юни 1, 2022 0 756 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ ОУ“Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ ПОСЕТИХА ОБЩИНА СЛИВЕН

Ученици от 5, 6 и 7 клас от ОУ „Д-р Иван Селимински“, заедно с класните си ръководители, посетиха Община Сливен. Там те бяха приети от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която ги поздрави за открития урок по родолюбие и изтъкна значимата роля на Сливен за страната през годините – от миналото до днес.

„Сливен е бил водещ възрожденски и индустриален център, родно място на родолюбиви българи и будители. Пожелавам ви винаги да се гордеете с него, да го  носите в сърцето си, да го обичате“, заяви по време на срещата си с учениците Пепа Чиликова.  Тя ги  запозна с основните функции на кмета на общината Стефан Радев и част от звената на институцията. В рамките на обиколката гостите посетиха зала „Май“, където традиционно се провеждат заседанията на Общински съвет-Сливен, Ритуална зала за бракосъчетанията и Центъра за административно обслужване.

Пред зам.-кмета те споделиха най-добри впечатления от посещението си в Общината. То е част от инициативата на училището по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Освен урок по родолюбие, тя включва урок на открито, при който децата в извънучилищна среда имат възможност да приложат на практика наученото и да придобият нови знания. В рамките на деня те споделиха още, че са успели да посетят едни от най-емблематичните места на Сливен – площадите „Хаджи Димитър“ и „Васил Левски“, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Драматичния и Държавния  куклен театър, Галерия „Май“ и др.

Предишна ПИЯН ШОФЬОР СЪБОРИ ЗАГРАЖДЕНИЯ НА КРЪСТОВИЩЕ "РОЗОВА ГРАДИНА"
Следваща ПРОДЪЛЖАВА ЗАПИСВАНЕТО ЗА ПЛАНИНСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ НА 12 ЮНИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

52-ГОДИШЕН МЪЖ Е БИТ ПРЕД ЗАВЕДЕНИЕ В КВ. „СТОЯН ЗАИМОВ“

Служители на РУ-Сливен издирват извършител на побой, причинил телесна повреда. На 20 ноември, в 12,00 часа, в районното управление в Сливен се е явил 52-годишен мъж, който е заявил, че

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ЗАДЪРЖА ДВЕ ДЕЦА НА 9 И 10 ГОДИНИ ЗА КРАЖБА НА ПОЩЕНСКИ ГЪЛЪБИ

  Две малолетни момчета са задържани за кражба на гълъби в сливенския квартал „Комлука“. В края на миналата седмица е получено заявление от 44-годишен мъж за кражба на 10 броя

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ХУЛИГАН В СЛИВЕН

45- годишен мъж е задържан в РУ-Сливен за хулиганство. Полицейски служители се отзовават на сигнал за силна музика на 1 май, в 17:00 часа, на улица „Шипка” в град Сливен.