УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ХОТЕЛИЕРСТВО В СЛИВЕН ЩЕ ДЕМОНСТРИРАТ ПРИГОТВЯНЕТО НА СУДЖУЦИ
Състезанията са част от „Дни на българското месо“ на 11-12 октомври в Сливен
Защо е полезно да се яде месо и как да го включим вкусно и атрактивно в менюто на децата и подрастващите, ще ни покажат ученици от професионалната гимназия по хотелиeрство и туризъм в Сливен. Заедно с най-добрите шеф-готвачи и майстори кулинари, те ще демонстрират уменията си в приготвянето на суджуци, луканки и други оригинални месни специалитети в кулинарния конкурс „Да сготвим заедно“. Специално жури ще избере измежду всички предложения „Най-оригиналния и вкусен кулинарен продукт“. Състезанието ще се проведе в рамките на „Дните на българското месо“, организирани от Асоциацията на месопреработвателите в България. Те ще съберат на 11-ти и 12-ти октомври в Сливен производителите и ценителите на продукти и деликатеси от вкусното българско месо.
Детското и ученическото хранене са сред основните акценти на събитието. Специална кампания ще разясни значението и ползите от консумацията на месо, изключително важно за функционирането и правилното развитие на подрастващите. Организаторите са подготвили листовки и брошури за учениците от 1-ви до 12-ти клас, родители и учители, както и информационни материали „За и против месото“. За любителите на домашно приготвените месни деликатеси, ще бъдат разпространявани книжки с традиционни рецептури за различни месни продукти и т.н.
За най-малките е предвидена богата програма. Децата под 10 години ще участват в кулинарно шоу „Детска фантазия“, където ще могат да измайсторят най-вкусните и красиви сандвичи с месни продукти. Ще има много игри, забавления и тематична викторина, посветена на полезна информация за месото и колбасите. Най-знаещите ще получат награди, а тръгвайки си от шоуто всички деца, освен подаръци и диплом „Млад кулинар“, ще са заредени с нови знания и положителни емоции.
„Дни на българското месо“ е проект на Асоциацията на месопреработвателите в България и се провежда в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“. Програмата включва много демонстрации, дегустации, информационни събития, състезания и изненади за всички – от най-малките до най-големите, и от любителите до професионалистите. В рамките на инициативата, в състезанието „Майстор месар“ специално жури ще определи участниците в националния отбор на България за Световното първенство по транжиране в Сакраменто, САЩ през 2020 г.
За автора
Може да харесате още
ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
В лудницата звъни телефона на дежурния лекар : – Извинете , случайно да е избягал някой от вашите пациенти ? – Не мисля . Но защо питате ? – Защото
ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
– Мамо, тате защо е станал зъболекар? – Щото това е хубава професия… пък и защото и неговия баща е зъболекар. – А дядо защо е станал зъболекар? –
ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
– Жено, какво ще направим, ако спечелим от тотото? – Ами, мъжо, делим парите и веднага се развеждам с теб. – Ами, ето ти два лева, имам тройка. И си