УЧЕНИЦИ ОТ НОВОЗАГОРСКИ ГИМНАЗИИ „ПРЕВЗЕХА“ МЕСТНАТА ВЛАСТ
юни 2, 2023 322 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ НОВОЗАГОРСКИ ГИМНАЗИИ „ПРЕВЗЕХА“ МЕСТНАТА ВЛАСТ

В ранното утро на 2 юни 2023г. прага на сградата на Община Нова Загора прекрачиха млади и мотивирани момчета и момичета, ученици от СУ „Христо Ботев“, СУ „Иван Вазов“, ПГТТ „Атанас Димитров“ и ПГСС, гр. Нова Загора, дошли временно да заемат авторитетни длъжности.
По инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни със секретар Веска Вълчева, за поредна година се проведе Ден на ученическото самоуправление, целящо младите хора да усетят отговорността и натовареното ежедневие на по-възрастните.
Кметът на Общината Галя Захариева гостоприемно посрещна осем ученици от четирите гимназии в града, които заеха следните длъжности:
– Кмет на община Нова Загора –  Теодор Марио Гергов, ПГСС;
– Председател на Общински съвет Нова Загора – Богомил Илиев Данчев, СУ „Иван Вазов“;
– Заместник-кмет Нина Генчева – Божидара Йоргова Динева, СУ „Иван Вазов“;
– Заместник-кмет Ивайло Енев – Йоана Йорданова Петрова, ПГТТ „Атанас Димитров“;
– Секретар на Община – Дария Йорданова Дечева, СУ „Христо Ботев“;
– Директор дирекция „Регионално развитие и стопанска политика“ – Тодор Милев Грозев, ПГСС;
– Директор дирекция „Финансова и административна дейност“ – Виктория Миленова Манева, ПГТТ „Атанас Димитров“;
– Секретар кмет – Пламен Илиянов Арменчев, СУ „Христо Ботев“.
Основната идея на тази инициатива е да се даде възможност на младежите сами да организират работния процес, да бъдат част от управлението и да изградят умения за отговорност и дисциплинираност.
В 10 ч. кметът Галя Захариева и нейният екип, придружени от своите заместници, посетиха залата на Общински съвет, в която участващите споделиха своите възгледи и идеи за развитието на общината.
От 11 ч. в двора на СУ „Христо Ботев“ те поднесоха цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев, за да почетат паметта на поета-революционер и на загиналите за свободата и независимостта на България.
В края на необикновения работен ден, изпълнен с много емоции и предизвикателства, учениците обогатиха своя социален опит и доказаха, че са знаещи, можещи и изпълнени с инициативност и новаторски дух.
Г-жа Захариева им пожела да намерят верния път за своята личностна и професионална реализация, а чрез делата си да бъдат достойни и съвестни граждани на нашето общество.

Предишна ДЕСЕТКИ ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ПОСЕТИХА ЦПЛР - ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС - СЛИВЕН ПО ВРЕМЕ НА „ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: НЕКА ПОМНИМ, А ДЕЦАТА НИ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ПОДВИГЪТ НА ГЕРОИТЕ Е БИЛ ЗА СВОБОДЕН И ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН СЕ СЪБИРА НА РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА 26 НОЕМВРИ – ЧЕТВЪРТЪК

52 точки са заложени в предварителния дневен ред за предстоящата редовна сесия на местния парламент в Сливен. Това съобщи неговият председател Димитър Митев. Едно е допълнителното предложение. То е свързано

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Миличък, хайде остави компютъра и ела да вечеряме. – Идвам, мамо. – Аз не съм майка ти, аз съм жена ти! – Боже, как минава това време… – Защо

Новини Сливен

ЛЮБО НЕЙКОВ В СЛИВЕН ОТНОВО С ЛУДАТА КОМЕДИЯ „ЖЕНА МИ СЕ КАЗВА БОРИС“

Любимците на сливенската публика – звездите от топ комедията на България „Жена ми се казва Борис”се завръщат отново поради големия интерес! Уникалната комедия гостува в града на 11 юни от