УЧЕНИЦИТЕ ОТ НОВА ЗАГОРА, КОИТО СЕ ЗАВЪРНАХА БОЛНИ ОТ ИСПАНИЯ, СА В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ И ИЗЛИЗАТ ОТ КАРАНТИНА
02.12.2021 591 Прегледи

УЧЕНИЦИТЕ ОТ НОВА ЗАГОРА, КОИТО СЕ ЗАВЪРНАХА БОЛНИ ОТ ИСПАНИЯ, СА В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ И ИЗЛИЗАТ ОТ КАРАНТИНА

Учениците от Нова Загора, които се разболяха от COVID-19 при пребиваване в Испания, са в добро здравословно състояние и излизат от назначената им карантина за провеждане на лечение, съобщиха от Областния кризисен щаб по данни на РЗИ. Положителни резултати от проведените преди и след завръщането им в страната изследвания дадоха осем деца и една от ръководителките им. Други заболели не са диагностицирани в групата от общо 31 ученици и четирима ръководители от Професионалната гимназия по техника и технологии, които бяха в Севиля по програма „Еразъм +“ от края на октомври до средата на ноември.

През последното денонощие в област Сливен са регистрирани 30 нови болни. Сред тях е и един ученик от Нова Загора, в онлайн обучение. Той не е имал контакти със съучениците си и не се налага карантиниране на класа.

46 души са излекувани.

За съжаление, починаха двама неимунизирани пациенти на възраст 78 години, с  COVID-19 и придружаващи заболявания. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

69 214 са приложените дози ваксини от началото на кампанията в областта, като 496 са поставени през изминалото денонощие. Лицата със завършен имунизационен статус са 37 703.

Всеки желаещ да се предпази може да направи това в удобно за него време в разкритите ваксинационни пунктове в Сливен и Нова Загора, както и в мобилните кабинети в областния град.

 

Предишна В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН СТАРТИРА ПРОГРАМАТА „КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА” – 2021
Следваща ВАНДАЛИ ПОТРОШИХА НОВОИЗГРАДЕНА КЛЕТКА ЗА СМЕТОСЪБИРАНЕ ВЪВ ВИЛНА ЗОНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОТЕСТ СРЕЩУ СТРАТЕГИЯТА НА ДЕТЕТО СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН

Протест срещу Националната стратегия за детето се проведе снощи в Сливен, като част от четвъртия национален протест. Около 20-ина млади родители дойдоха в центъра на града да изкажат недоволството си

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ХВАНАТ НА БУЛ. „ЦАР СИМЕОН“ В СЛИВЕН

28-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Опел Зафира“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 6 март, в 21,30 часа, на

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ С УСПЕШНАТА ПОЛИТИКА КЪМ ОБЩИНСКИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ

Водихме успешна политика към общинските здравни заведения и ще я продължим, заяви кандидатът от ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев на пресконференция, на която бяха представени приоритетите в социалната