УТРЕ В КОТЕЛ ВРАТИ ОТВАРЯ ТРЕТАТА КИЛИМЕНА РАБОТИЛНИЦА НА ОТКРИТО
юни 13, 2023 589 Прегледи

УТРЕ В КОТЕЛ ВРАТИ ОТВАРЯ ТРЕТАТА КИЛИМЕНА РАБОТИЛНИЦА НА ОТКРИТО

Работилница по тъкане на открито ще се проведе на 14 юни /сряда/ от 10 часа в градинката пред паметника на д-р Петър Берон в Котел.

Идеята е децата да се забавляват и да се запознаят отблизо с тъкането, един от най-древните занаяти в града и то точно по време на Световния ден на плетенето на открито.

Събитието се реализира от Община Котел за трета година и вече се наложи като едно от тези, които предвещават фестивалът на Етносите, багрите и котленския килим, който тази година ще е в дните 28-30 юли.

По време на тъкането на открито, гостите и гражданите на Котел ще могат да се запознаят с действащи котленски тъкачки, да присъстват на пърформанс, посветен на котленския килим и да разгледат изложба с фотографии от предходни издания на празника.

Децата, които желаят да усвоят тъкането, ще имат този шанс! На малки тъкачни станчета, осигурени от Общината, те под напътствията на котленските килимотъкачки ще могат да създадат свой малък килим, а след това да се забавляват с връстниците си.

За всички малчугани, които вземат участие в празника, Община Котел е организирала почерпка.

 

Предишна ХРИСТО ГЕОРГИЕВ: РЕМОНТИТЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ В СЛИВЕН ЩЕ ГИ СПАСЯТ ОТ РАЗРУШАВАНЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Между блондинки: – Направих си втора дупка на ухото! – И как е, по-добре ли чуваш сега? Един приятел ми вика: – Ей, брат… На 54 стана и не се

Новини

5 ЛЕВИ ПРЕМИЕРИ ПОДКРЕПИХА СТАНИШЕВ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ

Петима министър-председатели от левицата в Европа, както и кандидатът за председател на Европейката комисия Франс Тимерманс казаха силни думи в подкрепа на кандидатурата на Сергей Станишев за член на Европейския

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Лекар към пациент: – Ще ви предпиша за стомашните болки нещо много ефикасно… – Докторе, не е ли по-добре да забраните на жена ми да готви? Студент отива при доктора