УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СТИГНАХА ДО УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО“
04.01.2018 1877 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СТИГНАХА ДО УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО“

Четири проекта на ученици от област Сливен са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2017/2018 г.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.
Проектите на ученици, допуснати в първа възрастова група 1-4 клас от област Сливен са:

„Аз и моето здраве“ Начално училище „Любен Каравелов“-гр.Нова Загора, ръководител на проекта Добринка Малчева;

„Храни се, движи се здравословно“ Основно училище „Юрий Гагарин“-гр.Сливен, ръководител на проекта Галя Илиева.
Във втора възрастова група 5-8 клас допуснатите проекти са:

„Спорт и диета! Две в едно-неочаквано добра комбинация” Основно училище ”Панайот Хитов”-гр.Сливен, ръководител на проекта Евдокия Маркова;

„Бъди здрав! Живей дълго!“ Основно училище „Юрий Гагарин“-гр.Сливен, ръководител на проекта Галя Илиева.
Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020г., приета с Решение № 538 от МС на 12.09.2013г. и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.

Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2018г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на Министерство на здравеопазването.

Наградите за финалистите ще бъдат: 9 предметни награди, по три във всяка възрастова категория, съответно I, II и III място; 3 поощрителни награди, по една във всяка възрастова категория 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас, като и 1 специална награда за най-добро представяне в подхода „Предай нататък”.

Предишна ЗАПОЧВА ТРЕТИЯТ ЕТАП ОТ РАЗШИРЯВАНЕТО НА СИНЯТА ЗОНА В ЯМБОЛ
Следваща 23-ГОДИШЕН Е ЗАЛОВЕН С МАРИХУАНА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ШОФЬОР С ДРОГА В СЛИВЕН

Водач, употребил наркотици, е хванат от екип на група „Охрана на обществения ред“ на паркинг в центъра на град Сливен. Вчера в 09,45 часа е извършена проверка на 25-годишния В.С.

Новини Сливен

КРАЙ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН ОТ 30 АПРИЛ

“Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов” ЕАД, Уведомява всички свои клиенти, че поради затопляне на времето и наличие на условия за прекратяване на топлоподаването за отопление, обявява 30.04.2023г. за край

Новини Сливен

ЕДНА СТРАННА КАТАСТРОФА СЛЕД ПОЛУНОЩ В СЛИВЕН

Една странна катастрофа се случи в нощта срещу сряда в Сливен, научи Sliveninfo. 20-годишен шофьор на „Форд“ удари „Опел“, управляван от 23-годишна жена. Инцидентът е стана в 1.30 часа тази

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eleven + fourteen =