УЧРЕДЕН Е КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА МЛАДЕЖТА В ОБЩИНА СЛИВЕН
юли 12, 2023 841 Прегледи

УЧРЕДЕН Е КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА МЛАДЕЖТА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Консултативен съвет по въпросите на младежта ще работи в община Сливен. Той е колективен, постоянно действащ орган към Кмета, съгласно чл. 15 ал.6 от Закона за младежта. Учредителното заседание са проведе на 11 юли в зала „Май“ с участието на представители на различни младежки организации, държавни ведомства, на общинската администрация, местния парламент.
„Много се надявам консултативният съвет да действа наистина като катализатор за младежките политики в общината“, заяви кметът Стефан Радев на заседанието.  „Много се надявам представителите на младежките организации да ни помогнат да се чува много повече гласът на младите хора, да ни помогнат да поставяме въпроси, които са важни за тях. От друга страна, ние, като администрация, трябва да се вслушваме в идеите, които ни дават младите, в проблемите, които ни поставят.  Трябва да насърчаваме участието в различни форми на взаимодействие с младежите и очакваме от вас, членовете на съвета, да сте много активни“, каза още Радев.

Консултативният съвет по въпросите на младежта бе създаден с решение на Общинския съвет от 18 май. Съставът му бе определен със заповед на Кмета на Общината.  Дейността му ще бъде ръководена от председател – зам. кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. Зам. председател и секретар са Мариана Добрева и Живка Дженкова – експерти от дирекция „Образование и култура“.
Членове на новата структура са гимназисти и студенти – представители на Младежкия парламент, Ученическия съвет на държавните и общински училища, неправителствената организация „Жажда за живот“, Младежкия червен кръст, Младежкия дом, както и представители на сливенския факултет към ТУ – София, Бюрото по труда, отдел „Закрила на детето“, Обществения съвет по наркотични вещества, Местната комисия за борба с противообществените прояви, общински гл. експерти в областта на културата и спорта, двама общински съветници от постоянната комисия децата, младежта и спорта и тази по образование и култура.

На учредителното заседание бе приет правилник за организацията и дейността на съвета. Той ще проучва младежката проблематика  и ще работи с организации и с млади хора на възраст от 15 до 29 години, ще изготвя предложения и становища по проекти за нормативни актове и програми на Общината, ще прави предложения пред Кмета, свързани с младежките политики, ще участва в обсъждането на въпроси, свързани с финансирането на инициативи и др.

Съветът ще заседава три пъти в годината.

Предишна ЧЕТИРИ ОТ ПЛУВНИТЕ БАСЕЙНИ В СЛИВЕН ВЕЧЕ ИМАТ РАЗРЕШЕНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Следваща В ОТГОВОР НА СИГНАЛИ, ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОИСКА ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОДА НА ВОДНИЯ ПРОЕКТ В ГР. СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: СЪЕДИНЕНИЕТО ПОКАЗВА, ЧЕ СИЛАТА НА БЪЛГАРИТЕ Е В ЕДИНСТВОТО

С церемония по издигане на националното знаме на Република България, в Сливен днес бяха отбелязани 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. След това на централния градски

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА РАБОТНА СРЕЩА ЗА АКТУАЛНАТА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Актуалната епидемична обстановка с разпространението на КОВИД–19 в Сливен и областта, спазването на мерките за безопасност с оглед готовността на здравните заведения да реагират в усложнена ситуация и изпълнението на

Новини Сливен

62-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА В СЛИВЕН

31-годишен мъж от село Гергевец е хванат да управлява МПС с фалшива шофьорска книжка. Той е спрян за проверка на 29 април в 19,55 часа в село Самуилово от полицейски