УЧЕНИЧКАТА ВАНИНА АНДОНОВА Е КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН
май 9, 2022 2001 Прегледи

УЧЕНИЧКАТА ВАНИНА АНДОНОВА Е КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН В ОБЩИНА СЛИВЕН

Представители от Младежки дом – Сливен днес гостуват в Общината. Поводът е традиционната инициатива „Управляваме заедно“,  посветена на 9 май – Ден на Европа. Те „поемат“ за един ден управлението от кмета Стефан Радев, председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, ресорните зам.-кметове Румен Иванов, Стоян Марков, Камен Костов, Пепа Чиликова и секретаря на общината Валя Радева. В рамките на опознавателната среща кметът Стефан Радев поздрави гостите за инициативата, която отново бе възобновена след прекъсване заради ковид пандемията.

„Днес тук виждам сериозен екип от млади хора, заинтересовани от обществената дейност, което е похвално“, заяви сливенският градоначалник. Той запозна накратко учениците с функциите на Общината като институция, която е основна териториална единица на местно ниво. Кметът  изтъкна още, че община Сливен е най-голямата по територия сред останалите в страната, което я изправя пред редица сериозни предизвикателства. По повод днешния празник – Деня на Европа, Стефан Радев изрази надежда, че европейската общност ще излезе от усложнената обстановка по-силна, по-обединена и по-мирна.
Благодарност към домакините за посрещането отправи директорът на Младежки дом-Сливен Пламена Петкова, която подчерта, че основната цел на инициативата е младите хора да бъдат насърчени, запознавайки се с основните дейности на местните институции.
Функциите на кмета днес поема Ванина Андонова от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, която изрази особен интерес и готовност да поеме поста. Председателят на общинския съвет Димитър Митев преотстъпва мястото си на Александра Громова от ППМГ „Добри Чинтулов“. Той подчерта, че формулата за успех за работата на институциите е те да се подкрепят, без да си пречат. По-конкретно, Митев даде като пример доброто партньорство между Общината и местния парламент в Сливен, което е в интерес и в полза на гражданите.

Мястото на зам.-кмета по финансите Румен Иванов временно заема Симона Георгиева от ПГИ „Проф. Д-р Димитър Табаков“. Креслата на неговите колеги, ресорните зам.-кметове Камен Костов, инж. Стоян Марков и Пепа Чиликова, поемат съответно – Йоан Василев от СПГСГ „Арх. Г. Козаров“, Диляна Колева от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ и Ростислав Георгиев от същата гимназия. На мястото на секретаря на общината Валя Радев сяда Любомир Данчев – възпитаник на ПГЕЕ „Мария Склодовска Кюри“.
Общинските спортни дейности днес поемат учениците от СУ „Димитър Рохов“ Габриел Бинев и Ивета Кирова. Функциите на управителя на Областния информационен център Весела Омайникова, временно ще изпълняват Симона Василева от ППМГ „Добри Чинтулов“ и Силвия Димитрова от СУ „Пейо Крачолов Яворов“.

 

Предишна АКТЬОРЪТ ПЛАМЕН ДИМОВ ИГРАЕ БЕНКОВСКИ В НОВИЯ ФИЛМ НА ГЕОРГИ ДЮЛГЕРОВ "ДЯДО ВЪЛЮ"
Следваща НА 10 МАЙ СЛИВЕН ЧЕСТВА 182 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НИКУЛДЕН Е!

Един от големите църковни празници се отбелязва на 6 декември- почита се Свети Николай Чудотворец. Много са и имениците на този ден. 1989 мъже с името Николай имат постоянен адрес

Новини Сливен

СПЕЦИАЛНА ИЗНЕНАДА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАД НОВА ЗАГОРА ПО ПОВОД ПЕТКОВДЕН

Уникална 3D рисунка се появи в центъра на Нова Загора. Тя е изработена от талантливите момичетаот художествената група „GIART”, гр. Велико Търново, по покана на кмета на общината Галя Захариева. 

Новини Сливен

31-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДРОГА

Производство на наркотици е разкрито от криминалисти на РУ-Сливен. На 22 декември в хода на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ е извършена проверка на адрес в град Сливен. На