УСТАНОВЕНИ СА ДВА СЛУЧАЯ НА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА – В СЛИВЕН И ТОПОЛЧАНЕ
15.04.2020 1248 Прегледи

УСТАНОВЕНИ СА ДВА СЛУЧАЯ НА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА – В СЛИВЕН И ТОПОЛЧАНЕ

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 503 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 случая на нарушаване на карантина  в град Сливен и село Тополчане.

Полицейски служители са посетили 8 сигнала за струпване на хора и са извършили проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени общо 92 акта, от тях 81 по чл.209а по ЗЗ и 11 по ЗАНН. От влизане в сила на задължително носене на защитни маски в ОДМВР-Сливен са съставени 140 акта по чл.209а от Закона за здравето.

На контролно-пропускателните пунктове в град Сливен са установени нарушения на Закона за движение по пътищата.  Съставени са актове на водач с алкохол 0,73 промила и на водач, отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества.

Предишна В СЛИВЕН ИМА НОВИ ДВАМА ИЗЛЕКУВАНИ ОТ COVID -19 -актуализирана
Следваща ЗА 24 ЧАСА В СЛИВЕН - 73 АКТА ЗА НЕНОСЕНЕ НА МАСКИ И 10 ЗА СТРУПВАНЕ НА ПОВЕЧЕ ОТ ДВАМА ДУШИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ГОВОРИ ПРЕД СЛИВНАЛИИ ОТ 18 ЧАСА ТАЗИ ВЕЧЕР

В 18 часа тази вечер започва срещата на Бойко Борисов с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Сливен. Проявата ще се състои в Драматичния театър „Стефан Киров“. Входът е свободен.

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ Е ЧАСТ ОТ ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ ЗА ЧЕСТВАНИЯТА НА 200-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА РАКОВСКИ

Кметът Стефан Радев участва в първата онлайн пресконференция, посветена на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски. Той, заедно с кметовете на Котел, София, Велико Търново, Пловдив, Сливен, Карлово,

Новини Сливен

ПРОСТРЕЛЯНИЯТ ЛЮБЕН ОТ ТРАПОКЛОВО Е ДОШЪЛ В СЪЗНАНИЕ

58-годишният Любен Димов от сливенското село Трапоклово, който в неделя сутринта бе прострелян в главата и гърдите от 64-годишния си съсед Петър Маринов, е дошъл в съзнание и диша самостоятелно.