкло на банката, влязох вътре и седнах на стола, просто да дойдат полицаите и да ме приберат”, разказва Деков.

По данни на прокурорска преписка по това време в клона на банката се намират 30 000 лева, до които Дечко така и не стига.

„На служителите и техните клиенти искам да кажа следното – парите им по никакъв начин не са били застрашени от това да ги взема. Съжалявам за този вандализъм, който направих със стъклото, нямал съм намерение да взема пари от там. Адски много съжалявам поради две причини – че дадох връх на емоциите си и че просто това не е редно, което направих. Искам да продължа живота си напред по абсолютно нормален начин”, казва Деков.

Признава, че много обича приятелката си. „Но тя вече е със съпруга си и децата си и няма да преча по никакъв начин. Доста фатална любов”, казва Деков.

 

fakti.bg

Предишна КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВА НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В СЛИВЕН

Свиканите от кмета Стефан Радев консултации за сформиране на Общинската избирателна комисия /ОИК/ – Сливен за местните избори през октомври се проведоха днес. На тях бяха поканени представители на парламентарно

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ: № 31 Е КЛЮЧЪТ КЪМ СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО

Реформаторско правителство ще има тогава и само тогава, когато коалиция „Изправи се. БГ! Ние идваме!“ стане част от парламента. Това е ключът към по-добър живот на хората, заяви във финално

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 17. 07. 2018 г. (вторник)  до 15.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването на част от кв.