УЧЕНИЦИ ОТ ППМГ – СЛИВЕН БЯХА ОТЛИЧЕНИ В МЛАДЕЖКАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА SPACE CAMP TURKEY
август 4, 2022 252 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ ППМГ – СЛИВЕН БЯХА ОТЛИЧЕНИ В МЛАДЕЖКАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА SPACE CAMP TURKEY

Ученици от Природо-математическата гимназия „Дообри Чинтулов“ в Сливен бяха отличени в младежката космическа програма Space Camp Turkey, съобщиха от учебното заведение.

От учебно-тренировъчния космически лагер, изграден по модел на NASA в турския град Измир, се завърнаха като победители в младежката космическа програма деветокласничките Симона Василева, Добромира Стоянова, Галина Илиева и седмокласникът Антонио Русинов. Те бяха отличени за най-добро представяне по време на мисията в Mission control. Учебният лагер се проведе в периода 24-31 юли 2022 г.

Целта на Space Camp Turkey е да повиши интереса на учениците към науката и да ги запали по космоса, комическите изследвания и технологии. Занятията в лагера включват реални тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците научават за подготовката на астронавтите – както физическа, така и интелектуална и психическа. Обучението включва още конструиране и изстрелване на свой собствен модел на ракета, симулиран модел на живеене на борда на Международната космическа станция, използване на технологии, за да се проектира и изгради футуристична марсианска колония, стартиране на симулирани мисии до Международната космическа станция и извън нея, комуникация във водна среда. След преминаване на програмата участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Симона, Добромира, Галина и Антонио са втората поредна група ученици от ППМГ – Сливен, които се включват в обучението в Space Camp Turkey.

 

БТА

Предишна МИНЧО АФУЗОВ ОТНОВО СТАНА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН
Следваща РАКО КАНИ НА КОНЦЕРТ ГРАЖДАНИ И ГОСТИ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ 26 ДО 28 ЮЛИ В ГАВРАИЛОВО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННИЯТ ПРАЗНИК „ЗЛАТНА ПРАСКОВА“

За пореден път в село Гавраилово ще се проведе празникът „Златна праскова“. От 26 до 28 юли посетителите могат да наблюдават изложби, да участват в семинари, дегустации и конкурси. И

Новини Сливен

АКЦИЯ СРЕЩУ СИЛНА МУЗИКА И ПО СЕЛАТА В СЛИВЕНСКО

В понеделник МВР-Сливен съобщи за акция срещу силната музика в гр. Сливен. Днес от полицията разпространиха съобщение за подобни действия и по селата. Констатирани 27 нарушения и посетени сигнали за

Новини Сливен

АКТ В РАЗМЕР НА 3000 ЛЕВА ЗА ШОФЬОР НА ОПЕЛ, ТЕГЛИЛ ШЕЙНА С ДЕТЕ ПО ПЪТЯ КЪМ КАРАНДИЛА

Съставен е акт за административно нарушение на водач, на лек автомобил „Опел Корса”, който тегли шейна с дете по заснежен пътен участък на пътя към местност „Карандила”, край град Сливен.