УЧЕНИЧКА ОТ ППМГ – СЛИВЕН Е ПОБЕДИТЕЛ В РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ SPELLING BEE
март 26, 2018 1933 Прегледи

УЧЕНИЧКА ОТ ППМГ – СЛИВЕН Е ПОБЕДИТЕЛ В РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ SPELLING BEE

Мила Николаева Колева от 7. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ е победител в регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee. Това и дава право да участва в националния кръг на състезанието в гр. София.
Състезанието се проведе на 24 март 2018 г. в СУ „Константин Константинов“ в гр. Сливен. В него участваха над 50 ученици от Пирне, Тополица, Бургас, Карнобат, Нова Загора, Сливен, Шивачево, Айтос, Гурково, Ямбол, Енина и Ягода.
До този кръг достигнаха ученици, които са заели първо и второ място на училищните кръгове. Те се състезаваха в две групи – на заелите първо място и на заелите второ място. От първата група се излъчват двама финалисти за националния кръг в София, а от втората група – един финалист. Мила зае първо място в първа група и така придоби право да участва в националното състезание. Съвсем малко не достигна и на другия представител на гимназията Симона Белчева, също от 7. клас, да се пребори за участие в националния кръг. Симона остана втора във втора група, но остави отлични впечатления.
Мила се класира за финал на състезанието за втора поредна година. Неин учител по английски език в гимназията е Галина Перфанова.

Предишна ОДМВР - СЛИВЕН: ТЕХНИЧЕСКА ПРОФИЛАКТИКА НА СИРЕНИТЕ В ОБЛАСТТА
Следваща ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КРЪГОВОТО КРЪСТОВИЩЕ "РОЗОВА ГРАДИНА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧНА РЕМОНТ НА ПОКРИВА НА БИВШАТА „ПОПУЛЯРНА БАНКА“ В СЛИВЕН

Започна ремонт на покрива на сградата на бившата ,,Популярна банка” в Сливен, която е със статут на архитектурно-строителен паметник на културата от местно значение. Повече от 10 години не се

Новини Сливен

ПРЕСЛАВА ДОБРЕВА ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ

На 5 и 6 април залата на НСА в София се оказа малка да побере над петстотинте каратеки от 33 клуба от цяла България дошли да премерят сили в Държавното

Новини Сливен

МАЯ БОРИСОВА ОТКРИ ИЗЛОЖБА В РОДНИЯ СЛИВЕН

Младата художничка Мач Борисова откри изложба в родния Сливен. Десетки хора дойдоха за откриването на изложбата в читалище „Хаджи Димитър“ в сряда вечер. „Това е една сбъдната мечта за мен.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

ten + 6 =