УЧЕНИЦИ ГОСТУВАХА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПО ИНИЦИАТИВАТА „УПРАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО“
09.05.2024 534 Прегледи

УЧЕНИЦИ ГОСТУВАХА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПО ИНИЦИАТИВАТА „УПРАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО“

Ученици гостуваха днес в Областна администрация Сливен като част от инициативата „Управляваме заедно“, посветена на младежкото самоуправление. Димитър Митев зае символично мястото на областния управител Чавдар Божурски, а Христина Филаделфевс – това на главния административен секретар Кирил Аврамов.

14-годишният Димитър Митев е председател на Младежкия общински съвет в Сливен и учи в СУ „Константин Константинов“. Христина е на 16 години, деветокласник в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Димитър връчи на Чавдар Божурски грамота за участието на областната администрация в инициативата, посветена на младежкото самоуправление. Той постави редица проблеми на вниманието на областния управител. Сред тях са възстановяване на Младежкия областен съвет, младежкия областен управител и младежкия омбудсман, както и създаването на ново младежко пространство в Сливен.

Чавдар Божурски покани на среща ръководството на Младежки дом – Сливен, и представителите на младежкия общински съвет, на която да бъдат обсъдени конкретни възможности за съдействие.

Димитър Митев прояви интерес към дейността на областната администрация и конкретно към контрола върху решенията на общинските съвети. „При предишния ми мандат за период от 4 години съм върнал 7-8 решения. Целта е да се коригират неизправностите в един акт, така че да не бъде атакуем. В много редки случаи сме стигали до Административния съд като последна инстанция“ – каза Чавдар Божурски.

Областният управител запозна младия си заместник със своите правомощия и отговори на въпросите му по актуални за младите хора теми като ремонтите по ВиК, разпространението на наркотици, незаконната сеч, пътно-транспортните произшествия и други.

Денят на младежкото самоуправление се провежда в партньорство между Областна администрация Сливен и Младежкия дом.

Предишна БОЙКО БОРИСОВ ОТКРИВА КАМПАНИЯТА НА ГЕРБ – СЛИВЕН НА 10 МАЙ
Следваща КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ ОТ ДПС – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ЕВРОПА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕПУТАТЪТ КОЛЬО МИЛЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН С ТРЕТИ МАРТ

Уважаеми  Дами и Господа, За мен е удоволствие да Ви приветствам по повод  Националния празник на Република България 3 март и 143 години от Освобождението на страната ни от турско

Новини Сливен

ДАНИЕЛА ВАСИЛЕВА ОТ ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ СЛИВЕН: ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ДОВЕРИЕ В ПРАВОСЪДИЕТО

Възстановяване на общественото доверие в правосъдието, това е целта, за чието постигане ще се бори юристът Даниела Василева от ПП „Има Такъв Народ“ Сливен. Като човек, който винаги търси справедливост във всичко, тя иска зад всяка лъжа и

Новини Сливен

ЮИДП УСПЕШНО РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА БЛИЗО 10 МЛН ЛЕВА ПО ОПОС 2014-2020 Г.

Във връзка с приключването на проект BG16M1OP002-3.035-0005 „Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрез прилагане на лесовъдски практики и залесяване на