УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА В СЛИВЕН ГОСТУВАХА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ
20.01.2023 833 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА В СЛИВЕН ГОСТУВАХА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Ученици от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ гостуваха на Областна администрация Сливен. Посещението бе продължение на добрите контакти, осъществени по време на първото регионално ученическо състезание за инфографика, организирано по инициатива на гимназията и Териториалното статистическо бюро.

Десетокласниците от ПГИ се запознаха с функциите на Областния управител и основните дейности на администрацията, след което имаха възможност да посетят работните места на служителите, за да научат повече за вътрешните правила и механизми, по които работи държавната институция.

В конферентна зала „Георги Данчев“ на Областна администрация, учениците бяха посрещнати от заместник-областният управител Антоний Андонов. Той ги запозна с делегираните от държавата функции на областните управители, както и с данни от последното преброяване на населението и броя на язовирите в област Сливен. В последвалия непринуден разговор възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика проявиха интерес към събираната статистическа информация и нейното използване за дейността на администрацията. Зададоха и въпроси, свързани с преброяването на населението в квартал „Надежда“, демографските проблеми на региона, причините за недостатъчните по обем инвестиции в Сливен, има ли инвеститорския интерес към развитието на Сливенските минерални бани и какво е необходимо, за да се работи в една областна администрация.

След това учениците от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ бяха посрещнати сърдечно в кабинета на областния управител Минчо Афузов. Той ги запозна с географската и демографска спецификата на Сливенска област и съвместната работа на Областната администрация с останалите държавни институции и органи на местното самоуправление и разказа накратко за основните приоритети в дейността на администрацията и организацията на последните парламентарни избори. От своя страна гостите проявиха интерес към възможностите за участие на своето училище в програмите за енергийна ефективност.

В края на срещата областният управител изтъкна активното и успешно участие на Икономическата гимназия в различни финансиращи програми и пожела на своите гости успехи в училище и добра професионална реализация.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща МАНДРАТА НА ПЛАМЕН КРУМОВ ВРЪЩА ВКУСА НА ИСТИНСКИТЕ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР НА БМВ Е ЗАЛОВЕН ПРИ ПРОВЕРКА НА ПОЛИЦИЯТА

51-годишен мъж е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена от екип на участък „Петолъчка“, извършващ обход през нощта в малките населени места. В 00,20

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж ходи с патерици. Среща приятел. – Какво е станало? – загрижено пита приятелят. – Автомобилна катастрофа! – Ужас! И сега не можеш да ходиш без патериците ли? – Не

Новини Сливен

АРЕСТ НА ЖЕНА ЗА ДРОГА

Днес в 00,55 часа екип на група „Охрана на обществения ред“ при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен е спрял за проверка лек автомобил „Дачия“. В хода на проверката,