УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ХОТЕЛИЕРСТВО В СЛИВЕН ЩЕ ДЕМОНСТРИРАТ ПРИГОТВЯНЕТО НА СУДЖУЦИ

УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ХОТЕЛИЕРСТВО В СЛИВЕН ЩЕ ДЕМОНСТРИРАТ ПРИГОТВЯНЕТО НА СУДЖУЦИ

Състезанията са част от „Дни на българското месо“ на 11-12 октомври в Сливен

Защо е полезно да се яде месо и как да го включим вкусно и атрактивно в менюто на децата и подрастващите, ще ни покажат ученици от професионалната гимназия по хотелиeрство и туризъм в Сливен. Заедно с най-добрите шеф-готвачи и майстори кулинари, те ще демонстрират уменията си в приготвянето на суджуци, луканки и други оригинални месни специалитети в кулинарния конкурс „Да сготвим заедно“. Специално жури ще избере измежду всички предложения „Най-оригиналния и вкусен кулинарен продукт“. Състезанието ще се проведе в рамките на „Дните на българското месо“, организирани от Асоциацията на месопреработвателите в България. Те ще съберат на 11-ти и 12-ти октомври в Сливен производителите и ценителите на продукти и деликатеси от вкусното българско месо.

Детското и ученическото хранене са сред основните акценти на събитието. Специална кампания ще разясни значението и ползите от консумацията на месо, изключително важно за функционирането и правилното развитие на подрастващите. Организаторите са подготвили листовки и брошури за учениците от 1-ви до 12-ти клас, родители и учители, както и информационни материали „За и против месото“. За любителите на домашно приготвените месни деликатеси, ще бъдат разпространявани книжки с традиционни рецептури за различни месни продукти и т.н.

За най-малките е предвидена богата програма. Децата под 10 години ще участват в кулинарно шоу „Детска фантазия“, където ще могат да измайсторят най-вкусните и красиви сандвичи с месни продукти. Ще има много игри, забавления и тематична викторина, посветена на полезна информация за месото и колбасите. Най-знаещите ще получат награди, а тръгвайки си от шоуто всички деца, освен подаръци и диплом „Млад кулинар“, ще са заредени с нови знания и положителни емоции.

„Дни на българското месо“ е проект на Асоциацията на месопреработвателите в България и се провежда в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“. Програмата включва много демонстрации, дегустации, информационни събития, състезания и изненади за всички – от най-малките до най-големите, и от любителите до професионалистите. В рамките на инициативата, в състезанието „Майстор месар“ специално жури ще определи участниците в националния отбор на България за Световното първенство по транжиране в Сакраменто, САЩ през 2020 г.

Предишна БСП - НОВА ЗАГОРА ИЗДИГНА РУМЕН ХРИСТОВ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА
Следваща НАП ПУСНА ПРИЛОЖЕНИЕТО, КОЕТО ИНФОРМИРА КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СА РАЗПРОСТРАНЕНИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Инcпeĸтop oт KAT cпиpa шoфьop. – Гocпoдинe, виe cтe пиян! – Ta aз и ĸaпĸa в ycтaтa cи нe cъм cлaгaл! – Я дyxнeтe нa aпapaтa! Шoфьopът дyxнaл – ниĸaĸвa

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Двама пенсионери отиват към публичния дом. Единият силно разтревожен пита: – Какво ще правим, ако не ни пуснат? Другият му отговоря: – Аз много повече се притеснявам, какво ще правим,

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Връща се мъж от командировка през нощта и сварва в спалнята двама души в леглото… Хванал той една бухалка и бой, бой, смлял ги. След малко жена му влиза и