УЧЕНИЦИ ОТ КОТЛЕНСКО С ПОСЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ ПО ПОВОД РОМСКАТА НОВА ГОДИНА
14.01.2024 537 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ КОТЛЕНСКО С ПОСЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ ПО ПОВОД РОМСКАТА НОВА ГОДИНА

Ученици от средно училище ,,Георги Ст. Раковски”, заедно своя директор Стефан Дондев, посетиха посолството на Република Полша в София. За поредна година инициативата, организирана от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, предостави възможност на ученици от котленско да отправят пожелания по случай ромската Нова година чрез кампанията: „Да възстановим мостовете помежду ни“.

В СУ „Георги Ст. Раковски” се обучават около 600 деца от различни етноси. Двадесет от тях, представители на ромския етнос, бяха топло посрещнати от целия екип на посолството на Република Полша в България. Учениците пресъздадоха традициите, посветени на  Банго Васил, след което представиха музикална програма, сурвакаха за здраве и берекет и отправиха своите благопожелания пред представителите на полската мисия.

Освен с това, по инициатива на директора на основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в Градец – Силвия Ненова, ученици изпратиха видео послание до всички жители от ромски произход в община Котел. В него те пожелават на своите събратя много здраве и щастие, и всички да сбъднат своите мечти.

Предишна ΠOЗДPAВ OТ КМEТA НA ОБЩИНА КОТЕЛ, ПO CЛУЧAЙ НACТЪПВAНEТO НA „БAXТAЛO BACИЛИЙ“ – POМCКAТA HOВA ГOДИНA
Следваща НОВА ЗАГОРА СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД САМОЖЕРТВАТА НА ОТВОЮВАЛИТЕ СВОБОДАТА Й

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТБОРЪТ НА ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ В КВ. „РЕЧИЦА“ Е ТАЗГОДИШНИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В ЕСЕННИЯ ФУТБОЛЕН ТУРНИР В СЛИВЕН

Осмото издание на Есенния футболен турнир събра в надпревара отборите на училища от населените места в община Сливен и град Кермен. Тази година големият победител е отборът на ОУ „Св.

Новини Сливен

АПАШИ ИЗВЪРШИХА КРАЖБА ОТ ЧАСТЕН ИМОТ НА БУЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба от частен имот, заявена на 19 август. За времето от 10,30 до 16,30 часа неизвестен извършител е проникнал в жилище на бул.“Хаджи Димитър“ в

Новини Сливен

ЗАСИЛЕНИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОВЕРКИ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“

Засилени проверки на лица, автомобили и обекти в сливенския квартал „Надежда“. На 20 и 21 октомври 28 служители на РУ-Сливен и Специализираното тактическо звено за бързи действия са осъществили контрол