УЧИТЕЛИ ОТ ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ОБМЕНИХА ОПИТ С КОЛЕГИ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ В ИСПАНИЯ
март 23, 2023 1419 Прегледи

УЧИТЕЛИ ОТ ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ОБМЕНИХА ОПИТ С КОЛЕГИ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“ В ИСПАНИЯ

Учители от Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен обмениха опит със свои колеги по програма „Еразъм+“,като  представиха опита, който са придобили в Испания.

Седем преподаватели от учебното заведение от 5 до 11 март са посетили училища в Мадрид по проект „Щастливо училище чрез позитивно образование“ към програма „Еразъм+,“ ключова дейност 1, за обмен на добри практики с учители от други европейски страни.

Сред предложенията, които директорът на гимназията Мариана Милева посочи като модели, които да взаимстват, са този на финансиране, създаване на релакс пространство, режим за ползване на мобилните телефони и др.

Проектът, който ППМГ изпълнява, е на стойност 16 625 евро, а срокът му е осем месеца, съобщи Веселина Тонева, преподавател в гимназията. Освен нови компетенции за учителите, той има за цел да помогне на ученици, които се чувстват изолирани да се приобщят към училищния живот чрез изкуства и интерактивни методи на работа в часовете.

Логото на проекта е изработено от дванадесетокласника Айхан Хасанов, който сподели, че елементите, които е използвал, внушават щастие и позитивно мислене. Това са човешки фигурки, които образуват усмивка, отворена книга, която символизира знание.

На 22 март Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“ в Сливен чества своя празник. Сливенското училище, създадено през 1835 година и съществуващо като гимназия от 1878 година, е не само най-старото училище в Сливен, но и четвъртото или петото учебно заведение с най-дълголетна история в страната.

 

БТА

Предишна ПЪРВОТО ТЕКСТИЛНО УЧИЛИЩЕ НА БАЛКАНИТЕ ОТБЕЛЯЗА 140-ГОДИШНИНА
Следваща ЗАПАЛЕНИ ГУМИ ПРЕДИЗВИКАХА ПОЖАР В ШИВАЧЕВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРЕМЕНА ПЕТРОВА СТАНА ВТОРА В ЛИСТАТА НА ПП

Кремена Петрова от Нова Загора зае второто място, получавайки над 1000 преференции в листата на Продължаваме промяната. Новозагорката бе поставена пета, но проведе изключително успешна кампания. Тя не бе спряна

Новини Сливен

МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН

Много лекари подкрепиха протеста на медицинските сестри в Сливен, който се проведе в четвъртък следобед пред сградата на общината. В проявата участваха около 150 души, като поне 1/10 бяха лекари.

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“

Притежание на наркотици  са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. На 4 август, в 12,30 часа, в квартал „Надежда“ е извършена проверка на криминално проявен