УЧИЛИЩНИЯТ СПОРТЕН ТУРНИР В СЛИВЕН ЗАВЪРШИ СЪС 70 МЕДАЛА – СНЕЖИНКИ
16.12.2023 930 Прегледи

УЧИЛИЩНИЯТ СПОРТЕН ТУРНИР В СЛИВЕН ЗАВЪРШИ СЪС 70 МЕДАЛА – СНЕЖИНКИ

Шест ученически отбора се включиха в традиционния Коледен спортен турнир на 15 декември в Сливен. Събитието е част от календара на превантивните спортни програми на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Провежда се за седма година с подкрепата на Общината.

За участие в турнира бяха излъчени тимове от ОУ „Димитър Петров“, СУ „Пейо К. Яворов“, ОУ „Братя Миладинови“, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Константин Константинов“, ОУ „Елисавета Багряна“. Децата се забавляваха през целия ден и дадоха най-доброто от себе си в щафетни игри, срещи по народна топка, фолклорни танци. Зам. кметът и председател на МКБППМН Пепа Чиликова връчи отличията. „Благодаря на вас, деца, и на вашите учители! Идеята на всички дейности, които организираме за вас, е да бъдете активни, да спортувате и да прекарвате пълноценно свободното си време, между вас да не възниква напрежение и агресия, а да бъдете приятели и да се подкрепяте“, каза Чиликова. Всеки от 70-те ученици – участници получи, освен грамота, и медал. Медалите във формата на снежинки предизвикаха радостна изненада.

Пом. директорът на училището – домакин Цветелина Кайракова също приветства спортистите. Танцова поп-формация и коледарска група от СУ „Константин Константинов“ поздравиха отборите.

Превантивните спортни програми на МКБППМН си поставят за цел децата да растат здрави и физически активни, но и да развиват чувство за общност, в която всеки е еднакво значим. През цялата учебна година се провеждат тренировки под ръководството на учителите по физическо възпитание, според интересите на учениците – волейбол, баскетбол, футбол, олимпийско карате и лека атлетика. В тях са включени повече от 220 деца от 7 училища /отборът на ОУ „Панайот Хитов“ бе възпрепятстван да участва в турнира/. Заключителното събитие е безплатен летен морски лагер, който всички очакват с нетърпение, разказа секретарят на Комисията Лилия Радева. Част от учениците формират траен интерес към спорта и здравословния начин на живот. Един от водещите на турнира, например – Стилян Динков, е бивш редовен участник в него, а сега вече – студент и се обучава за учител по физическо възпитание.

Предишна НАБЛИЖАВА ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА ПРАЗНИКА "КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ"
Следваща 20-ГОДИШНА ЗАГИНА ПРИ КАТАСТРОФА С БМВ ТАЗИ СУТРИН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОСМОКЛАСНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ ПРЕДСТАВИХА ЛИТЕРАТУРНО-МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА, ПОСВЕТЕНА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО

Литературно-музикална програма представиха учениците от осмите класове на ППМГ „Добри Чинтулов“ по случай 3 март – Националния празник на България. Бяха припомнени факти и личности свързани с освобождението на страната

Новини Сливен

5 ТЕЛЕТА ИЗГОРЯХА ПРИ ПОЖАР В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

На 9 август, в 12,04 часа, е получен сигнал за пожар в навес с животни /телета/  и стърнище в село Желю войвода. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен.

Новини Сливен

ПОЕТЕСА, ЗАВЪРШИЛА ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“, ФИНИШИРА ПЕТА НА СОФИЙСКИЯ МАРАТОН

  Силно Сливенско представяне на Маратон София 2021. При дъжд и ниски температури под 7 градуса , хлъзгава настилка и постоянен вятър, сливналиии показаха характер, това съобщи Георги Балулов в