УТВЪРДЕНИ СА ГРАФИЦИТЕ ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ЗА 2022 ГОДИНА

УТВЪРДЕНИ СА ГРАФИЦИТЕ ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ЗА 2022 ГОДИНА

Със заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев, графиците на дейностите по приема на децата в детските ясли и градини за 2022 г., са утвърдени. Те ще бъдат публикувани след приключване на приема за месец декември, в раздел „Класирания” на специализирания сайт за прием (https://priem.sliven.bg). Освен това ще бъдат и оповестени на видно място в детските градини и ясли.
Съгласно приетата от Общински съвет – Сливен Наредба, регистрирането на заявления за участие в класиране се осъществява за календарна година. Системата ще бъде затворена на 20 декември 2021 г., личните данни на заявителите и децата ще бъдат заличени, а за срок от 5 години ще се пази електронен архив.
Електронната система за прием отново ще бъде отворена за регистрация на заявления на 5 януари 2022 г., а резултатите от първото класиране за годината ще бъдат публикувани на 17 януари.
Община Сливен напомня на всички родители, че ако към декември 2021 г. имат активно заявление в системата за прием и искат да продължат да участват в класирания и през 2022 г., е необходимо да подадат ново заявление за прием, след отваряне на системата на 5 януари.
От месец април 2022 г. ще започне приемът на децата, родени през 2019 г., които предстои да постъпят в първа група в детска градина от новата учебна година. Планира се той да продължи до запълване на свободните места. Децата с потвърден прием ще започнат да посещават детската градина в периода от 1 септември до 30 септември 2022 г. по график на детската градина или по-рано, при наличие на освободени места. През останалите месеци ще се обявяват класирания при наличие на освободени места.
При възникнали въпроси или затруднения, свързани с онлайн системата, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и детските ясли и определените от тях служители, както и към Община Сливен.

Предишна НА 92 ГОДИНИ Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ИМЕНИК НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА КОТЕЛ
Следваща КОЛЕДНАТА ЕЛХА В КОТЕЛ ГРЕЙВА НА 13 ДЕКЕМВРИ НА ПЛ. "ВЪЗРАЖДАНЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУМЕН РАДЕВ В СЛИВЕН: БОРИМ СЕ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ

Сливен е град на непокорния български дух и свободните хора. Питат ме за автомагистрала “Хемус” и тежките инфраструктурни проекти. Преди да питат мен, дължат отговор на всички вас – къде

Новини Сливен

В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА ЮЛИ ТЕМПЕРАТУРАТА В СЛИВЕН СТИГНА 39 ГРАДУСА

В 15 часа на 31 юли в Сливен е измерена температура от 39 градуса, съобщи БНР. Така днес бе с 2 градуса по-топло от четвъртък, когато бяха измерени 37 градуса.

Новини Сливен

ПУСКАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ КУРСОВЕ НА АВТОБУСИ ЗА АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА

От „Пътнически превози“ ЕООД – Сливен обявиха допълнителните курсове на автобуси на 7 ноември, Архангелова задушница до Парк „Нови гробища“. Курсовете ще бъдат от спирка „Център“ /ДКЦ2/ и пл. „Стоил войвода“ по