УЧЕНИЦИ ОТ ППМГ – СЛИВЕН БЯХА ОТЛИЧЕНИ В МЛАДЕЖКАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА SPACE CAMP TURKEY
август 4, 2022 434 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ ППМГ – СЛИВЕН БЯХА ОТЛИЧЕНИ В МЛАДЕЖКАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА SPACE CAMP TURKEY

Ученици от Природо-математическата гимназия „Дообри Чинтулов“ в Сливен бяха отличени в младежката космическа програма Space Camp Turkey, съобщиха от учебното заведение.

От учебно-тренировъчния космически лагер, изграден по модел на NASA в турския град Измир, се завърнаха като победители в младежката космическа програма деветокласничките Симона Василева, Добромира Стоянова, Галина Илиева и седмокласникът Антонио Русинов. Те бяха отличени за най-добро представяне по време на мисията в Mission control. Учебният лагер се проведе в периода 24-31 юли 2022 г.

Целта на Space Camp Turkey е да повиши интереса на учениците към науката и да ги запали по космоса, комическите изследвания и технологии. Занятията в лагера включват реални тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците научават за подготовката на астронавтите – както физическа, така и интелектуална и психическа. Обучението включва още конструиране и изстрелване на свой собствен модел на ракета, симулиран модел на живеене на борда на Международната космическа станция, използване на технологии, за да се проектира и изгради футуристична марсианска колония, стартиране на симулирани мисии до Международната космическа станция и извън нея, комуникация във водна среда. След преминаване на програмата участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Симона, Добромира, Галина и Антонио са втората поредна група ученици от ППМГ – Сливен, които се включват в обучението в Space Camp Turkey.

 

БТА

Предишна МИНЧО АФУЗОВ ОТНОВО СТАНА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН
Следваща РАКО КАНИ НА КОНЦЕРТ ГРАЖДАНИ И ГОСТИ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЛЕНТИНА ВАСИЛЕВА:БОРИСОВ СЕ ОПРАВДА ЗА ХАОСА В СЛИВЕН С МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Единна народна партия – Сливен изразява сериозно безпокойство от безсилието на министър-председателя Борисов да овладее ситуацията с разпространяваната фалшива информация за отнемането на деца от родители в района на Сливен.

Новини Сливен

КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ МУЗЕЙНИТЕ РАБОТНИЦИ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА ИМ

По повод Международния ден на музеите, който се чества на 18 май, кметът на Котел Коста Каранашев поздрави директорите и служителите на котленските музеи. По думите му работата по съхраняването

Новини Сливен

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ОРГАНИЗИРА СУПЕР КУПОН ЗА JULY MORNING С УЧАСТИЕТО НА ГРУПИТЕ „АТЛАС“, „КОНКУРЕНТ“, „ОБРАТЕН ЕФЕКТ“ И ДРУГИ

Място на рок купона е Потопената църква в местността „Запалня“ край язовир „Жребчево“. Началото е 21 часа на 30 юни, съобщиха от Община Твърдица. „Тази година в посрещането на юлското