УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ХОТЕЛИЕРСТВО В СЛИВЕН ЩЕ ДЕМОНСТРИРАТ ПРИГОТВЯНЕТО НА СУДЖУЦИ
11.09.2019 1463 Прегледи

УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ХОТЕЛИЕРСТВО В СЛИВЕН ЩЕ ДЕМОНСТРИРАТ ПРИГОТВЯНЕТО НА СУДЖУЦИ

Състезанията са част от „Дни на българското месо“ на 11-12 октомври в Сливен

Защо е полезно да се яде месо и как да го включим вкусно и атрактивно в менюто на децата и подрастващите, ще ни покажат ученици от професионалната гимназия по хотелиeрство и туризъм в Сливен. Заедно с най-добрите шеф-готвачи и майстори кулинари, те ще демонстрират уменията си в приготвянето на суджуци, луканки и други оригинални месни специалитети в кулинарния конкурс „Да сготвим заедно“. Специално жури ще избере измежду всички предложения „Най-оригиналния и вкусен кулинарен продукт“. Състезанието ще се проведе в рамките на „Дните на българското месо“, организирани от Асоциацията на месопреработвателите в България. Те ще съберат на 11-ти и 12-ти октомври в Сливен производителите и ценителите на продукти и деликатеси от вкусното българско месо.

Детското и ученическото хранене са сред основните акценти на събитието. Специална кампания ще разясни значението и ползите от консумацията на месо, изключително важно за функционирането и правилното развитие на подрастващите. Организаторите са подготвили листовки и брошури за учениците от 1-ви до 12-ти клас, родители и учители, както и информационни материали „За и против месото“. За любителите на домашно приготвените месни деликатеси, ще бъдат разпространявани книжки с традиционни рецептури за различни месни продукти и т.н.

За най-малките е предвидена богата програма. Децата под 10 години ще участват в кулинарно шоу „Детска фантазия“, където ще могат да измайсторят най-вкусните и красиви сандвичи с месни продукти. Ще има много игри, забавления и тематична викторина, посветена на полезна информация за месото и колбасите. Най-знаещите ще получат награди, а тръгвайки си от шоуто всички деца, освен подаръци и диплом „Млад кулинар“, ще са заредени с нови знания и положителни емоции.

„Дни на българското месо“ е проект на Асоциацията на месопреработвателите в България и се провежда в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“. Програмата включва много демонстрации, дегустации, информационни събития, състезания и изненади за всички – от най-малките до най-големите, и от любителите до професионалистите. В рамките на инициативата, в състезанието „Майстор месар“ специално жури ще определи участниците в националния отбор на България за Световното първенство по транжиране в Сакраменто, САЩ през 2020 г.

Предишна БСП - НОВА ЗАГОРА ИЗДИГНА РУМЕН ХРИСТОВ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА
Следваща НАП ПУСНА ПРИЛОЖЕНИЕТО, КОЕТО ИНФОРМИРА КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СА РАЗПРОСТРАНЕНИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В лудницата звъни телефона на дежурния лекар : – Извинете , случайно да е избягал някой от вашите пациенти ? – Не мисля . Но защо питате ? – Защото

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  – Мамо, тате защо е станал зъболекар? – Щото това е хубава професия… пък и защото и неговия баща е зъболекар. – А дядо защо е станал зъболекар? –

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Жено, какво ще направим, ако спечелим от тотото? – Ами, мъжо, делим парите и веднага се развеждам с теб. – Ами, ето ти два лева, имам тройка. И си