УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА В СЛИВЕН ГОСТУВАХА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ
януари 20, 2023 605 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА В СЛИВЕН ГОСТУВАХА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Ученици от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ гостуваха на Областна администрация Сливен. Посещението бе продължение на добрите контакти, осъществени по време на първото регионално ученическо състезание за инфографика, организирано по инициатива на гимназията и Териториалното статистическо бюро.

Десетокласниците от ПГИ се запознаха с функциите на Областния управител и основните дейности на администрацията, след което имаха възможност да посетят работните места на служителите, за да научат повече за вътрешните правила и механизми, по които работи държавната институция.

В конферентна зала „Георги Данчев“ на Областна администрация, учениците бяха посрещнати от заместник-областният управител Антоний Андонов. Той ги запозна с делегираните от държавата функции на областните управители, както и с данни от последното преброяване на населението и броя на язовирите в област Сливен. В последвалия непринуден разговор възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика проявиха интерес към събираната статистическа информация и нейното използване за дейността на администрацията. Зададоха и въпроси, свързани с преброяването на населението в квартал „Надежда“, демографските проблеми на региона, причините за недостатъчните по обем инвестиции в Сливен, има ли инвеститорския интерес към развитието на Сливенските минерални бани и какво е необходимо, за да се работи в една областна администрация.

След това учениците от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ бяха посрещнати сърдечно в кабинета на областния управител Минчо Афузов. Той ги запозна с географската и демографска спецификата на Сливенска област и съвместната работа на Областната администрация с останалите държавни институции и органи на местното самоуправление и разказа накратко за основните приоритети в дейността на администрацията и организацията на последните парламентарни избори. От своя страна гостите проявиха интерес към възможностите за участие на своето училище в програмите за енергийна ефективност.

В края на срещата областният управител изтъкна активното и успешно участие на Икономическата гимназия в различни финансиращи програми и пожела на своите гости успехи в училище и добра професионална реализация.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща МАНДРАТА НА ПЛАМЕН КРУМОВ ВРЪЩА ВКУСА НА ИСТИНСКИТЕ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОЛЯМ Е ИНТЕРЕСЪТ ЗА ОПЕРАТА „АИДА“ НА 14 ЮЛИ

Голям е интересът за операта „Аида“, която ще бъде изпълнена на 14 юли от 21.00 на Антична и средновековна крепост „Туида“. Билетите са почти на привършване. В спектакъла като Радамес

Новини Сливен

ДВАМА МЛАДЕЖИ СА ЗАДЪРЖАНИ В ЦЕНТЪРА НА НОВА ЗАГОРА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА МАРИХУАНА

Притежание на наркотици и други 34 нарушения са констатирани от полицейски служители при специализирана операция. Акцията е с цел противодействие на конвенционалната престъпност и е осъществена на 11 януари на

Новини Сливен

ДЕНИС СИРАКОВ – ШАМПИОН ПО МАТЕМАТИКА НА БЪЛГАРИЯ И СЛИВЕН

Денис Сираков стана шампион на приключилия Турнир на шампионите по математика в Тайланд (International Junior Math Olympiad) и гордо развя флага на община Сливен в Банкок. Ученици от 18 страни спориха за