УТВЪРДЕНИ СА ГРАФИЦИТЕ ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ЗА 2022 ГОДИНА

УТВЪРДЕНИ СА ГРАФИЦИТЕ ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ЗА 2022 ГОДИНА

Със заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев, графиците на дейностите по приема на децата в детските ясли и градини за 2022 г., са утвърдени. Те ще бъдат публикувани след приключване на приема за месец декември, в раздел „Класирания” на специализирания сайт за прием (https://priem.sliven.bg). Освен това ще бъдат и оповестени на видно място в детските градини и ясли.
Съгласно приетата от Общински съвет – Сливен Наредба, регистрирането на заявления за участие в класиране се осъществява за календарна година. Системата ще бъде затворена на 20 декември 2021 г., личните данни на заявителите и децата ще бъдат заличени, а за срок от 5 години ще се пази електронен архив.
Електронната система за прием отново ще бъде отворена за регистрация на заявления на 5 януари 2022 г., а резултатите от първото класиране за годината ще бъдат публикувани на 17 януари.
Община Сливен напомня на всички родители, че ако към декември 2021 г. имат активно заявление в системата за прием и искат да продължат да участват в класирания и през 2022 г., е необходимо да подадат ново заявление за прием, след отваряне на системата на 5 януари.
От месец април 2022 г. ще започне приемът на децата, родени през 2019 г., които предстои да постъпят в първа група в детска градина от новата учебна година. Планира се той да продължи до запълване на свободните места. Децата с потвърден прием ще започнат да посещават детската градина в периода от 1 септември до 30 септември 2022 г. по график на детската градина или по-рано, при наличие на освободени места. През останалите месеци ще се обявяват класирания при наличие на освободени места.
При възникнали въпроси или затруднения, свързани с онлайн системата, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и детските ясли и определените от тях служители, както и към Община Сливен.

Предишна НА 92 ГОДИНИ Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ИМЕНИК НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА КОТЕЛ
Следваща КОЛЕДНАТА ЕЛХА В КОТЕЛ ГРЕЙВА НА 13 ДЕКЕМВРИ НА ПЛ. "ВЪЗРАЖДАНЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖ ОТ СЛИВЕН, КОЙТО НЕ БИЛ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН, НО СЪХРАНЯВАЛ 1,5 КГ КАНАБИС

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Б. Той е обвинен за това, че противозаконно държал около 1,5 кг. марихуана, с

Новини Сливен

МЪЖ Е С КОМОЦИО СЛЕД КАТАСТРОФА МЕЖДУ ДВЕ КОЛИ ДО СЛИВЕНСКИТЕ ГРОБИЩА

На 9 август, около 22.00 часа, на кръстовището между булевард „Бургаско шосе“ и гробищен парк, е възникнало пътно произшествие. Лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 32-годишен мъж от село Сотиря

Новини Сливен

ЖЕНА ОСТАНА ЗА ПОСТОЯННО В АРЕСТА ЗАРАДИ ХЕРОИН

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Катя А. Тя е обвинена за това, че противозаконно е държала с цел разпространение